|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
KnAS, czyli Klub (nie)Anonimowych Szczuroholików |
Autor |
Wiadomość |
ema0505
|
Wysłany: Pon Gru 21, 2015 16:21
Zwierzątka: 5 szczurzych panów i pies Collie nie border |
|
|
Pyl napisał/a: | ema0505, 4.03.2015: Nie będę się doszczurzać do końca 2015. Wyjątkiem jest drastyczne zmniejszenie się stada. |
Podsumowując rok, to w sumie jestem z siebie dumna. Latem odeszły ode mnie 2 szczurki, dlatego pozwoliłam sobie na adopcję jednego.
Na rok 2016 planuję dwa szczury w tym jeden fuzz, bo bardzo brakuje mi łysego w stadzie.
Można dopisać. |
_________________ Ze mną: Borys, Bobby Singer, Cookie spod Husarskich Skrzydeł, Gambit of Zirrael, Zen Rotta Taivas, Zick Rotta Taivas, Dave Incredible Rats <3
Za TM: Nodi vel Zdzichu, Scooby vel Pindol, Hienek, Arnold, Harry, Mortimier Pierwszy, Majki, Jessie, Tutek, Czarny
Nasz temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=15302
Zapraszam
|
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2015 17:25
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Dopisałam nowe deklaracje, porządkuje jeszcze kolory oznaczające aktualność postów oraz usuwam historyczne, nieaktualne wpisy (jeśli wiem, że jest nieaktualny).
Sprawdźcie swoje deklaracje - jeśli coś chcecie zmienić / dodać / usunąć to proszę o info. Nowy rok to doby termin na nowe postanowienia
/Edit
Pyl napisał/a: | Pyl, 03.11.2014: Koniec doszczurzania do czasu jak stado zmniejszy się do 6 szt. Wyjątkiem mogą być dzieciątka po moich samcach. | Moje niestety nadal aktualne, choć stado mocno się zestarzało - 2 ogony blisko 3 letnie, 4 blisko 2 letnie i 2 młode.
Deklaracji jestem "w miarę" wierna - w ciągu roku były co prawda dwa nieplanowane doszczurzenia (Dziki Dzik i Maleńka Kangurzyca) i nadal przekraczam magiczną 6, ale mam świadomość, że posiadanie całego stada dwu i trzylatków to głupi pomysł. Na razie nic więcej nie planuję, choć wiem, że pewnie w tym roku będzie trzeba "uzupełnić" stado |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2015 21:12
Zwierzątka: Pies, 3 Koty + u rodziców: Kot i Pies |
|
|
A ja teoretycznie "planuję" nie brać już więcej szczurów i pomyśleć co dalej jak zostanie mi sam Tadeuszek i Trufel (zależy też w jakim wtedy będą wtedy wieku i stanie zdrowia i czy wspólnie w jednym czasie się będą starzeć i ew. chorować). Jak wyjdzie, to zobaczymy
Można mi "zedytować" moją deklarację |
_________________ Nasz wątek: [KLIK] |
|
|
|
|
Emilia
Dołączyła: 20 Gru 2012 Posty: 569 Skąd: Z kraju na mapie po lewej.
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2015 21:53
Zwierzątka: 8 x M |
|
|
Mam trio, wszystkie maja +/- 2 latka.
