|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Zamknięty przez: AngelsDream Wto Lut 26, 2013 11:43 |
Planowany miot B Wasza Wysokość z Wuwuniarni |
Autor |
Wiadomość |
wuwuna
Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Czw Lut 21, 2013 23:28
Zwierzątka: Koronolo i jego królestwo |
|
|
Mimo iż małe zainteresowanie to napiszę.
Może chociaż czytelnicy skorzystają.
Papi brzuszek rośnie pięknie. Jest ciągle pluszowa i fantastyczna.
I osobiste zdjęcia.
A teraz porównanie agouta selfa i agouta essexa.
Essex bardzo przypomina chinchilla w kwestii wybarwiania się. Blaknie jedynie minimalnie.
W wieku pół roku szczur jest wybarwiony ostatecznie.
Kolor Papi jest identyczny jak u rocznego szczura już czy starszego.
Blaknięcie zaczyna się od noska i od brzuszka kończąc na kręgosłupie.
Essex ma zawsze na czole kropeczkę, łezkę lub coś przypominającego blazeda (mniej klasyczny). Mogą być oczywiście bardziej zredukowane, ale nie w tym miocie.
Na zdjęciach porównawczych jest Bakerloo Line teddy rex agouti self o pięknej równomiernej barwie - złoto kasztanowej. Ma piękny poblask i ticking.
Papi też ma piękne wystawowe wybarwienie. Równomierne bez zrudzień. Jednakowo nasycone
Więc na zdjęciach poglądowych prezentują się przedstawiciele najlepsi w swojej odmianie.
|
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
Wysłany: Czw Lut 21, 2013 23:31
Zwierzątka: królinka i szczury |
|
|
wuwuna, zainteresowanie jest, tylko nie chcemy spamować
Coraz bardziej podobają mi się essexy |
|
|
|
Oluś
Dawniej olus_165
|
Wysłany: Czw Lut 21, 2013 23:33
Zwierzątka: 15 Popierdółek + 1 Psowata + 4 Ślimy |
|
|
Piękna mamusia
Off-Topic: | Zadam głupie pytanie żółtodzioba... Co to jest "ticking"? |
|
_________________ Olusiowe Popierdółki: Radziwiłł & Rokosz SunRat's, Sir Lancelot, Nihil Novi & Neron of Zirrael, Puszkin ot Madam Szapokljak, Cześnik Raptusiewicz ot Madam Szapokljak, Arbiter Elegantiarum & Ab Oriente Lux spod Husarskich Skrzydeł, Chilon Chilonides spod Husarskich Skrzydeł, Izzy's Yanosik, Izzy's Zerwikaptur, Gotfryd of Zirrael, Drakkar spod Husarskich Skrzydeł, Rob Roy von Bruno oraz Psowata Gaja oraz Ślimy: Stefan, Horacy, Ambroży i Izydor
Wokół mnie: Baal, Sir Galahad, Móó-Shó Mórmórandó EM, Siwy, Enoki SR, Ądręę WWW, Edward EM, Burton, Ave, Vea, Bazyl, Lucjusz, Akapit, Alucard, Duo, Wacuś. Tęsknię... |
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: Czw Lut 21, 2013 23:45
|
|
mmarcioszka napisał/a: | wuwuna, zainteresowanie jest, tylko nie chcemy spamować | mm, tam od razu spamować.
Przecież prowadzę wątek na poziomie i można dyskutować na temat.
mmarcioszka napisał/a: | Coraz bardziej podobają mi się essexy | Mnie też. Taki bezpiecznik w porównaniu do blazedów. A inne niż self.
olus_165 napisał/a: | Zadam głupie pytanie żółtodzioba... Co to jest "ticking"? | Olus ticking to różnokolowory włos. Umaszczenie dzikie, czyli agouti i wszystko co jest na tej bazie. Ta trójwymiarowość.
Szczur czarny ma włos w jednym kolorze.
Agut ma jeden włos cieniowany.
Dodam jeszcze tyle, że brzuch essexa nie jest biały a schodzi odcieniem kremowym. Więc nie wygląda jak agouti berkshire.
