|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Zamknięty przez: smeg Śro Lip 24, 2013 21:17 |
Planowany miot G Rotta Taivas |
Autor |
Wiadomość |
Nakota
Światowy transporterek
|
Wysłany: Nie Sty 13, 2013 20:37 Planowany miot G Rotta Taivas
Zwierzątka: Dużo szczurów i kot |
|
|
Czesko-słowacka hodowla Rotta Taivas ma przyjemność ogłosić planowany miot G!
Rodzicami zostaną:
Matka: CASSIDY of Nawy (standard [Dg], standard [Fg], russian silver, nst. hooded)
Cassidy została już mamą miotu E Rotta Taivas. Świetnie odchowała maluszki, a jej charakter w ogóle się nie zmienił. Dalej posiada pokłady niesamowitej energii i bardziej przypomina dzieciaka niż dorosłą samiczkę i mamę. Człowiek stał się jeszcze bardziej ważny, trzeba zabiegać o jego względu z innymi
oraz
Ojciec: LABIRYNT of Algernon (dumbo, standard, himalayan russian blue point, husky)
Labirynt został już tatą miotu Diabelskiego Rotta Taivas. Maluszki po nim odziedziczyły cudowny, kukiełkowy charakter. Sam Labiś jest bardzo spokojny panem, przemiziastym, uwielbiającym lenistwo i jedzenie. Jest uległy odkąd tylko do mnie przyjechał, nie wchodzi w żadne konflikty. Jest też idealnym wujkiem dla wszystkich nowych dzieciaków.
Na wystawie w Úvalno uzyskał notę 91,5/100 pkt i zajął III miejsce w kategorii "Najlepszy samiec uszy dumbo".
RODOWÓD
Z tego kojarzenia spodziewamy się maluszków w odmianach:
Uszy: standard, dumbo
Sierść: standard, niewielkie szanse na fuzz
Kolory: russian blue, siamese/himalyan
Znaczenia: irish, berkshire, możliwe husky
Nie przyjmujemy rezerwacji na odmianę fuzz z powodu niepewności urodzenia się tej odmiany.
Krycie planujemy pod koniec stycznia. Miot będzie miał status VP ze względu na niestandardowe znaczenie matki oraz ojca.
Aby zapisać się na ten miot należy przede wszystkim zapoznać się z działem warunki rezerwacji, a następnie wysłać wypełnioną ankietę na adres rottataivasrattery@yahoo.com |
_________________ Kto walczy przegrywa czasem, kto nie walczy przegrywa zawsze.
Per aspera ad astra.
|
Ostatnio zmieniony przez Nakota Śro Sty 23, 2013 19:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
szeol74 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Sty 13, 2013 22:13
|
|
|
A ja Cię tak bardzo lubiłam.... i powoli przestaję
Zdecydowanie żadam uspokojenia się z miotami bo jak sama mogłaś zauważyć nie mam nadmiaru miejsca na druga wolierę , ale muszę sie zapisywać na wszystkie mioty
A ten miot to kolejne cuda, zmiksowanie diabelkow z aniolkami moze byc bajeczne
P.S. nie wiem jakim cudem, ale dopiero do mnie dotarlo ze tata miotu D i mama E ... i juz wiem ze jeden bedzie moj |
|
|
|
|
Willow
zua kobieta ;p
|
Wysłany: Nie Sty 13, 2013 22:39
Zwierzątka: ogoniaste stadko zagłady :D |
|
|
szeol74, faktycznie taki mix to aż człowiekowi klatka w oczach się powiększa |
_________________ Moje kluski:
Butterfly's Ginger, Kirara Shogun Rotta Taivas, Bebešina Quňka, Bebešina Toffifee, Anis Anemon Rotta Taivas, Daemonic William Blake, Fantastico Fungi Frico Rotta Taivas
Za TM [*] Butterfly's Fisk, Booker, Buffalo Rotta Taivas, Capricossa Rotta Taivas, Dżo, Chester, Tejla, Niva, Cleo, Pixi, Gingers, Misiu |
|
|
|
|
szeol74 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Sty 13, 2013 23:27
|
|
|
Willow, musisz poznac Detki i Etki... zapieraja dech w piersiach uroda, ale charakterem rzucaja na kolana. Ja mam 7 w klatce a Beleth... no, ekhm, Nakosi zapytaj jaki ja mam stosunek do Belka. |
|
|
|
|
Nakota
Światowy transporterek
|
Wysłany: Pon Sty 14, 2013 23:13
|
|
szeol74, no nie, jak możesz powoli przestawać mnie lubić? A ja się tak staram
Ten miot jest dla mnie bardzo wyjątkowy. Diabełki okazały się charakterologicznymi kukiełkami i szczurami o pięknym eksterierze, Etki pokazały się od strony cudownych miziaków o dobrej, silnej budowie. Mam nadzieję, że w tym miocie uda się połączyć się wszystkie te cechy razem i malce będą naprawdę wyjątkowe |
Per aspera ad astra.
