|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Karena Pią Sty 29, 2016 20:28 |
Miot O2 SunRat's - rezerwacje str 4 |
Autor |
Wiadomość |
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2016 15:53
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Eh, moje też obecne: |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
Mao
Dorosłe dziecko
|
Wysłany: Sob Gru 31, 2016 17:44
Zwierzątka: Gończy polski i 9 Maogonków |
|
|
Dziękuję bardzo wszystkim, którzy trzymali kciuki.
Nie wiem, jak to jest, że moje szczury lubią odchodzić w tych samych okresach, co odszedł mi jakiś inny szczur. Oleńka odeszła sama przed południem 28 grudnia, mimo walki i mimo całkiem widocznej poprawy poprzedniego dnia.
Cytat: |
Zmiany, które stwierdziłam:
- mała wątroba
- twarda odgraniczona deformacja w lewym płucu średnicy ok. 3-4mm - nowotwór?
- obrzęk płuc i zmiany zapalne w płucach
- jama czaszki i mózgowie bez zmian
- w jamie nosowej i w zatokach obfita ilość gęstego śluzowo-ropnego wysięku, za gałką oczną prawą ropny wysięk i podejrzenie nowotworu średnicy ok. 7mm, widoczny proces niszczenia okolicznych kości, w tym kości podniebienia - zmiany dało się również stwierdzić w jamie ustnej w okolicy zębów trzonowych prawej szczęki.
To tłumaczy wszystkie opisane przez Panią objawy |
|
_________________ ... ponieważ bułka.
Nade mną i w : Hinata EM, Hexe EM, Óshi Óme Jagodzianka EM, Drei AR, Książę Mieszko, Milka Mieszkowa, Krówka - Kjówka, Mały Rycerzyk - Ligia Kallina, Uwertura Kalinka AR, Elena i Eta CarinaeEM, Yankes AR spod skrzydeł pszczoły, Lela i Perperuna SR, Malina, Madara SR i Rusinek SR.
W rolach głównych: Nel - Bułka, Oleńka, Husaria, Pacta Conventa - Pecet, Rota, Chidori, Anahita - Anka oraz Dąbrówka jako caryca Maogonków
|
|
|
|
|
Katinka
|
Wysłany: Sob Gru 31, 2016 17:59
Zwierzątka: pies |
|
|
Mao.. Nie wiem co powiedzieć.. Ogromnie mi przykro. Przytulam z całych sił. |
_________________ W Krainie Wiecznego Sera: Olena, Osa, Lia, Lizzy.
Instagram: ratsgonenuts |
Ostatnio zmieniony przez Katinka Nie Sty 01, 2017 10:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Papi
|
Wysłany: Sob Gru 31, 2016 18:16
|
|
|
Mao, tak mi przykro |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Sob Gru 31, 2016 21:34
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Mao, tulę mocno. Przykry koniec roku |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
Diora
|
Wysłany: Śro Sty 04, 2017 12:28
Zwierzątka: 2 szczury, 2 psice, 1 pies |
|
|
Ziuta, pomimo nieco słabszych tylnych łapek, jak młodziak. Mam nadzieję, że idzie na rekord! |
_________________ Ze mną: Orysia SR (vel Ziuta), Uzi SR,
Za TM: Rufus, Pan Szczur, Kleofas, Maksencjusz, Szczuromysz, Klementyna, Niuniek, Trampek, Osiek SR (vel Marlenka), Upsik SR |
|
|
|
|
Papi
|
Wysłany: Śro Sty 04, 2017 12:46
|
|
|
Diora, tak trzymać |
|
|
|
|
Katinka
|
Wysłany: Śro Sty 04, 2017 12:58
|
|
Diora, trzymam kciuki żebyśmy razem hucznie świętowały 23.03! |
|
|
|
|
Papi
|
Wysłany: Śro Sty 04, 2017 13:06
|
|
|
Oj, wszyscy będziemy kciukać 🙂 |
|
|
|
|
ney
|
Wysłany: Pią Sty 13, 2017 13:16
Zwierzątka: 4 ogony |
|
|
Rzadko zaglądam na forum, ale zamelduję, że Omiś również trzyma się dobrze. Widać już po nim starość (słabe tylne łapki), ale energii do szalenia na wybiegu mu nie brakuje Przechodziliśmy przez ostatnie pół roku kilka infekcji, na szczęście z każdej wyszedł obronną łapką.
Dużo kciuków i zdrowia dla pozostałych z miotu O2 |
_________________ Ze mną: Omiś SR, Jaskier ZR, Racuszek ZR
Nasz temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=16092
Za TM: Harry, Potter |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Pią Sty 13, 2017 13:36
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
ney, cudownie. Niech się chłopak dzielnie trzyma |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
Katinka
|
Wysłany: Pią Sty 13, 2017 15:54
|
|
ney, Co za dobre wieści! Cieszę się strasznie, że kilkoro rodzeństwa się tak dobrze trzyma. Zdrówka dla Omisia i pozdrawiamy z Olenką. |
|
|
|
|
Katinka
|
Wysłany: Czw Lut 23, 2017 23:35
|
|
Wszystkiego najlepszego z okazji 35. miesiąca życia dla weteranów i weteranek! Co u Was? |
|
|
|
|
Diora
|
Wysłany: Pią Lut 24, 2017 23:51
Zwierzątka: 2 szczury, 2 psice, 1 pies |
|
|
ney, Sugeruję wizytę u weterynarza. Właśnie u Ziuty (Orysi) potwierdził się guz przysadki. Objawem były słabsze tylne łapki, w szczególności niedowład w palcach, nie od samych bioder. RTG w Pulsvecie wykazało, że kręgosłup i stawy są w porządku, serce jak dzwon, płuca piękne. Po pierwszej dawce Cabasseru Ziuta odzyskała sporo władzy w tylnych łapkach i znowu śmiga jak fryga, dzisiaj dostała drugą. Będę obserwować i raportować. |
_________________ Ze mną: Orysia SR (vel Ziuta), Uzi SR,
Za TM: Rufus, Pan Szczur, Kleofas, Maksencjusz, Szczuromysz, Klementyna, Niuniek, Trampek, Osiek SR (vel Marlenka), Upsik SR |
|
|
|
|
ney
|
Wysłany: Nie Mar 05, 2017 10:17
Zwierzątka: 4 ogony |
|
|
Diora napisał/a: | ney, Sugeruję wizytę u weterynarza. Właśnie u Ziuty (Orysi) potwierdził się guz przysadki. Objawem były słabsze tylne łapki, w szczególności niedowład w palcach, nie od samych bioder. RTG w Pulsvecie wykazało, że kręgosłup i stawy są w porządku, serce jak dzwon, płuca piękne. Po pierwszej dawce Cabasseru Ziuta odzyskała sporo władzy w tylnych łapkach i znowu śmiga jak fryga, dzisiaj dostała drugą. Będę obserwować i raportować. |
Niestety Omiś odszedł dziś w nocy.
Po konsultacji z hodowcą ustaliliśmy, że ze względu na wiek nie wykonujemy już sekcji.
Cieszę się, że mieliśmy okazję mieć w stadzie tak zacnego szczurka. Całe życie pro ludzki, łagodny, ciekawski i energiczny. Będziemy o nim pamiętać, był wspaniałym przyjacielem |
_________________ Ze mną: Omiś SR, Jaskier ZR, Racuszek ZR
Nasz temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=16092
Za TM: Harry, Potter |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|