Tak na prawdę Papi jest self essex, więc nie ma znaczenia na brzuchu jako takiego tylko jasność jest związana stricte z essexem. |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
Ostatnio zmieniony przez wuwuna Czw Lut 21, 2013 23:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Naciol
twój koszmar senny
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Czw Lut 21, 2013 23:50
Zwierzątka: trzy czterołapy |
|
|
Jeju, jaka ona jest śliczna. |
|
|
|
Oluś
Dawniej olus_165
|
Wysłany: Czw Lut 21, 2013 23:52
|
|
wuwuna, aaa no to już wszystko wiem Nie wiedziałam, że to ma inną nazwę niż po prostu agouti Zawsze było dla mnie oczywiste, że agouti równa się różnokolorowy włos. |
_________________ Olusiowe Popierdółki: Radziwiłł & Rokosz SunRat's, Sir Lancelot, Nihil Novi & Neron of Zirrael, Puszkin ot Madam Szapokljak, Cześnik Raptusiewicz ot Madam Szapokljak, Arbiter Elegantiarum & Ab Oriente Lux spod Husarskich Skrzydeł, Chilon Chilonides spod Husarskich Skrzydeł, Izzy's Yanosik, Izzy's Zerwikaptur, Gotfryd of Zirrael, Drakkar spod Husarskich Skrzydeł, Rob Roy von Bruno oraz Psowata Gaja oraz Ślimy: Stefan, Horacy, Ambroży i Izydor
Wokół mnie: Baal, Sir Galahad, Móó-Shó Mórmórandó EM, Siwy, Enoki SR, Ądręę WWW, Edward EM, Burton, Ave, Vea, Bazyl, Lucjusz, Akapit, Alucard, Duo, Wacuś. Tęsknię... |
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: Czw Lut 21, 2013 23:55
|
|
olus_165 napisał/a: | Nie wiedziałam, że to ma inną nazwę niż po prostu agouti | Nazwą tego nie można określić samą w sobie. To po prostu definicja różnokolorowego włosa. Pojedyńczego włosa. |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Czw Lut 21, 2013 23:57
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Off-Topic: | olus_165, wilczaki też mają ticking, i to jaki! |
|
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
Oluś
Dawniej olus_165
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2013 00:03
|
|
Off-Topic: | AngelsDream, widziałam, macałam i potwierdzam Stęskniłam się już za tym wilczyskiem |
|
|
|
|
|
pszczoła
uczulona na hipokryzję
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2013 00:06
|
|
|
wuwuna napisał/a: | mm, tam od razu spamować.
Przecież prowadzę wątek na poziomie i można dyskutować na temat. |
chodziło o to że wszyscy czekają na porody a każdy post nabija nadzieję |
_________________ Ze mną: Yankes of Anahata, Faun i Syrio Forel of Anahata, Irytek SR
Na zawsze w sercu: Carlos, Olli, Ozzy SR, Huragan of NL
|
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2013 00:08
|
|
pszczółka napisał/a: | wuwuna napisał/a: | mm, tam od razu spamować.
Przecież prowadzę wątek na poziomie i można dyskutować na temat. |
chodziło o to że wszyscy czekają na porody a każdy post nabija nadzieję | pszczółko, to prawidłowo.
Planowany temat jest po to, aby czas do narodzin się skrócił. I można w nim pisać do woli. |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2013 00:12
Zwierzątka: królinka i szczury |
|
|
Właśnie ze względu na blazedy znaczenie essex zdecydowanie do mnie przemawia i jak sobie jeszcze pomyślę o takim blacku albo rusku, to od razu lepiej mi się czeka na pojawienie maluchów w tym temacie (a coraz mniej na te z miotu C), ale znając mnie, to i tak będę musiała Cię nawiedzic, żeby się zdecydować |
|
|
|
pszczoła
uczulona na hipokryzję
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2013 00:15
|
|
|
to może wyjść essex na innym kolorze niż agouti? |
_________________ Ze mną: Yankes of Anahata, Faun i Syrio Forel of Anahata, Irytek SR
Na zawsze w sercu: Carlos, Olli, Ozzy SR, Huragan of NL
|
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2013 00:23
|
|
mmarcioszka napisał/a: | Właśnie ze względu na blazedy znaczenie essex zdecydowanie do mnie przemawia | Ryrkytka jest blazedem recesywnym, a takie można łączyć w wersji blazed x blazed. Więc to bardzo silna linia.
Essexów razem łączyć nie można. Więc tak kolorowo nie jest.
Znaczenia są dla znających chociaż podstawy.
pszczółka napisał/a: | to może wyjść essex na innym kolorze niż agouti? | pszczółka, essex to znaczenie jak każde inne. Jak berkshire chociażby. Dodatek po prostu. Więc może być na każdym kolorze. Na syjamie, czy na devilu też. |
|
|
|
|
Caqui
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2013 07:15
Zwierzątka: pies |
|
|
wuwuna, przepiękne te twoje mioty wszystkie! |
_________________ Igor i Koniaczek ∴ ♥ ∵ najlepiej |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|