|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
"Dry bed" dla szczurków |
Autor |
Wiadomość |
Nisia
ofiara losu
|
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 08:19 "Dry bed" dla szczurków
Zwierzątka: ogony |
|
|
Słowo wyjaśnienia dla tych, co nie wiedzą, co to "dry bed".
Jest to rodzaj tkaniny. Składa się z "podłoża" z mocnej, sztywnej i łatwo przepuszczającej płyny tkaniny oraz warstwy mięciutkiego, puchowego materiału. Na tym puchowym leży sobie zwierzak, pod to wszystko podkłada się papier lub coś innego, w co będzie wsiąkał mocz.
Zalecane dla zwierzaków, które z różnych przyczyn leżą głównie w jednym miejscu i załatwiają się pod siebie. A więc np. dla staruszków, niepełnosprawnych, ciężko chorych...
Kupiłam dwa spore kawałki kilka lat temu w brytyjskim sklepie internetowym. I teraz jest jak znalazł...
Alifek wszedł w taką fazę starości, że tylko siedzi w gniazdku, siusia i kupka pod siebie, do tego się nie myje i niemożebnie, w związku z tym wszystkim, śmierdzi. Przycięłam więc kawałki "dry bed", ułożyłam w gniazdku, pod to ręcznik papierowy i torebkę foliową.
Małemu chyba przede wszystkim coś nie pasowało, bo nie robi tam kup. A siuśki... Słuchajcie, cudo! Materiał suchutki, mięciutki, za to papier pod tkaniną prawie się rozpadał, taki był mokry.
Link do strony ze zdjęciem: http://ratwarehouse.com/s...item=119&cat=11 |
_________________ Wśród Aniołków: Henia, Fatka, Alif Matsura, Hela, Lola, Beba, Iskierka, Šamsi, Tomiś, Calypso, Tamarka, Morelka, Szpulka, Śliwka, Ahirka i Zdenka |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 08:27
|
|
|
Łoooo, to może być genialne na hamaki dla moich męskich obszczymurków.
Naprawdę materiał jest suchy..? |
|
|
|
|
Nisia
ofiara losu
|
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 09:36
|
|
Viss, suchutki. Nawet mocno nie śmierdział po całej dobie, ale i tak prewencyjnie uprałam.
A, bo zapomniałam dodać. Genialnie pierze się w pralce, nic a nic się nie niszczy. Można też przycinać i wcale się nie ciepie. To miękkie i puchate jest jednocześnie zbite, więc nie włażą pojedyncze włoski w oczy, nosy, etc.
A i schnie ekspresowo. Tyle, że obawiam się, że skoro jest takie fajne, to chyba sztuczne... |
_________________ Wśród Aniołków: Henia, Fatka, Alif Matsura, Hela, Lola, Beba, Iskierka, Šamsi, Tomiś, Calypso, Tamarka, Morelka, Szpulka, Śliwka, Ahirka i Zdenka |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 09:41
|
|
|
Pal diabli sztuczność. Jak sobie tyłków na normalnych hamakach nie odparzają, to tu też nie powinno być problemu. |
|
|
|
|
Nisia
ofiara losu
|
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 09:44
|
|
Viss, ja się obawiam czego innego. Alifek czasem sobie szarpie tę nową leżankę. Mam nadzieję, że tego nie je...
Ale co mam zrobić? Chyba lepiej tak, aniżeli miałby w gnoju leżeć. |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 10:13
|
|
|
Nisia napisał/a: | Mam nadzieję, że tego nie je... | nigdy nie widziałam, żeby szczury jadły coś co nie jest jedzeniem. Moje, nawet jesli memłaja coś, to zawsze wypluwają.
Zamówiłam przy okazji inne rzeczy, ale najbardziej ciesze sie, że z pill crushera i tego dry beda. I warto teraz zamawiać, funt stoi 4,27 zł
Aaa, jeszcze jedno. Zamawiałaś par avion czy normalnym? |
|
|
|
|
Natalia
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 11:18
|
|
|
No . Jak sobie przeliczyć, to tanio wychodzi . |
|
|
|
|
Nisia
ofiara losu
|
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 12:06
|
|
Off-Topic: | Viss napisał/a: | Aaa, jeszcze jedno. Zamawiałaś par avion czy normalnym? |
Nie wiem, czy wymieniałaś z Sabby (z tego sklepu) mejle. Dziewczyna jest przesympatyczna.
Ja zamawiałam normalnie (surface mail), ale pewnie ona sobie pomyślała "ale tam bieda, na lotniczą ich nie stać" i wysłała lotniczą tłumacząc, że to tylko kilka groszy różnicy...
Lotniczą szło 3 dni.
Pill crusher... Też mam, ale 2 łyżeczki mimo wszystko są poręczniejsze w użyciu i łatwiej potem wysypać proszek na kratkę papieru.
Sama się przymierzam do zamówienia, ale nie teraz. W maju wydałam na ciuchy na wesela, w czerwcu chcę laptopa kupić... |
|
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
|
|
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Czw Sty 15, 2009 21:05
|
|
|
Tak się zastanawiam... Czy myślał ktoś o tym, żeby zrobić np. jakieś zbiorowe zamówienie z tego angielskiego sklepu dla szczurów? Bo ja na przykład chciałabym zamówić tylko kilka rzeczy i obawiam się że koszty przesyłki byłyby większe niż koszt zamówienia... |
_________________ moje szczuraki
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Czw Sty 15, 2009 21:34
|
|
|
Off-Topic: | Niamey, jest na forum temat o tym sklepie. Kiedyś był pomysł wspólnego zamówienia, ale nie wiem czy coś z tego wyszło. |
|
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Czw Sty 15, 2009 22:10
|
|
|
Off-Topic: | O, dziękuję za informację! |
|
_________________ moje szczuraki
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
|
ciacho
|
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 09:45
|
|
|
i jak sprawdza się to naprawdę? i jak często trzeba ten materał prać? |
|
|
|
|
sachma
Zaproszone osoby: 15
|
|
|
|
|
Sandra
|
Wysłany: Śro Lip 08, 2009 11:00
|
|
|
ooooo rewelacyjna rzecz:):):)bede śledzic ten temat żeby dowiedzieć się więcej od ludzi co z tego korzystają.a co do zbiorowego zamówienia to baaaaaaaaaaaardzo ciekawa i rozsądna opcja ,myśle że też bym się skusiła. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|