|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Warzywa i owoce - temat ogólny |
Autor |
Wiadomość |
agathe1988
|
Wysłany: Nie Mar 06, 2016 20:57
Zwierzątka: Cała 16 w <3 |
|
|
Jolasia, tylko jeżeli były gotowane bez soli. Nie podajemy szczurom niczego,co zawiera przyprawy. |
_________________ Na zawsze w sercu: Dumbo [*] Dabi [*] Abu [*] Dropsik [*] Gucio [*] Bubuś [*] Mount [*] Tadeusz of Zirrael Rattery [*] Everest [*] Homer [*] Thor [*] Dover [*] Otto [*] Puci [*] Navaho Incredible Rats [*] Powhatan Incredible Rats [*] |
|
|
|
|
Rusałka
|
Wysłany: Nie Mar 06, 2016 20:58
|
|
|
Co do "ziemniaczków po obiedzie" to broń (sosnowy) borze, nic solonego nie wolno podawać ogoniastym.
Co innego specjalnie ugotowany ziemniak bez soli. |
|
|
|
|
olgapsiara
|
Wysłany: Nie Mar 06, 2016 20:58
Zwierzątka: Pies, 3 szczury i gekon lamparci |
|
|
Nie powinno się ich dawać, bo są tuczace. A te obiadowe to pewnie solone, czyli trujące |
_________________ Ze mną : Pysia, Granda i Szelma
Za TM : Mysia ( 6 miesięcy ) [*] |
|
|
|
|
Rusałka
|
Wysłany: Nie Mar 06, 2016 21:04
|
|
|
olgapsiara napisał/a: | Nie powinno się ich dawać, bo są tuczace. A te obiadowe to pewnie solone, czyli trujące |
Niewielka ilość nie posolonych ziemniaków nie utuczy ogonów, a urozmaicenie jedzenia zawsze jest mile widziane. |
|
|
|
|
Jolasia
|
Wysłany: Nie Mar 06, 2016 21:09
Zwierzątka: mój Ptyś - labrador, dwuczłonkowa (śmieszne słowo) złoga G, brat - goryl |
|
|
Słyszałam, że pomidory mogą być trujące dla szczurków, czy to prawda, czy też mogę podać jakieś moim? |
_________________ Nikt nie obiecywał nam,że w życiu będzie łatwo
Za hajsem pogoń, --- wrogom
Zobacz ile osób,dziś ufa naszym słowom |
|
|
|
|
olgapsiara
|
Wysłany: Nie Mar 06, 2016 21:11
Zwierzątka: Pies, 3 szczury i gekon lamparci |
|
|
Jolasia, nie, milionerem nie jestem, ale zanim wzięłam szczury czytałam o nich i czerpałam informacje dlugie 2 lata. Dobra, nie wyleczylam szczura za 2,000 zł, ale kto w moim wielu by nagle wyjął tyle pieniędzy? Nie jestem niemiła. Troszeczkę się po prostu o dobro tych cudnych stworzeń Nie, pomidory są jadalne a nawet zdrowe. Przeczytaj sobie jeszcze na forum, bo wszystkie pytania które zadajesz są na forum - z odpowiedziami. |
_________________ Ze mną : Pysia, Granda i Szelma
Za TM : Mysia ( 6 miesięcy ) [*] |
|
|
|
|
Rusałka
|
Wysłany: Nie Mar 06, 2016 21:13
|
|
|
Pomidor jak najbardziej może być podawany, lecz zdecydowanie polecam te "działkowe",
czyli po prostu sprawdzone, gdy wiemy, że nie były one pryskane.
Jolasia tutaj jest lista owoców i warzyw bezpiecznych dla szczurów >>Klik<<
olgapsiara napisał/a: | Przeczytaj sobie jeszcze na forum, bo wszystkie pytania które zadajesz są na forum - z odpowiedziami. |
Otóż to. |
|
|
|
|
MaryKatenista
|
Wysłany: Sob Mar 26, 2016 13:57 Pomidory
|
|
|
Czy wasze szczury lubią pomidorki i jakie jeszcze warzywka lubią? |
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
Premislav
|
Wysłany: Pią Kwi 22, 2016 21:43 ogórki
|
|
|
Jak często można podawać ogórki?
[ Komentarz dodany przez: limomanka: Czw Paź 06, 2016 11:46 ]
Scaliłam dyskusję z tematu zbiorczego. |
|
|
|
|
tuśka
|
Wysłany: Pią Kwi 22, 2016 22:00
Zwierzątka: Labrador, szczury |
|
|
Premislav, Szczurki powinny dostawać świeże warzywa codziennie. Najlepiej jednak im to urozmaicić, czyli skoro dziś dałeś im ogórka, jutro niech będzie pomidor |
_________________ Obecnie ze mną Alex, Parszywek,Carlos, Denzel
ZA TM min: Manfred [*] Zosia [*] Halina [*] Czarna [*] Alexander [*] Scotty [*] Hania [*] Alina [*] Sasha [*] Mała [*] i wiele wiele innych [*]...
|
|
|
|
|
Dominika2000
|
Wysłany: Sob Kwi 23, 2016 17:30 Ogórki i marchewka
|
|
|
Co ile mogę dawać im ogórka i marchewkę? |
_________________ Szczury górą!
S-sprytne
Z-zabawne
C-ciekawskie
Z-zdolne
U-ukochane
R-ruchliwe |
|
|
|
|
agathe1988
|
Wysłany: Sob Kwi 23, 2016 17:33
Zwierzątka: Cała 16 w <3 |
|
|
Scaliłam z istniejącym tematem. |
_________________ Na zawsze w sercu: Dumbo [*] Dabi [*] Abu [*] Dropsik [*] Gucio [*] Bubuś [*] Mount [*] Tadeusz of Zirrael Rattery [*] Everest [*] Homer [*] Thor [*] Dover [*] Otto [*] Puci [*] Navaho Incredible Rats [*] Powhatan Incredible Rats [*] |
|
|
|
|
AlicjaTheFirst
|
Wysłany: Czw Cze 23, 2016 00:33
|
|
|
Moi panowie jedzą mieszankę ziaren Burgess, mieszankę owocową, plus codziennie pi małym kawałku brokuł, ogórek zielony, pomidor czereśniowy, kalarepkę, marchewkę, seler naciowy paprykę (w zależności jaką akurat mam), mini kukurydzę, zielony groch, etc. Co drugi dzień trochę ugotowanego mięsa, jajko, rybę, lub suszony treat dla psów/kotów (np suszone rybki zawinięte w kurczaka. Właściwie lubią wszystko. |
_________________ My pretty little things, two tiny boys, Hendrix and Darwin TheRats - find us on Facebook 🐀 |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Czw Cze 23, 2016 10:29
Zwierzątka: brak |
|
|
http://www.akademiawitaln...ywczo-pokarmow/ - dużo sałaty A tu na forum zawsze pojawiały się głosy, że nie ma co dawać jej szczurom, bo i tak nic zdrowego nie zawiera |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|