Mogla bym powolutku wygaszac, to znowu TEN moment. Mogly by sie tak wolno jak sie tylko da i spokojnie wspolnie zestarzec. Z drugiej strony tak mnie ciagnie do wymarzonych od dawna maluszkow z hodowli. Ze wzgledu na wyjazd za granice dopiero po moim powrocie ponownie sobie sytuacje zyciowa i zawodowa uksztaltuje, zatem moje nowe postanowienie padnie dopiero okolo lutego 2016. Na razie jest jak jest - jedna wielka niewiadoma. |
_________________ Moje skarby: Marie Antoinette KR, Málaga HS, Mousse au Chocolat i Mazurka FR, Mafia, Marsupilami i Miramis IR, labik Mio
Opuścili nas: Marlo, Mokka SR, Mint SR, Mascarpone, Meringue, Malvo, Miu Miu KR |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Śro Gru 23, 2015 12:11
|
|
nimka, to poproszę bardziej konkretną deklarację - jak Ci wpiszę "ja teoretycznie "planuję" nie brać już więcej szczurów" to już z treści widać, że nie za bardzo przewidujesz ją realizować |
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Śro Gru 23, 2015 21:22
Zwierzątka: Pies, 3 Koty + u rodziców: Kot i Pies |
|
|
Pyl napisał/a: | nimka, to poproszę bardziej konkretną deklarację - jak Ci wpiszę "ja teoretycznie "planuję" nie brać już więcej szczurów" to już z treści widać, że nie za bardzo przewidujesz ją realizować |
Nie no, ja przewiduję realizować, bo taki mam plan, ale niestety wiem po sobie i po szczurach, które do mnie trafiają, że.... jak się trafi TEN szczur, to nie oddam Planuję też w ramach ułatwienia sobie nie brania TYCH szczurów - nie brać w ogóle tymczasów i nie patrzeć na wszelki wypadek tam, gdzie mogą być szczury szukające domu.
Ogólnie planuję wygasić stado (drogą naturalną), dlatego że zmieniam mieszkanie na kawalerkę, gdzie będzie i mniej miejsca (tzn. ogólnie - czyli koty, szczury i ja na mniejszej przestrzeni) i brak możliwości sensownego na dłuższą metę odizolowania szczurów na czas wybiegów od kotów (nie żebym miała te koty jakoś szczególnie niebezpieczne, ale - po co? po co i sobie utrudniać i szczurom? ).
Proszę o zmianę deklaracji na:
Cytat: | Planuję nie brać już więcej szczurów i naturalnie wygasić stado, ewentualnie pomyśleć co dalej jak zostanie mi sam Tadeuszek i Trufel (zależy w jakim będą wieku i stanie zdrowia i czy wspólnie w jednym czasie się będą starzeć/chorować). W przyszłości oczywiście rozważam powrót do szczurów. |
|
_________________ Nasz wątek: [KLIK] |
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Nie Gru 27, 2015 09:33
Zwierzątka: 7 kotów, 2x chomik + pies |
|
|
A co dane kolory oznaczają?
Moje jak najbardziej aktualne. |
_________________ Ze mną:
Kotowate: Mefisto, Mocca, Mia, Manga, Rambosz, Nyks i Hades. [*] Maura [*]
Chomik dżungarski: Ekler; Chomik syryjski : Truskawka
W pamięci 'stare stado': H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F i 'nowe stado': G, B, M, T, Z, MM, W, P, P i LL |
|
|
|
|
Oluś
Dawniej olus_165
|
Wysłany: Nie Gru 27, 2015 13:57
Zwierzątka: 15 Popierdółek + 1 Psowata + 4 Ślimy |
|
|
Cytat: | olus_165: 3.11.2014: Limit 4 szczury + Siwy, dopóki ten ostatni nie nabierze rozumku i się nie połączy z którymś szczurem. Dopuszczalny jest pewien wyjątek, ale o nim na razie pisać nie będę. |
"pewien wyjątek" nastąpił, chodziło o hodowlę Ale przyznaję,że GMR też mi zaszalało (trzy adopciaki: Baal + Rycerze).
Moja obecna deklaracja, związana z hodowlą: limit do 15-16 sztuk. |
_________________ Olusiowe Popierdółki: Radziwiłł & Rokosz SunRat's, Sir Lancelot, Nihil Novi & Neron of Zirrael, Puszkin ot Madam Szapokljak, Cześnik Raptusiewicz ot Madam Szapokljak, Arbiter Elegantiarum & Ab Oriente Lux spod Husarskich Skrzydeł, Chilon Chilonides spod Husarskich Skrzydeł, Izzy's Yanosik, Izzy's Zerwikaptur, Gotfryd of Zirrael, Drakkar spod Husarskich Skrzydeł, Rob Roy von Bruno oraz Psowata Gaja oraz Ślimy: Stefan, Horacy, Ambroży i Izydor
Wokół mnie: Baal, Sir Galahad, Móó-Shó Mórmórandó EM, Siwy, Enoki SR, Ądręę WWW, Edward EM, Burton, Ave, Vea, Bazyl, Lucjusz, Akapit, Alucard, Duo, Wacuś. Tęsknię... |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2015 00:52
|
|
Ninek, zielony był aktualny / potwierdzony jakiś dłuższy czas temu (rok temu?), ale się wziął i zdezaktualizował.
