|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: mmarcioszka Nie Sie 16, 2015 16:24 |
TRÓJMIASTO - potrzebna pomoc w złapaniu szczurka! |
Autor |
Wiadomość |
Zojka
|
Wysłany: Śro Lip 08, 2015 16:17 TRÓJMIASTO - potrzebna pomoc w złapaniu szczurka!
Zwierzątka: szczurki, kot, pies |
|
|
TRÓJMIASTO- APELUJEMY O POMOC!
Dostaliśmy właśnie zgłoszenie od przemiłej pani o szczurku, który potrzebuje waszej pomocy! Przy dworcu PKS w Gdańsku Głównym rezydentuje od jakiegoś czasu szczurek hodowlany. Dokarmiany przez panów taksówkarzy znalazł schronienie w pewnej szparze i codziennie o 10 rano wychodzi czekając na pokarm. Jako że środowisko nie jest dla niego przyjazne, a co dopiero odpowiednie, zagrażają mu dzikie szczury, które będąc silnie terytorialnymi zwierzętami nie zaakceptują domowego słabiaczka.. Musimy złapać bezdomniaczka!
Jutro o godzinie 9 rano każdy chętny do pomocy zaproszony jest do uczestniczenia w akcji. Żywołapki, grube rękawice, transportery jak i kuszące przekąski mile widziane! Tych, którzy mają do dyspozycji tylko własne dłonie i szybki refleks, również prosimy o pomoc! Ten maluch nie pociągnie zbyt długo przy takich warunkach Kto pomoże?
Chętnych proszę o wcześniejszy kontakt pod numerem 881555023 |
_________________ Ze mną : Diego, Fredo i Sami
Za TM : Gandalf [*] zawsze w serduszku
|
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Śro Lip 08, 2015 19:49
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
Zojka, jeśli nie daj Boże nie złapie się do weekendu, w sobotę chętnie pomogę. |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
cane
|
Wysłany: Śro Lip 08, 2015 22:23
|
|
|
Kurczę, pomogłabym ale ani sprzętu żadnego, ani refleksu za grosz obecnie nie mam ...
Jakbyście złapali szczurka to mogę na miesiąc klatkę pożyczyć - może nie żadne apartamenty, ale powinna wystarczyć. |
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Śro Lip 08, 2015 23:52
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
Przeniosłam temat do odpowiedniejszego działu.
Jak idzie łapanie? |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
Zojka
|
Wysłany: Czw Lip 09, 2015 07:32
|
|
Trzymajcie kciuki, właśnie szykuję się do wyjścia - niestety mało osób się zgłosiło do pomocy miejmy nadzieję, że uda się go już dzisiaj złapać, bo szpara w węzle ciepłowniczym, który widziałam wczoraj, jest bardzo mała, nie ma możliwości, by człowiek w jakikolwiek sposób tam się dostał.. mamy żywołapkę, miejmy nadzieję, że wystarczy ją rozstawić, bo niestety zapomniałam wziąć rękawic od koleżanki, a chłopaka są w samochodzie u mechanika.. niestety nie jestem zaszczepiona na tężec więc będę sporo ryzykować. nie wiemy, czym był dokarmiany maluch, obawiam się, że będę musiała po drodze zajść do macdonalda, by go skusić czymkolwiek. :p |
|
|
|
|
|
Starsza Pani
|
Wysłany: Czw Lip 09, 2015 08:02
|
|
|
Zojka napisał/a: | Trzymajcie kciuki, właśnie szykuję się do wyjścia - niestety mało osób się zgłosiło do pomocy miejmy nadzieję, że uda się go już dzisiaj złapać, bo szpara w węzle ciepłowniczym, który widziałam wczoraj, jest bardzo mała, nie ma możliwości, by człowiek w jakikolwiek sposób tam się dostał.. mamy żywołapkę, miejmy nadzieję, że wystarczy ją rozstawić, bo niestety zapomniałam wziąć rękawic od koleżanki, a chłopaka są w samochodzie u mechanika.. niestety nie jestem zaszczepiona na tężec więc będę sporo ryzykować. nie wiemy, czym był dokarmiany maluch, obawiam się, że będę musiała po drodze zajść do macdonalda, by go skusić czymkolwiek. :p |
Gdyby się nie udało, to w wątku poniżej są opisane alternatywne sposoby łapania.
http://szczury.org/viewtopic.php?f=161&t=46671
Najlepsze wyniki osiągałam na mozarellę (tę białą) i parówki. Ale McDnonalds tez powinien się sprawdzić. Warto żywołapkę przykryć szmatą, chętniej wtedy wchodzą.
Powodzenia |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Czw Lip 09, 2015 08:56
|
|
Dajcie znać jak idzie - w sobotę służę pomocą, ale mam nadzieję, że dacie radę złapać wcześniej. |
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
dominiszka
#yolo
|
Wysłany: Czw Lip 09, 2015 13:02
Zwierzątka: szczury: Abi, LindeLou, Guppy, Aiden, Zgredek |
|
|
I jak, i jak? Trzymam kciuki cały czas |
_________________ with a cigarette smile, sayin' things you can't ignore
Ze mną: Abi [Abundance], LindeLou, Guppy, Aiden, Zgredek
Za TM: Lily [*] |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Pią Lip 10, 2015 09:26
|
|
Dajcie znać, czy jutro potrzebna pomoc. |
|
|
|
|
Zojka
|
Wysłany: Pią Lip 10, 2015 20:51
|
|
Jutro o 9 ponawiamy łapanie, chociaż myślę, że tu bardziej przyda się pomoc straży miejskiej jak i straży pożarnej.. szpara jest takiej wielkości, że nie wejdzie nic poza ręką, szczurcia jest oswojona, ale mimo to trudno jest ją wyciągnąć dalej od szpary.. Trzymajcie kciuki, ci którzy mogą pomóci zdążą odczytać moją wiadomość, zapraszam jutro o 9 koło gmachu PKS w Gdańsku głownym przy drzewie, przy stoisku taryfiarzy. Żywołapka się nie sprawdziła, mała zaczęła ją gryźć, pewnie przez zapach kotów na niej.. |
|
|
|
|
|
mmarcioszka
|
|
|
|
|
mmarcioszka
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|