|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Szczury a hałasy |
Autor |
Wiadomość |
Wolf
|
Wysłany: Sob Paź 17, 2015 10:44 Szczury a hałasy
|
|
|
Nie wiem, czy to odpowiedni dział, ale w razie czego proszę o wyrozumiałość i przeniesienie do właściwego
Przechodząc do sedna: jak Wasze zwierzaki reagują na różnego rodzaju hałasy? pytam, bo najprawdopodobniej na dniach adoptuję dwie dziewczyny i zacząłem się zastanawiać właśnie nad tym tematem. Jak szczurki reagują na np. odkurzacz, suszarkę, czy muzykę? Czy przy wykonywaniu tych czynności powinienem wyciągać zwierzęta z pokoju, żeby nie stresować ich hałasem? |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Sob Paź 17, 2015 18:46
Zwierzątka: Pies, 3 Koty + u rodziców: Kot i Pies |
|
|
Na pewno niewskazana jest bardzo głośna muzyka - szczurki (i inne zwierzęta) mają bardzo wrażliwy słuch. Suszarka, odkurzacz - tu hałas trwa tylko chwilę, a odkurzyć czasem trzeba Jeśli dasz radę je usuwać z pokoju na czas odkurzania, to fajnie, ale jeśli nie to jakoś muszą się przyzwyczaić. Moje szczury jakoś znoszą odkurzacz jeśli muszą (aczkolwiek od prawie pół roku nie odkurzam w pokoju tylko zamiatam codziennie, bo mam kota strachliwego ). |
_________________ Nasz wątek: [KLIK] |
|
|
|
|
Albireo
|
Wysłany: Sob Paź 17, 2015 20:17
|
|
|
Wolf, moje po prostu olewają większość hałasów. Nie działa na nie pralka, odkurzacz... A czasem wystarczy poruszyć stopą, a przerażą się szurania kapcia Zależy, na jakie osobniki trafisz. Ale profilaktycznie lepiej wynosić z pokoju, póki nie są przyzwyczajone do nowych odgłosów, chociażby właśnie odkurzacza. |
_________________ "Zawsze przy mnie, lecz nie ze mną": Spika, Irina, Akne, Rosika, Spock, Flawia sHS, Flora sHS, Xilesia of ZR, Yldritta od ZR [*] |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|