|
|
|
|
|
Dogha
|
Wysłany: Wto Sty 15, 2013 21:58
Zwierzątka: 3 psy, chomik, szczur |
|
|
szeol74 napisał/a: | A ja Cię tak bardzo lubiłam.... i powoli przestaję |
Popieram :p Wysłanie ankiety było silniejsze odemnie I jeszcze najpiękniejsza literka do wymyślania imion... |
|
|
|
|
Nakota
Światowy transporterek
|
Wysłany: Śro Sty 23, 2013 20:04
|
|
Dogha napisał/a: | I jeszcze najpiękniejsza literka do wymyślania imion... |
Geronimo!
Zaczynamy powoli randkowanie Pierwsza schadzka okazała się kompletną klapą - Cassy wolała się myć, a Labiś wygrzebał ze ściółki kawałek granulatu i bronił go za wszelką cenę |
Per aspera ad astra.
|
|
|
|
|
Dogha
|
Wysłany: Śro Sty 23, 2013 20:06
|
|
Ale sie zapowiada |
|
|
|
|
Nakota
Światowy transporterek
|
Wysłany: Śro Sty 23, 2013 20:45
|
|
Dogha, a to dopiero początek, co to będzie dzisiaj? |
Per aspera ad astra.
|
|
|
|
|
Dogha
|
Wysłany: Śro Lut 06, 2013 22:31
|
|
Jak tam idzie? |
|
|
|
|
Nakota
Światowy transporterek
|
Wysłany: Śro Lut 06, 2013 23:08
|
|
Dogha, odnośnie tego jak idzie - mam mieszane uczucia, ale staram się być pozytywnej myśli
Cassidy została dopuszczona do samca - samiec się starał, ale ona niestety była średnio chętna. Potem została oddzielona do innej klatki i od tamtej pory nie miała kontaktu z samcem. Na wadzę przybrała bardzo niewiele, bo tylko około 20g. Jednakże jednocześnie zrobiła się "stacjonarna". Zaczęła zbierać sobie szmatki w kąciku i wić gniazdko. Dlatego póki co nie mogę niczego ze stu procentową pewnością potwierdzić ani obalić, pozostaje tylko czekać z wytężeniem na to co będzie Jeśli faktycznie mamy ciążę to wypadałoby, że w piątek (15.02) będziemy mieć pierwszy termin porodu. |
Per aspera ad astra.
|
|
|
|
|
Mara Narzisse
|
Wysłany: Czw Lut 14, 2013 10:55
Zwierzątka: Fiora i Calliope <3 |
|
|
Nakota, oby się udało
A to już dzisiaj! |
|
|
|
|
Mara Narzisse
|
Wysłany: Śro Lut 20, 2013 10:34
Zwierzątka: Fiora i Calliope <3 |
|
|
Nakota, jakies nowosci?? |
|
|
|
|
Nakota
Światowy transporterek
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2013 02:47
|
|
Przepraszam, że dopiero dziś, ale urwanie głowy, praca, sprawiło, że totalnie zapomniałam się tutaj wypowiedzieć.
Niestety Cassidy nie urodziła żadnych maluszków. Po przegadaniu sprawy z hodowcami, innymi osobami doświadczonymi w hodowli i wetem, doszliśmy do wniosku, że Cassidy miała tzw. ciążę rzekomą. Czyli pomimo tego, że Cassy nie została pokryta przez Labirynta to jej ciało zareagowało tak jakby była i zaszła w ciążę. Stąd zachowania typowo ciążowe bez pokrycia w przyroście wagi. Na razie jeszcze nie wiem czy będziemy próbować jeszcze raz, muszę przemyśleć czy ma to sens. |
Per aspera ad astra.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|