|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: AngelsDream Śro Maj 02, 2012 08:50 |
Wielkoszczur Gambijski |
Autor |
Wiadomość |
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Nie Kwi 14, 2013 15:53
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
czlowiekkoldra, temat o wielkoszczurze już jest - tutaj. Sugeruję poczytać o nim więcej - wg doświadczeń forumowiczów to faktycznie trudne w chowie zwierzę. Nie jest polecany jako zwierzątko domowe. |
|
|
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Nie Kwi 14, 2013 15:56
|
|
|
czlowiekkoldra, jeśli fascynują Cię "trudne" zwierzaki, to zacznij od szczurów doświadczonych przez los - tych skrzywdzonych, nieufnych i gryzących - potrafią dać w kość nie gorzej niż dziki szczur, wymagają dużej ilości pracy i cierpliwości, a zasłużenie na ich zaufanie daje dużo satysfakcji. |
_________________ moje szczuraki
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Nie Kwi 14, 2013 16:10
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Scaliłam istniejące wątki w jeden temat. AD |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
czlowiekkoldra
|
Wysłany: Nie Kwi 14, 2013 16:24
Zwierzątka: Szczurki |
|
|
Dobra, dzięki za wasze opinie
Czytałam już spoooro, nie było tak, że zobaczyłam zdjęcie czy filmik i stwierdziłam, że sobie kupię, a co! Chciałm poznać doświadczenia ludzi, którzy mieli z nimi doczynienia. Mój rozwój na tym forum podskoczył o 6482368927483 %, bo znalazłam coś takiego jak wyszukaj |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Nie Kwi 14, 2013 16:34
|
|
czlowiekkoldra napisał/a: | bo znalazłam coś takiego jak wyszukaj | czlowiekkoldra, super To znacznie ułatwia
/Edit
No i są jeszcze spisy treści |
|
|
|
|
czlowiekkoldra
|
Wysłany: Nie Kwi 14, 2013 16:49
Zwierzątka: Szczurki |
|
|
Może kiedyś ogarnę.. Zawsze mi to trochę zamuje. Pewnie mnie z 3 razy zablokuje administracja i się nauczę |
|
|
|
|
Pani Łapa
|
Wysłany: Pon Mar 14, 2016 02:44 Wielkoszczur gambijski
Zwierzątka: 2 szczury, 2 psy, 2 konie, 3 koty |
|
|
Witajcie!
Założyłam ten wątek, bo podobnego tu nie zauważyłam, a jakiś czas temu interesowałam się tymi bydlakami
Czy ktoś ów zwierza posiada? Może podzielić się zdjęciami, doświadczeniem i zdradzić skąd go zdobył?
Wiem, że nie są tanie, trudno je zdobyć (jak jakieś super pokemony kurde), ale są za to wspaniałymi zwierzakami. Tylko niszczyciele i złodzieje, ale bardzo chętnie się uczą i spędzają czas z człowiekiem. Widziałam nawet zdjęcia jak ludzie prowadzają takie na szelkach
Dodaję foto, które daje idealne wyobrażenie gabarytów wielkoszczura fotka |
_________________ Są z nami: *Marcelina "Cysia", *Antonina "Tosia"
Za TM: *Jenkins |
Ostatnio zmieniony przez Pani Łapa Pon Mar 14, 2016 10:01, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
agathe1988
|
Wysłany: Pon Mar 14, 2016 05:34
Zwierzątka: Cała 16 w <3 |
|
|
Pani Łapa, proszę, Hellek ma nawet własny funpage https://m.facebook.com/Gambian-Pouched-Rat-Hellek-913593335380231/?fref=nf |
_________________ Na zawsze w sercu: Dumbo [*] Dabi [*] Abu [*] Dropsik [*] Gucio [*] Bubuś [*] Mount [*] Tadeusz of Zirrael Rattery [*] Everest [*] Homer [*] Thor [*] Dover [*] Otto [*] Puci [*] Navaho Incredible Rats [*] Powhatan Incredible Rats [*] |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Pon Mar 14, 2016 08:51
|
|
Pani Łapa, zanim założysz temat wpisz w forumową wyszukiwarkę to czego szukasz - nie podlinkuję z komórki, ale jest na forum temat o wielkoszczurach oraz wątek Modiego, konkretnego szczura, którego historię mieliśmy okazję śledzić na forum. |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
agathe1988
|
Wysłany: Pon Mar 14, 2016 09:05
Zwierzątka: Cała 16 w <3 |
|
|
Ja podlinkuję
Wielkoszczur
Modi |
_________________ Na zawsze w sercu: Dumbo [*] Dabi [*] Abu [*] Dropsik [*] Gucio [*] Bubuś [*] Mount [*] Tadeusz of Zirrael Rattery [*] Everest [*] Homer [*] Thor [*] Dover [*] Otto [*] Puci [*] Navaho Incredible Rats [*] Powhatan Incredible Rats [*] |
|
|
|
|
Szczurówka
|
Wysłany: Pon Mar 14, 2016 09:16
Zwierzątka: .... |
|
|
Podobno tych szczurów się nie dostanie w Polsce... |
_________________ ... |
|
|
|
|
Pani Łapa
|
Wysłany: Pon Mar 14, 2016 09:50
Zwierzątka: 2 szczury, 2 psy, 2 konie, 3 koty |
|
|
Przepraszam :C Nie chciałam robić bałaganu, po prostu nie rzuciła mi się w żadnym temacie sama nazwa gambijskiego.
Szczurówka, Słyszałam, że najbliższym miejscem, gdzie można je dostać są Czechy i UK. |
_________________ Są z nami: *Marcelina "Cysia", *Antonina "Tosia"
Za TM: *Jenkins |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Pon Mar 14, 2016 09:51
Zwierzątka: brak |
|
|
Połączyłam z istniejącym tematem. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|