|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Higiena klatki |
Autor |
Wiadomość |
jokada
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Wto Gru 09, 2014 17:30
|
|
|
a jest super... u mnie się sprawdza (wsypuje dobry koci żwirek zbrylający, wybieram co drugi dzień)
i juz poluje na kolejną, bo ta niestety szczury już nadpoczęły zębami... |
_________________ Skunksik / Robin <:3 )~
|
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Wto Gru 09, 2014 17:39
|
|
|
Off-Topic: | Jeżeli uda się znaleźć taka kuwetę z szybką w miarę wysyłką na terenie Niemiec, to mogę przywieźć na święta do Polski kilka sztuk. W razie czego zapraszam na priv . |
|
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Wto Gru 09, 2014 21:04
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
Wisenna, używam sprayu z Savica (Savic Refresh'r), dostępnego za podobną kwotę w zooplusie. Sprawdza się doskonale - dobrze myje i maskuje zapach. Czasem jak nie mam czasu na codzienną higienę kuwety narożnej, po prostu spryskuję nim żwirek - pół dnia daje radę, potem trzeba powtórzyć czynność. Dobrze też myje plastikowe elementy wyposażenia, nie trzeba nosić ich do łazienki, wystarczy spryskać i przetrzeć papierowym ręcznikiem.
Zapach ma specyficzny, ale po kilku użyciach stał się dla mnie nawet przyjemny, a nie pachnie tak chemicznie jak większość odświeżaczy. |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
Wisenna
|
Wysłany: Czw Gru 11, 2014 16:26
|
|
|
Świetnie, właśnie o coś takiego mi chodzi, dzięki limomanko
Devona, Co do kuwetki to jestem bardzo chętna, byłoby super gdyby udało Ci się je sprowadzić |
_________________ Pozdrawiam
|
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Śro Sty 21, 2015 11:49
Zwierzątka: brak |
|
|
Wlasnie pojawily sie kuwety narozne z kratka w sklepie Hipcio http://hipcio.sklep.pl/pr...-z-rusztem-mala - jest jeszcze wiekszy rozmiar. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
mikanek
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2015 10:49
Zwierzątka: 2 koty, 1 królik, 3 szczury |
|
|
Przetestowałam neutralizator http://hipcio.sklep.pl/pr...ono-spray-250ml i szczerze polecam. Do tej pory mimo częstego sprzątania szczury było czuć, dziś po 5 dniach od zmiany wyposażenia nie czuć nic. A na bieżąco wybieram tylko kupki i łupiny z karmy. Psikałam na półki, do kuwet i na hamaki. |
_________________ Toffi & Ryjek & Paszczak
*za tęczowym mostkiem hasa Susełek* Mikaś* Rychu, Nelisława * Muminek* Mika* Victoria*Surik*Hipcio*Pimplak*Gocia*Gajutek*Mika*Migotka*Julcia*Suri*Bubu*Kotlecik*Surik |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2015 10:52
Zwierzątka: brak |
|
|
mikanek, a jak z intensywnoscia zapachu neutralizatora? Nie jest drazniacy? Pytam, bo z dwojga zlego wole zapach szczurzej kupy, niz "szczurzej kupy w winnicy" |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
mikanek
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2015 11:07
|
|
Nic nie czuć, jedynie jak nos wsadzisz w pryskaną rzecz Zapach jest podobny w intensywności do delikatnego płynu do płukania. Psiknęłam też spód kociej kuwety, czuć delikatnie przy poruszaniu żwiru.
U mnie przede wszystkim czuć było mocz z półek i hamaków, teraz jest bez smrodku. |
*za tęczowym mostkiem hasa Susełek* Mikaś* Rychu, Nelisława * Muminek* Mika* Victoria*Surik*Hipcio*Pimplak*Gocia*Gajutek*Mika*Migotka*Julcia*Suri*Bubu*Kotlecik*Surik |
|
|
|
|
jokada
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2015 11:13
|
|
|
mam 'morski' i 'egzotyczne owoce'
do spryskiwania hamaków mi sie nie sprawdziło, ale faktycznie do przecierania plastików jest super
zapach jest intensywny, ale nie bardzo drażniący |
_________________ Skunksik / Robin <:3 )~
|
|
|
|
|
mikanek
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2015 11:14
|
|
Ja pólki myję płynem i wyparzam, a potem pryskam odświeżaczem i czekam aż same wyschną |
|
|
|
|
eruannalle24
|
Wysłany: Nie Wrz 06, 2015 11:50
|
|
|
Odświeżam temat. Dziewczyny, to wkładacie swoim ogonom do sputników? Ja na początku dałam im małe kawałki polaru, które zostały mi po robieniu hamaków. Na drugi dzień były całe zasikane i wyrzuciłam je bo takich skrawków nie opłacało mi się prać... |
|
|
|
|
Katinka
|
Wysłany: Nie Wrz 06, 2015 12:09
Zwierzątka: pies |
|
|
Ja wkładam ręczniki papierowe. Robią sobie z nich gniazdka i są zadowolone. Wymieniam codziennie lub co drugi dzień, zależy w jakim są stanie. |
_________________ W Krainie Wiecznego Sera: Olena, Osa, Lia, Lizzy.
Instagram: ratsgonenuts |
|
|
|
|
cane
|
Wysłany: Nie Wrz 06, 2015 13:37
|
|
|
Moje paskudy wybrał sputnik wyściełany szczurem ... Wszystko inne jest wywalane |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
|
|
|
|
Albireo
|
Wysłany: Nie Wrz 06, 2015 15:19
|
|
|
U mnie dostają kawałek polaru albo ręczniki papierowe. Nieważne co, i tak po kilku godzinach jest do wyrzucenia, bo mokre od sików. |
_________________ "Zawsze przy mnie, lecz nie ze mną": Spika, Irina, Akne, Rosika, Spock, Flawia sHS, Flora sHS, Xilesia of ZR, Yldritta od ZR [*] |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|