| Dziki gość | 

| Autor | Wiadomość | 

| Assamai   

| 

|  Wysłany: Wto Sty 05, 2016 19:56   Dziki gość Zwierzątka: Szczuuuryyyy i koń xD
 |   
 |  
               | 
 |  
               | Cześć, 
 W moim garażu ostatnio zauważyłam szczurka. Schował się przede mną pod szafkę kiedy weszłam i mam pytanie co do tego problemu: czy da się go wykurzyć w jakiś humanitarny sposób? Bardzo nie chciałabym go zabijać (a nawet ich, jeśli jest więcej). Prawdopodobnie z okazji mrozów zadomowił się w ciepłym garażu i żywi się paszą dla koni którą tam trzymam. Cieszę się że mu smakuje ale przegryza mi worki i czasem zostawia bałagan
   Podejrzewam, że najlepiej byłoby poczekać do cieplejszych dni żeby go gdzieś podrzucić ale pytam już teraz   -  Czy ktoś spotkał się już z tym problemem i zna jakiś dobry sposób pozbycia się gości?

P.S Szukałam takiego tematu, nie znalazłam ale przepraszam jeśli się powtarza
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| Pyl   Powrócona

| 

|  Wysłany: Wto Sty 05, 2016 20:13 Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O
 |   
 |  
               | 
 |  
               | Żywołapka (z wypuszczeniem na wolność) albo dobry odstraszacz na ultradźwięki. Ale trudno będzie to humanitarnie zrobić w takie mrozy. |  
				| _________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
 Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB?
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Assamai   

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Pyl   Powrócona

| 

|  Wysłany: Śro Sty 06, 2016 00:45 Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O
 |   
 |  
               | 
 |  
               | Assamai, to tylko w marcu możesz mieć już liczną rodzinkę - one się bardzo szybko mnożą. Nie wiem co Ci doradzić.
 |  
				| _________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
 Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB?
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Assamai   

| 

|  Wysłany: Pią Sty 08, 2016 19:00 Zwierzątka: Szczuuuryyyy i koń xD
 |   
 |  
               | 
 |  
               | Dziękuję za dobre chęci, faktycznie jest to trudny problem do rozwiązania  Mam tylko nadzieję, że nie zabiorą całego garażu dla siebie   |  
				| _________________ https://www.facebook.com/redheadthings/

|  | 

|   |  | 

|  | 

|  |