Versele Laga |
Autor |
Wiadomość |
L.
wtulony kropek.
Zaproszone osoby: 21
|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 15:41 Versele Laga
|
|
|
Firma bardzo dobra, zawsze chwaliłam te produkty, zdania nie zmienię, choć jeden fakt przesądził, ze przeszłam na własną mieszankę.
Zdecydowanie za dużo owsa i suchych bezwartościowych chrupków - przynajmniej o tyle za dużo, że moje szczury po prostu tego nie lubią i nie zjadały. A mnie się wybierać co rusz nie chciało.
Do karmy dosypywałam i dosypuję im Prestige Premium Snack Nature ale.. zaczęłam sie zastanawiać nad zmianą. Lecz potrzebuje pewnych wiadomości i z tym zwracam się do Was.
Czy ktoś mógłby zrobić zdjęcie lub chociaż jest w stanie powiedzieć czym różni się ów PP Snack Nature od Snack Crispy Cocktail ? Oprócz oczywiście opakowania, wagi i ceny.
Błędy poprawione. |
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream Pon Lis 19, 2012 11:46, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
falka
['] ['] ['] [']
|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 16:27
Zwierzątka: kotka Puma |
|
|
L., w Snack Crispy jest mniej tych twardych chrupek, ma za to sporo dmuchanej kukurydzy i pszenicy. Ma mniejszą zawartość białka. Jak chcesz to popatrzę przez okienko i wypiszę Ci co jeszcze zawiera Snack Crispy, bo nie chcę na razie otwierać |
|
|
|
|
L.
wtulony kropek.
Zaproszone osoby: 21
|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 16:56
|
|
|
tak, poproszę :} |
|
|
falka
['] ['] ['] [']
|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 22:37
Zwierzątka: kotka Puma |
|
|
Mało widać przez okienko - tak jak pisałam duża ilość prażonej pszenicy i kukurydzy, gnieciona kukurydza, słonecznik biały, chlebek świętojański, zielone, pomarańczowe i brązowe chrupki i takie zielone kółeczka jak ring-ringi vitapolu, gnieciony groszek, owies (raczej mało, właściwie to jedno ziarenko widziałam), jakaś trawka
A jeśli ktoś chce wiedzieć co jest w Rat Nature (nie Rat Crispy) to oprócz standardowego składu prestige'owe go jest sporo orzeszków ziemnych oraz suszonych bananów i ananasów i jakieś różne dziwne kształty chrupek, których nie ma w innych prestige'ach np. takie w kształcie bananka (których moje wybredniaki nie chcą jeść).
No dobra, jak już gryzdam - w Rat Crispy jest najwięcej takich małych chrupek, sporo owsa, jest mało urozmaicone. |
|
|
|
|
apsik
|
Wysłany: Śro Sty 30, 2008 08:40
Zwierzątka: 2 szczurki Coco i Gabcia [*], koń Erol |
|
|
Kupuję różne gotowe pokarmy dla ogonków i żadnym nie są zainteresowane. Wczoraj zaryzykowałam i kupiłam Snack Cripsy dla małych gryzoni. Ogony latały zainteresowane koło paczki. Otworzyłam i nasypałam do miseczki. Oczy otworzyłam szeroko bo nie mogłam uwierzyć w to co zobaczyłam. Dwa "odkurzacze" przyssały się do miseczki i zaczęły wszystko wymiatać. Nie wiedziały w jaki sposób zawartość miseczki przenieść do swojego legowiska-koszyczka. Latały jak opętane, jedna drugiej podbierała. Chrupały aż miło było patrzeć. Pierwsza gotowa karma, na którą w taki sposób zareagowały. |
|
|
|
|
agacia
|
Wysłany: Śro Sty 30, 2008 12:18
Zwierzątka: szczurki, psy i smoki;) |
|
|
Ja swoim chlopakom kupowalam rat nature,ale przestane,bo w nim jest duzo chrupek,ktorych chlopaki nie tykaja. I mieszalam to z mieszanka zarodnikowa Megan (slonecznik, pestki dyni i cos tam jeszcze bylo). Jesli piszecie,ze w Snack Crispy jest mniej chrupek to moze sprobuje ta mieszanke. |
|
|
|
|
myaku
samo zuo
|
Wysłany: Śro Sty 30, 2008 21:41
Zwierzątka: pies |
|
|
A ja kupiłam z Versele Laga takie korki jakby. Chłopcy to olali i teraz nie mam, co z tym zrobić T^T Może do zoologa jakiegoś oddam [jeśli przyjmą], a jeśli nie, to chciałby ktoś odkupić? |
_________________ już ni ma...
|
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Śro Sty 30, 2008 21:47
|
|
|
myaku, czy masz na mysli duo rat&mice? |
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
|
polna
uciekło...
|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 00:04
Zwierzątka: Cola, Tea, Ice, Drań, Padme i dwa psy... |
|
|
myaku, a ile sobie zyczysz? (może wezmę na spróbowanie ) |
|
|
|
|
myaku
samo zuo
|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 16:27
Zwierzątka: pies |
|
|
Olimpia, nie, o to.
polna, PW leci |
_________________ już ni ma...
|
|
|
|
|
agacia
|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 19:10
Zwierzątka: szczurki, psy i smoki;) |
|
|
To Olimpii chodzilo o to samo tylko zamiast mouse napisala mice |
|
|
|
|
falka
['] ['] ['] [']
|
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Śro Kwi 30, 2008 19:57
|
|
|
O kurcze, w końcu się pojawiła karma dla szczurów w tej serii. Osobiście nie próbowałam jeszcze, ale jak mi się obecne karmy skończą to na pewno wypróbuję. Z tej serii dla świnek czy królików są bardzo polecane. |
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
|
polna
uciekło...
|
Wysłany: Śro Kwi 30, 2008 20:05
Zwierzątka: Cola, Tea, Ice, Drań, Padme i dwa psy... |
|
|
Wypróbujemy, bo karma się kończy tylko bedzie dopiero od 12 maja. |
Ostatnio zmieniony przez polna Śro Kwi 30, 2008 20:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ren [Usunięty]
|
Wysłany: Śro Kwi 30, 2008 20:06
|
|
|
Akurat miałam kupować karmę, więc jak tylko będzie to kupię (na stornie jest napisane, że od 12 maja ) |
|
|
|
|
|