| 

|  | Alloszczur Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

|  

| "Dry bed" dla szczurków |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Nisia   ofiara losu

| 

|  Wysłany: Wto Maj 27, 2008 09:19   "Dry bed" dla szczurków Zwierzątka: ogony
 |   
 |  
               | 
 |  
               | Słowo wyjaśnienia dla tych, co nie wiedzą, co to "dry bed". 
 Jest to rodzaj tkaniny. Składa się z "podłoża" z mocnej, sztywnej i łatwo przepuszczającej płyny tkaniny oraz warstwy mięciutkiego, puchowego materiału. Na tym puchowym leży sobie zwierzak, pod to wszystko podkłada się papier lub coś innego, w co będzie wsiąkał mocz.

Zalecane dla zwierzaków, które z różnych przyczyn leżą głównie w jednym miejscu i załatwiają się pod siebie. A więc np. dla staruszków, niepełnosprawnych, ciężko chorych...

Kupiłam dwa spore kawałki kilka lat temu w brytyjskim sklepie internetowym. I teraz jest jak znalazł...
 Alifek wszedł w taką fazę starości, że tylko siedzi w gniazdku, siusia i kupka pod siebie, do tego się nie myje i niemożebnie, w związku z tym wszystkim, śmierdzi. Przycięłam więc kawałki "dry bed", ułożyłam w gniazdku, pod to ręcznik papierowy i torebkę foliową.
 Małemu chyba przede wszystkim coś nie pasowało, bo nie robi tam kup. A siuśki... Słuchajcie, cudo! Materiał suchutki, mięciutki, za to papier pod tkaniną prawie się rozpadał, taki był mokry.

Link do strony ze zdjęciem: http://ratwarehouse.com/s...item=119&cat=11
 |  
				| _________________ Wśród Aniołków: Henia, Fatka, Alif Matsura, Hela, Lola, Beba, Iskierka, Šamsi, Tomiś, Calypso, Tamarka, Morelka, Szpulka, Śliwka, Ahirka i Zdenka
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Viss [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Wto Maj 27, 2008 09:27 |   
 |  
               | 
 |  
               | Łoooo, to może być genialne na hamaki dla moich męskich obszczymurków.   Naprawdę materiał jest suchy..?
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Nisia   ofiara losu

| 

|  Wysłany: Wto Maj 27, 2008 10:36 Zwierzątka: ogony
 |   
 |  
               | 
 |  
               | Viss, suchutki. Nawet mocno nie śmierdział po całej dobie, ale i tak prewencyjnie uprałam. 
 A, bo zapomniałam dodać. Genialnie pierze się w pralce, nic a nic się nie niszczy. Można też przycinać i wcale się nie ciepie. To miękkie i puchate jest jednocześnie zbite, więc nie włażą pojedyncze włoski w oczy, nosy, etc.
 A i schnie ekspresowo. Tyle, że obawiam się, że skoro jest takie fajne, to chyba sztuczne...
 |  
				| _________________ Wśród Aniołków: Henia, Fatka, Alif Matsura, Hela, Lola, Beba, Iskierka, Šamsi, Tomiś, Calypso, Tamarka, Morelka, Szpulka, Śliwka, Ahirka i Zdenka
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Viss [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Wto Maj 27, 2008 10:41 |   
 |  
               | 
 |  
               | Pal diabli sztuczność. Jak sobie tyłków na normalnych hamakach nie odparzają, to tu też nie powinno być problemu.   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Nisia   ofiara losu

| 

|  Wysłany: Wto Maj 27, 2008 10:44 Zwierzątka: ogony
 |   
 |  
               | 
 |  
               | Viss, ja się obawiam czego innego. Alifek czasem sobie szarpie tę nową leżankę. Mam nadzieję, że tego nie je... Ale co mam zrobić? Chyba lepiej tak, aniżeli miałby w gnoju leżeć.
 |  
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Viss [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Wto Maj 27, 2008 11:13 |   
 |  
               | 
 |  
               | nigdy nie widziałam, żeby szczury jadły coś co nie jest jedzeniem. Moje, nawet jesli memłaja coś, to zawsze wypluwają. 	  | Nisia napisał/a: |  	  | Mam nadzieję, że tego nie je... | 

Zamówiłam przy okazji inne rzeczy, ale najbardziej ciesze sie, że z pill crushera i tego dry beda.
  I warto teraz zamawiać, funt stoi 4,27 zł   
 Aaa, jeszcze jedno. Zamawiałaś par avion czy normalnym?
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Natalia   

Zaproszone osoby: 1

| 

|  Wysłany: Wto Maj 27, 2008 12:18 |   
 |  
               | 
 |  
               | No  . Jak sobie przeliczyć, to tanio wychodzi  . |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Nisia   ofiara losu

| 

|  Wysłany: Wto Maj 27, 2008 13:06 Zwierzątka: ogony
 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Off-Topic: |  	  |  	  | Viss napisał/a: |  	  | Aaa, jeszcze jedno. Zamawiałaś par avion czy normalnym? | 
 Nie wiem, czy wymieniałaś z Sabby (z tego sklepu) mejle. Dziewczyna jest przesympatyczna.
 Ja zamawiałam normalnie (surface mail), ale pewnie ona sobie pomyślała "ale tam bieda, na lotniczą ich nie stać" i wysłała lotniczą tłumacząc, że to tylko kilka groszy różnicy...
 Lotniczą szło 3 dni.

Pill crusher... Też mam, ale 2 łyżeczki mimo wszystko są poręczniejsze w użyciu i łatwiej potem wysypać proszek na kratkę papieru.

Sama się przymierzam do zamówienia, ale nie teraz. W maju wydałam na ciuchy na wesela, w czerwcu chcę laptopa kupić...
 | 
 |  
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Viss [Usunięty]

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Niamey   Zhongguo!

| 

|  Wysłany: Czw Sty 15, 2009 21:05 |   
 |  
               | 
 |  
               | Tak się zastanawiam... Czy myślał ktoś o tym, żeby zrobić np. jakieś zbiorowe zamówienie z tego angielskiego sklepu dla szczurów? Bo ja na przykład chciałabym zamówić tylko kilka rzeczy i obawiam się że koszty przesyłki byłyby większe niż koszt zamówienia... |  
				| _________________ moje szczuraki
 Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka*
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Oli   

| 

|  Wysłany: Czw Sty 15, 2009 21:34 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Off-Topic: |  	  | Niamey, jest na forum temat o tym sklepie. Kiedyś był pomysł wspólnego zamówienia, ale nie wiem czy coś z tego wyszło.   | 
 |  
				| _________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
 na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Niamey   Zhongguo!

| 

|  Wysłany: Czw Sty 15, 2009 22:10 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Off-Topic: |  	  | O, dziękuję za informację! | 
 |  
				| _________________ moje szczuraki
 Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka*
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | ciacho   

| 

|  Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 10:45 |   
 |  
               | 
 |  
               | i jak sprawdza się to naprawdę? i jak często trzeba ten materał prać? |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | sachma   

Zaproszone osoby: 15

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Sandra   

| 

|  Wysłany: Śro Lip 08, 2009 12:00 |   
 |  
               | 
 |  
               | ooooo rewelacyjna rzecz:):):)bede śledzic ten temat żeby dowiedzieć się więcej od ludzi co z tego korzystają.a co do zbiorowego zamówienia to baaaaaaaaaaaardzo ciekawa i rozsądna opcja ,myśle że też bym się skusiła. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

| Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach