|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Transportery |
Autor |
Wiadomość |
sliwkowapanna
|
Wysłany: Pon Lut 24, 2014 17:31
Zwierzątka: 4 szczury i 2 myszki |
|
|
Dzisiaj kupiłam ferplasta. Przepłaciłam trochę, bo aż 62zł, ale potrzebny był na gwałt i tylko w jednym miejscu mieli na stanie...:( Trochę ciężko się zamyka, w miarę wytrwałe jest to zamknięcie przezroczystego plastiku z tym drugim...w sumie chyba coś podgumowego to jest |
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Pon Lut 24, 2014 17:51
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
sliwkowapanna, one tak standardowo się zamykają. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
jancia
czakramy zablokowane :)
|
Wysłany: Czw Kwi 03, 2014 18:43
Zwierzątka: Wszystkie za TM |
|
|
http://www.zooplus.pl/sho..._kolkach/218899 zawsze można ze szczurami w wózku do weta pocisnąć |
_________________ za TM: Harry 26.12.2008-12.01.2011, Franek 04.01.2011-21.02.2012, Edzio 04.01.2011 -31.05.2013, Kevin 15.02.2012 - 05.01.2014, Elvis 15.02.2012-27.03.2014, Freddie 25.10.2011 - 14.05.2014, Reksio 05.07.2013 - 06.09.2015, Jasper 5.07.2013 - 14.12.2015. |
|
|
|
|
Kasia_89
|
Wysłany: Czw Kwi 03, 2014 19:20
Zwierzątka: Bez szczurełków, został pieseł... |
|
|
jancia napisał/a: | http://www.zooplus.pl/sho..._kolkach/218899 zawsze można ze szczurami w wózku do weta pocisnąć |
Już mnie nic chyba na tym świecie nie zaskoczy . Jaki jest sens kupowania psu wózka, co to za radość ze spaceru? To chyba jakieś rozwiązanie dla typowych Pańci co uważają psy za swoje dzieci, ubierają je w dziwne sukienki i inne fatałaszki. Koszmar jakiś |
_________________ Kimiś moje słonko [*] Ramenek mój Skarb [*], Sake [*]... the end. |
|
|
|
|
Tuptus
Patrykowy tuptak:)
|
Wysłany: Pią Kwi 11, 2014 09:59
Zwierzątka: ogony góra! |
|
|
Buhahaha reset mózgu. Nie! Wyobraziłam sobie siebie jak grzeje że szczurami w wózku:) i jakaś zaciekawiona baba zagląda mi to wózka:) ciekawe czy dużo takich rzeczy sprzedali:) |
_________________ Panowie:
*Hannibal zwany Lecterkiem pupilek panci i *Stefek zwany skoczkiem-oczko w głowie Pancia:)
Panny:
*lili-fuzz z klasa
*candy- boczna szrama
*eris- przytulak |
|
|
|
|
Papi
|
Wysłany: Pią Kwi 11, 2014 20:11
|
|
|
Transporter już kupiony, drzwiczki zabezpieczone drucikiem żeby maluchy nie wylazły. Teraz tylko czekam aż dziewczyny podrosną i będę mogła je przywieźć. Mam jednak pytanie pisałyście, że wkładacie do środka szmatki czy to ma być polar? Zastanawiam się nad zawieszeniem hamaczka w środku. Więc czy szmatki maja być polarkowe czy mogą być jakieś inne? I czy można im do transporterka na 5 godzinną podróż włożyć taką kołderkę dla gryzoni: http://animalia.pl/produk...azowa-100g.html Czy nie ma sensu bo od razu zasikają albo zjedzą? Nie chce tego kupować bo wydaje mi się , że do klatki to się nie przyda ale mam takie nieużywane jeszcze po chomikach. |
|
|
|
|
Szczurówka
|
Wysłany: Pią Kwi 11, 2014 20:17
Zwierzątka: .... |
|
|
a po co przepłacać za kołderkę jak można wrzucić ręczniczek, kocyk czy ściereczkę do transporterka? |
_________________ ... |
|
|
|
|
Papi
|
Wysłany: Pią Kwi 11, 2014 20:26
|
|
|
No tak kupować nie ma sensu, tylko ja właśnie pisałam, że mam takie dwie duże paczki, które zostały mi po chomikach i zastanawiam się jak to wykorzystać Czy jest w ogóle sens wkładać im to do środka, niby jadalne i zasikane pewnie smaczniejsze |
|
|
|
|
angelus
garota
|
Wysłany: Nie Kwi 13, 2014 21:39
Zwierzątka: szczurowadła |
|
|
Papi, skoro i tak leżą i się marnują to niech chociaż szczurki mają uciechę
A pogryźć to pewnie pogryzą, no ale taka już szczurza natura |
_________________ angelusowe aniołki
Zdecydowanie za szybko opuściły ten świat, ale nigdy nie opuszczą mojego serca...
Denga, Dżuma, Sepsa, Ebola, Plaga, Vena, Febra, Xerxes, Yakuza, Coma, Coli
|
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Sob Maj 03, 2014 17:31
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
Temat wysprzątany. Zaktualizowałam te linki, które się dało, a usunęłam sporo odnośników do Allegro czy sklepów internetowych. Wydzieliłam temat Transportery - pomoc w wyborze, by posty dotyczące wyboru między kilkoma transporterami nie przysłoniły istotnych informacji, jakie niesie ten temat. |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
Jolasia
|
Wysłany: Czw Mar 10, 2016 21:51
Zwierzątka: mój Ptyś - labrador, dwuczłonkowa (śmieszne słowo) złoga G, brat - goryl |
|
|
Wrzucicie zdjęcia waszych trasnporterków? Co dajecie do środka jakiś żwirek czy szmatki? |
_________________ Nikt nie obiecywał nam,że w życiu będzie łatwo
Za hajsem pogoń, --- wrogom
Zobacz ile osób,dziś ufa naszym słowom |
|
|
|
|
Senthe
|
Wysłany: Czw Mar 10, 2016 22:22
|
|
|
Zwykle nie daję żadnego żwirku, bo i tak zakładam, że cała zawartość transportera od razu po podróży idzie do prania/czyszczenia. Wrzucam trochę chusteczek na dno, parę czystych szmatek (polaru, ścierek, starych koszulek, co się nawinie) do bezpiecznego zakopania się w nich, i trochę karmy "na pocieszenie". Na dłuższe wyprawy (albo dłuższe kolejki) warto zabrać też poidełko, a jeśli jest zimno można transporter dodatkowo owinąć kocykiem (oczywiście zostawiając jakieś wentylacyjne otwory, żeby szczur się nie udusił ) |
|
|
|
|
Ogoniasta
<:3 )~<:3 )~
|
Wysłany: Czw Mar 10, 2016 22:40
Zwierzątka: 11 szczuraskowych piękności :) |
|
|
My używamy transportera Ferplast Aladino Large. W środku ląduje kocyk + trochę karmy, kawałek marchewki/jabłuszka/ogórka.
W chłodniejsze dni transporter pakujemy do torby
Gdy jest bardzo zimno na spód torby wkładam ogrzewacz
|
W sercu: Meggy [*], Pampuszek [*], Fibi [*], Rossa [*], Vilemo [*], Sasha [*], Celica vel Chunni SunRat's [*], Lexi [*], Seventh Heaven [*], Delicja [*], Izzie [*], Lily [*], Muffinka [*], Foxy Lady [*], Brook [*], Brandy [*], Shandy [*], Lucynka [*], Whisky [*], Bajka [*] Daisy [*], Morelka [*], Impala [*], Tessa [*], Tequila [*], Iliada HS [*], Wydra Serduszko [*], Brie [*], Mary [*] |
|
|
|
|
Rusałka
|
Wysłany: Czw Mar 10, 2016 22:44
|
|
|
Tak wygląda mój transporter na krótsze wyprawy;
Transporter HappyPet w fioletowym kolorze. Do środka włożony różowy ręczniczek i metkowiec dziecięcy.
Podczas wypraw do weterynarza, wkładam do środka kawałek jabłuszka i ulubionych smakołyków moich ogonków.
Kiedy jest zimno, praktykuję sposoby Ogoniastej |
Ostatnio zmieniony przez Rusałka Pon Mar 21, 2016 17:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2016 00:04
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Rusałka, co to jest metkowiec dziecięcy?
Ja z kolei zazwyczaj wrzucam na dno trochę ściółki. Idealnie się sprawdza bukowa. Na to szmatka lub coś więcej, w zależności od pogody. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|