|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Jakiej płci jest mój szczur? |
Autor |
Wiadomość |
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Wto Kwi 25, 2017 12:00
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
Scaliłam z istniejącym tematem. |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
jokada
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Wto Kwi 25, 2017 13:37
|
|
|
ja bym powiedziała że dziewczynka, ale kiepskie to zdjęcie od dołu... żeby na 100% powiedzieć |
_________________ Skunksik / Robin <:3 )~
|
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Czw Kwi 27, 2017 09:09
Zwierzątka: brak |
|
|
To dziewczynka (o ile to ten sam szczur na obu zdjęciach) |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
angelus
garota
|
Wysłany: Pią Cze 23, 2017 16:47
Zwierzątka: szczurowadła |
|
|
Upewni mnie ktoś co do płci tego cosia? Bo już kilka razy zmieniałam zdanie :p
Sutki są, wydaje mi się, że widzę też waginę, ale odległość między cewką a odbytem spora, szczególnie w porównaniu z drugim maluchem, a dodatkowo jakieś wybrzuszenie, jak nie do końca uformowane jąderka też widać.
Moja wetka na urlopie a druga zaufana wetka nie dałaby sobie ręki uciąć za rozpoznanie. Na powiększonym zdjęciu bardziej mi wygląda na dziewczynkę, ale na żywo już nie jest tak łatwo. |
_________________ angelusowe aniołki
Zdecydowanie za szybko opuściły ten świat, ale nigdy nie opuszczą mojego serca...
Denga, Dżuma, Sepsa, Ebola, Plaga, Vena, Febra, Xerxes, Yakuza, Coma, Coli
|
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Pią Cze 23, 2017 23:33
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Dla mnie baba - macnij czy to coś między ujściem układu moczowego a odbytem nie jest przypadkiem pięknie uformowaną kupą, którą można lekko zachęcić do opuszczenia szczura - po tym to i odległość do odbytu się zmniejszy Moszna to nie jest. |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
angelus
garota
|
Wysłany: Sob Cze 24, 2017 00:17
Zwierzątka: szczurowadła |
|
|
Pyl, dzięki!
kupa zawsze obecna! pozostałości przemiany materii opuściły szczura i faktycznie od razu bardziej kobieco wygląda |
_________________ angelusowe aniołki
Zdecydowanie za szybko opuściły ten świat, ale nigdy nie opuszczą mojego serca...
Denga, Dżuma, Sepsa, Ebola, Plaga, Vena, Febra, Xerxes, Yakuza, Coma, Coli
|
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Sob Cze 24, 2017 09:16
|
|
angelus, zawsze do usług! Oferuję nawet zdalne wy... wytoaletowywanie szczurów |
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
jokada
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Pon Cze 26, 2017 15:19
|
|
|
Dziołcha. Na powiększeniu widać wyraźnie ujście pochwy |
_________________ Skunksik / Robin <:3 )~
|
|
|
|
|
w10
|
Wysłany: Wto Gru 19, 2017 23:10
Zwierzątka: 2 szczury |
|
|
witam, chcialem do 3 miesiecznej szczurzycy dolączyć koleżankę, czy to aby napewno dziewczyna? ma ok 3 tyg. |
|
|
|
|
w10
|
|
|
|
|
Itu
|
Wysłany: Wto Gru 19, 2017 23:38
|
|
|
Chyba dziewczyna, sprawdź czy ma sutki i czy ma dziurkę pod cewką moczową? :) bo na zdjęciu nie mogę dojrzeć. |
|
|
|
|
w10
|
Wysłany: Wto Gru 19, 2017 23:46
Zwierzątka: 2 szczury |
|
|
chyba dziurkę ma. sutki zobacze rano.niepokoi mnie, ze starsza ma ruje i mlode wskakuje na nią. wiem, ze to moze byc forma rozładowania napięcia, ale i tak czuje duzy niepokój.
dziekuję za szybką reakcję |
|
|
|
|
Itu
|
Wysłany: Wto Gru 19, 2017 23:54
|
|
|
Takie "gwałcenie" podczas rui jest jak najbardziej normalne, nie masz się co niepokoić. Spróbuj jeszcze raz zrobić zdjęcie w nieco innej pozycji, może wtedy będzie łatwiej dojrzeć. |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Śro Gru 20, 2017 07:21
|
|
w10, wygląda na dziewczynkę, ale proponuję zrobić zdjęcie za tydzień, będzie lepiej widać. 3 tygodniowy ogon to jeszcze dzieciak, pownna przez przynajmniej 1,5 tygodnia być jeszcze z matką i rodzeństwem. Wskakiwanie na starszą to może być też po prostu zabawa - tak jak szczeniaki pozorują gryzienie i walkę. Ruja starszej ułatwia, bo starsza pozwala. |
|
|
|
|
Raski
|
Wysłany: Sob Kwi 14, 2018 18:52
|
|
|
Cześć, mam problem jak to mało doswiadczomy opiekun szczurów. Mimo tego że przeczytałem wszytko co znalazlem, zdjęć się na ogladalem co nie miara i tak nie umiem rozróżnić płci moich szczurów.
Więc proszę o opinię:
Nr1
Coż to na pewno chłopak nie wiem czy już go oddzielić od reszty czy jeszcze poczekać? (ma 29 dni zresztą jak cała reszta.)
Nr2
Nr3
Nr4
Nr5
Nr6
Nr7
Nr8
Dodam tylko że według weta u którego byłem to wszystko chłopcy. Co wzbudza moje wątpliwości. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|