|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Otwarty przez: limomanka Czw Gru 18, 2014 23:42 |
Planowany miot 100% FUZZ w hodowli SunRat's |
Czy weźmiesz szczura fuzz do swojego stada ? |
TAK SAMICĘ |
|
0% |
[ 0 ] |
TAK SAMCA |
|
28% |
[ 4 ] |
NIE, NIE CIERPIĘ ŁYSYCH SZCZURÓW |
|
0% |
[ 0 ] |
NIE, NIE MAM MIEJSCA NA WIĘCEJ SZCZURÓW |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
wilczek777
|
Wysłany: Nie Lis 23, 2014 22:08
Zwierzątka: 2 x sheepdog |
|
|
smeg wiem po co się stosuje inbreed i moim zdaniem tutaj nie jest to dobra idea. Nie chce za bardzo wdawać się w dyskusję bo wiem jak one wyglądają tu - wyraziłam osobiste zdanie po prostu |
_________________ Nasz temat
http://forum.szczury.biz/...t=13184&start=0
Za TM
Silver i Sharingan [*] Śpioch i Grubas [*] Białas i Mithril [*] Czarnuszek i Bibs [*] Miki i Kaszmir [*] Desant zwany Fretką i Miętus Emerald Moon [*] Bjorn i Anubis (Ibasan) Beris[*] Belfast [*] |
|
|
|
|
monijjca
PaniPasiukowa
|
Wysłany: Sob Gru 06, 2014 22:33
Zwierzątka: pasiukowe |
|
|
Ja bym na 100% była chętna na samiczkę fuzz, przeszukałam cały internet (na moje możliwości) w poszukiwaniu takiego szczurka. Jak już znajdywałam to był to samiec, którego niestety bym mieć nie mogła bo mam 3 dziewczynki już w domu I kiedy by było pewne to czy szczuraski wgl będą czy nie? Bo nie wiem czy miałabym czekać, czy może dalej szukać. |
_________________ INCREDIBLE Rats hodowla szczurów rodowodowych
Tosia, Zosia, Lola, Pepper, Temida, Amelia, Fleur, Thyri, TraumTanzerin zwana Alicją, Catwoman, Czarna pcheła, Francessca ♡
(*) Nikt nam nie powiedział kiedy mamy się pożegnać, ile mamy czekać aby znowu się pojednać.. - Na zawsze w moim
|
|
|
|
|
heniok
|
Wysłany: Wto Gru 09, 2014 23:09
Zwierzątka: 15 samiczek i stado żelek |
|
|
Dziękuję wszystkim którzy zechcieli wypełnić ankietę.
Miot nie dojdzie do skutku.
Temat można zamknąć i wywalić do kosza. |
|
|
maris
Dołączyła: 25 Mar 2009 Posty: 1571 Skąd: Gierałtowice/Warszawa
|
Wysłany: Śro Gru 17, 2014 12:59 Połączenie fuzz-fuzz
Zwierzątka: 5 Ogonków i Bożątko ;) |
|
|
Niedawno hodowla SunRat's rozważała opcję wydania na świat miotu po obydwu rodzicach fuzz (rodzeństwie). Później hodowca postanowił zrezygnować z tego miotu i temat został zamknięty.
W temacie ankiety padło jednak pytanie, którego nie chcemy zostawić bez odpowiedzi.
Azi napisał/a: | heniok, czy od tego czasu, gdy byłam hodowcą zmieniło się coś w kwestii łączenia fuzz-fuzz? Kojarzę, że wcześniej tego typu połączenie było nie tylko unikane przez wzgląd na małą ilośc fuzzów, ale i ze względu na o wiele wyższe prawdopodobieństwo "skrajniaków" mających problem z wrastającymi włoskami itp. Są nowe "badania" w tym kierunku? |
Plany skojarzenia 2 fuzzów były przedyskutowane z innymi hodowcami z SHSRP, Zirrael oraz wieloletnią czeską (byłą) hodowczynią - Beris.
Zgodnie uznano, że brak jest przeciwwskazań do połączenia fuzz x fuzz o ile szczury nie są skrajne.
L. napisał/a: | W przypadku fuzz + fuzz należy nie łączyć skrajnych fuzzów i wziąć pod uwagę ilość takich fuzzów, jak i problematycznych w danej linii, ponieważ rodzice mogą być w porządku, ale jeśli coś nagminnie pojawia się w linii, to takie łączenie (biorę szczególnie pod uwagę specyfikę miotu) doprowadzi tylko do wzmocnienia tego problemu. |
[ Komentarz dodany przez: limomanka: Czw Gru 18, 2014 23:57 ]
Scaliłam temat z otwartym na nowo wątkiem, którego dotyczy. |
_________________ http://ogonkowo.pl - zapraszam do odwiedzin! <:3 )~
Ze mną: Pringles SR, Totoro SR, Fiołek ZR, Morgan i Magic RT
Za TM [*]: Hugo, Charlie, Claire, Niunia, Juliet, Klusia, Lori, Amelka, Kira, Ashanti, Krzysiu, Vanilka V, Aralka Ab, Mia, Florence SR, Maniek, Fergie SR, Kelly Ab, Franklin, Michael, Reynevan SR, Toffee SR, Szarlej SR, Rubin SR, Pepper SR, Mikan RT |
Ostatnio zmieniony przez limomanka Czw Gru 18, 2014 23:57, w całości zmieniany 6 razy |
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Czw Gru 18, 2014 23:55
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
Decyzją moderacji temat pozostanie otwarty. W związku z tym oczekujemy ze strony henioka rzeczowych i merytorycznych odpowiedzi na zadane pytania czy sformułowane wątpliwości dotyczące tego miotu. Jednocześnie informujemy, że w przypadku braku chęci współpracy w tej kwestii na hodowcę zostanie nałożony zakaz przeprowadzania ankiet dotyczących przyszłych i obecnych miotów. Chcemy podkreślić, że rozumiemy ideę krzyżowania spokrewnionych szczurów i nie jesteśmy bezwzględnymi przeciwnikami tej metody hodowlanej. Na forum jednak wspieramy tylko hodowle, które są prowadzone w sposób przejrzysty przez osoby odznaczające się nieskazitelną postawą w kwestii rozmnażania zwierząt. Stąd też uważamy, że rozwianie wątpliwości użytkowników oraz odpowiedź na ich pytania to nie tylko dobra wola hodowcy, ale również jego obowiązek. |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|