|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Karena Pią Sty 29, 2016 22:03 |
Narodziny miotu K2 SunRat's |
Autor |
Wiadomość |
heniok
|
Wysłany: Pon Wrz 09, 2013 20:55 Narodziny miotu K2 SunRat's
Zwierzątka: 15 samiczek i stado żelek |
|
|
2 września około godziny 8 przyszedł na świat miot K2.
Rodzicami zostali:
GERA SunRat’s – standard, fuzz, agouti, irish – po rodzicach Bucca of the Marish x Irokez Beris
RIO ZEZERE SunRat’s - standard, standard, agouti, self – po rodzicach Kundzia SR x Saurac of BM
Zdjęcia autorstwa quagmire.
Gera urodziła osiem żelek, generalnie niemal samych jajcarzy.
Nie będziemy pisać czego się spodziewaliśmy bo jak zwykle urodziło się co innego, a na zdjęciach już większość dobrze widać.
Aktualnie nie przyjmujemy zapisów na ten miot, pierwszeństwo mają ci dla których zabrakło w poprzednich miotach.
Zdjęcia z 3 września:
Zdjęcia z 4 września:
Zdjęcia z 8 września:
------------------------------------------------------------------------------------
Dane na 29.01.2014
Miot K2 SunRat’s urodził się 02.09.2013
Obecnie mają prawie pięć miesięcy.
Rodzice:
Matka: GERA SunRat’s (10.10.2012 –), kastrowana, usunięty gruczolak
Ojciec: RIO ZEZERE SunRat’s (06.06.2011 – 18.11.2013) – guz przy uchu, rak płaskonabłonkowy rogowaciejący
Samice:
Keiko – ok
Samce:
Kira – ok
Kal-El – ok
Kiran –ok
Kami no Tenshi –ok
Karmel –ok
Kali –ok
Kojo –ok |
Ostatnio zmieniony przez heniok Śro Sty 29, 2014 16:53, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Pon Wrz 09, 2013 21:53
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Oj po prostu dużo recesywnych kolorków się niosło |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
susurrement
i'm a dreamer.
|
Wysłany: Pon Wrz 09, 2013 21:54
Zwierzątka: 2 susły, jeż i piesy dwa a Nela z rodzicami |
|
|
mógłby któryś zmienić płeć |
_________________ dwa susły, jeż Zefir; psy Pikolo i Molly, Nela
za TM Po, Tori, Timon, Pumba, Tosia, Misia, Tina, Mimi, Plamka, Bonifacy, Filemon, Miracle of A, Chandrika of A, Czekoladka of A, Elodie SR, Timba, Groteska of A, Czereśnia of A, Iluzja SR, Magnolia, Destiny of A, Molly, Moduł of A, Konwalia of A, Helenka SR, Pció, Mabelle of A, Kokardka, Koniczynka SR, Gracja SR, Kami of R4U, Pasja, Vivienne of A, Bamse, Vinci of A, Kulka, Kiss of RAT4U, Antonine B, N, B&B, Krunio, Biszkopcik, Bilbo, Fiona, Molly, Całusek, Bójka, Skarpetka, Brawurka, Bajka. Tościk i Huk & Przytulak, Lucek, Puszka, Rich i Stefan |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pon Wrz 09, 2013 22:24
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Nawet dziś paniom w sklepie medycznym tłumaczyłam, że magia hodowli szczurów opiera się na genach recesywnych. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Pon Wrz 09, 2013 22:32
|
|
http://www.fotosik.pl/pok...bc782e02c3.html
ten w środku to chyba topaz, co?
Każde z nich miało 50% szans, że go dostało |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
Zizollo
|
Wysłany: Wto Wrz 10, 2013 07:27
Zwierzątka: kot |
|
|
hm...a kiedy będą podane osoby,które są zapisane na miot? |
_________________ tu nas zobaczycie http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=13006
na zawsze w sercu : Balu ?.10.12- 27.10.13,Bonzo 01.03.12-13.01.14,Bolo 01.03.12-14.08.14, Dragon ?-02.09.2014 ,Kiran 02.09.13-27.01.16, Karmel 02.09.13-31.05.2016[*] |
|
|
|
|
Lowenstein
|
Wysłany: Wto Wrz 10, 2013 08:30
|
|
|
heniok, Tajemniczy z ciebie chłop Ja poproszę takiego jasnego aniołka do kompletu |
_________________ Ze mną: Kal-El+Mohinder+M. Guerin+Severus+Sirius Za TM: Elle [*] Timi [*] Dean [*] Dunek [*] Timey [*] Mosby [*] Mitra [*] Jasper [*]
BZOWA HORDA - Kal-El, Mohinder, M. Guerin, Severus, Sirius ,
|
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Śro Wrz 11, 2013 23:37
|
|
Ja już sobie "wybrałam" malucha. I będę do niego wzdychać |
|
|
|
|
pseudomonas
|
Wysłany: Czw Wrz 12, 2013 08:28
Zwierzątka: <3__)~ już tylko *2 :( |
|
|
quagmire, oj oj bo zzielenieję z zazdrości |
_________________ Aniołki Za TM:Haruki, Kami-sama, Karolek, Koćku, Dango -San, Kami no Tenshi zwany Aniołkiem, Luffy, Kira
http://forum.szczury.biz/...er=asc&start=15 |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Wrz 12, 2013 08:57
|
|
pseudomonas, to może Ty go weźmiesz? Jest piękny standardowo standardowy |
|
|
|
|
pseudomonas
|
Wysłany: Czw Wrz 12, 2013 15:25
Zwierzątka: <3__)~ już tylko *2 :( |
|
|
quagmire, Mmm ale muszę dostać go w pakiecie z bratem |
_________________ Aniołki Za TM:Haruki, Kami-sama, Karolek, Koćku, Dango -San, Kami no Tenshi zwany Aniołkiem, Luffy, Kira
http://forum.szczury.biz/...er=asc&start=15 |
|
|
|
|
MichalKonstanty
|
Wysłany: Czw Wrz 12, 2013 15:56
|
|
|
Czy ja jestem ślepy czy przeoczyłem zapowiedź miotu?? |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
Wysłany: Czw Wrz 12, 2013 17:22
Zwierzątka: królinka i szczury |
|
|
MichalKonstanty, nie jesteś ślepy i nie przeoczyłeś zapowiedzi miotu - nie było o nim mowy w dziale planowane mioty |
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Czw Wrz 12, 2013 17:49
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
MichalKonstanty, ze względu na wydarzenia w miocie J, z którego przeżył przez nieporadność matki tylko jeden samiec, ten miot (niejako zastępczy) został ogłoszony z opóźnieniem, kiedy hodowca zyskał pewność, że tym razem samica (inna niż w miocie J) poradzi sobie z odchowaniem młodych. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
Ebia
|
Wysłany: Czw Wrz 12, 2013 18:16
|
|
|
Jak dobrze, że nie było zapowiedzi, jak dobrze, że górują jajcarze, jak dobrze, że pierwszeństwo mają zapisani na poprzedni miot, dzięki Ci henioku. Zapowiedź byłaby w czasie mojej największej walki z GMR, a wypełniona ankieta do SR od dawna zerka na mnie z pulpitu, co samo w sobie jest już dość niebezpieczne, a tu jeszcze na dodatek żelki takie piękne |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|