Opisy zaktualizuję jutro z kompa - z komórki aż strach brać się za edycję pierwszego posta. |
|
|
|
|
Ebia
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2016 14:23
|
|
|
Moje postanowienie jak najbardziej aktualne. Korci mnie do szczurów. Tesknie nawet za wymienianiem ściółki i czyszczeniem kuwety, ale jestem już dwa miesiące w łóżku, nie wiadomo kiedy będę normalnie funkcjonować, brak kasy, mini-pokoik, więc.. nadal ban |
_________________ Nabadźgane w głowie |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Wto Kwi 12, 2016 17:09
|
|
Jako tako zaktualizowałam pierwszy post. Skasowałam też kolor zielony (aktualne / nieaktualne deklaracje), bo nie mam jednak wiedzy komu się zdezaktualizowało.
Kto chce niech sprawdzi i jeśli potrzebuje to zgłosi potrzebę aktualizacji deklaracji.
Pyl napisał/a: | Pyl, 03.11.2014: Koniec doszczurzania do czasu jak stado zmniejszy się do 6 szt. Wyjątkiem mogą być dzieciątka po moich samcach. | Ja mogę tylko (jednak nieco z przykrością) ogłosić sukces - po niemal półtora roku osiągnęłam pięcio-ogonowe stado. I niespecjalnie gna mnie do kolejnych ogonów. |
|
|
|
|
jokada
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Wto Kwi 12, 2016 17:53
|
|
|
U mnie aktualne.
Szczurow niestety już tylko trzy i doszczurzanie najprawdopodobniej dopiero w lato lub na jesieni.
Wytrzymałam.... |
_________________ Skunksik / Robin <:3 )~
|
|
|
|
|
Lama
|
Wysłany: Wto Kwi 12, 2016 18:10
|
|
|
Przeszło mi - mam za mało czasu na szczurzaste. Może kiedyś będą, aktualnie mam zero gryzoni i niech tak pozostanie przez następny rok-dwa. |
|
|
|
|
Emilia
Dołączyła: 20 Gru 2012 Posty: 569 Skąd: Z kraju na mapie po lewej.
|
Wysłany: Śro Kwi 13, 2016 20:30
Zwierzątka: 8 x M |
|
|
Ja sie trzymalam postanowienia nie-doszczurzania do niedawna, po czym sie doszczurzylam, bo konieczne do tego warunki sie spelnily.
Moje aktualne postanowienie to:
Utrzymuje 4-stado. Wyjatkiem byla by sytuacja, gdybym tuz po odejsciu jednego ze starszych dobierala maluszki, ktore biore tylko w parach - wtedy przez pewien okres dozwolona jest liczba 5.
Ogolnie GMR sobie wlasnie uspokoilam i jest dobrze jak jest. |
_________________ Moje skarby: Marie Antoinette KR, Málaga HS, Mousse au Chocolat i Mazurka FR, Mafia, Marsupilami i Miramis IR, labik Mio
Opuścili nas: Marlo, Mokka SR, Mint SR, Mascarpone, Meringue, Malvo, Miu Miu KR |
|
|
|
|
jokada
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Pią Sie 05, 2016 17:56
|
|
|
Cytat: | :lapa: jokada, 21.12.2015: Maksymalnie 4 szczury; niedoszczurzanie do kwietnia 2016; bardzo ewentualnie max 6, jeśli dwa szczury będą miały powyżej 2,5 roku. |
poległam trochę w walce z silną wola bo miałam jednego malucha brać, a skończyło sie na dwóch szkrabach wziętych ^ ^
ale cały czas zgodnie z zasadami szczurzastych jest 5 ale emeryt jeden w wieku 2 lata i 9 mies |
_________________ Skunksik / Robin <:3 )~
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|