Nabiał w diecie szczurów - temat ogólny |
Autor |
Wiadomość |
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Nie Lis 27, 2011 19:54
|
|
|
Rea, podstaw szczurowi alkohol/cukier i jak się na niego rzuci, to spytaj partnera czy to znaczy, że wódka i słodycze to podstawa diety szczura I spytaj go, jak myśli, w jaki sposób niektóre szczury bardzo tyją i mają stłuszczone wątroby, a potem umierają z powodu niewydolności tego organu.
Zamiast śmietany możesz podawać jakiś lekki jogurt dobrej jakości, ale też nie za dużo. Ewentulanie "gerberek" owocowy - kupny lub własnej produkcji. |
_________________ moje szczuraki
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
|
aneczka1-13
Dołączyła: 09 Maj 2010 Posty: 866 Skąd: P-ń(WLKP)/Żabice(Lubuskie)
|
|
|
|
|
LaLuna
szczurlover
|
Wysłany: Pon Lis 28, 2011 16:29
Zwierzątka: TŻ i Nemi |
|
|
Rea napisał/a: |
"weź mu i wytłumacz"...żeby to tak lekko poszło... Tablicę wielką nad klatką wywieszę z trupią czaszką wymalowaną. Szczury + śmietana+ ser żółty= nieszczęście;-) |
Off-Topic: |
Ja właśnie tak myślę, żeby coś takiego autentycznie wywiesić "szczur + tłuste, słodkie, słone żarcie = szczur szczęśliwy przez chwilę a potem zdychający w męczarniach" i do tego trupia główka! a co, jak to jak gadać jak do cepa... |
|
_________________ Na ich temat |
|
|
|
|
Rea
|
Wysłany: Pon Lis 28, 2011 20:28
Zwierzątka: 2 ogonki |
|
|
LaLuna- on jest b. dumny że mu z paluszka zlizują. To niech mu zlizują jarzynowe gerberki:-). Ja jestem od spacerków, czyszczenia klatki i różnych nieszczęść. On od podawania smietanki= opiekujemy się szczurkami:-) |
|
|
ukiluki
|
Wysłany: Czw Mar 14, 2013 14:39
Zwierzątka: ma dwie ogoniaste dziewczynki Czikę i Blu |
|
|
Moja córka ostatnio sprzedała nowinę ,że jak babcia z rana przychodzi to daje szarańczy mleko na paluszku i mało im uszy nie odpadną tak się zajadają heheheh
Moja mama to szamanka jest ,żadnego zwierza się nie boi (: |
|
|
najna
|
Wysłany: Nie Kwi 07, 2013 00:28
Zwierzątka: Marysia, Maniek |
|
|
Dajecie swoim pupilom do jedzenia w nie dużych ilościach i nie często oczywiście mięso tj. kurczak lub trochę mielonego? |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Nie Kwi 07, 2013 00:36
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
najna, mięso to nie nabiał Tutaj masz wątek o mięsie. |
|
|
|
|
Martini
|
Wysłany: Nie Kwi 07, 2013 01:01
Zwierzątka: kicha z ogoniastymi zwierzątkami... |
|
|
można usunąć |
_________________ think big, start small |
|
|
|
|
najna
|
Wysłany: Nie Kwi 07, 2013 01:07
Zwierzątka: Marysia, Maniek |
|
|
Pyl, co racja, to racja, za dużo otworzonych kart, Sorka |
|
|
|
|
jasmin169
|
Wysłany: Pon Cze 17, 2013 23:59 ser smażony?
Zwierzątka: Mam 2 szczury, samce |
|
|
Witam, czy można dawać szczurkom ser smażony? |
_________________ <3
J. |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
Wysłany: Wto Cze 18, 2013 00:02
Zwierzątka: królinka i szczury |
|
|
Ser jest dosyć tłusty i można go podawać rzadko i w małej ilości, natomiast smażone potrawy zdecydowanie nie są dla szczurów. |
|
|
|
jasmin169
|
Wysłany: Wto Cze 18, 2013 00:07
Zwierzątka: Mam 2 szczury, samce |
|
|
Dziękuję za odpowiedź :0 Ogólnie chodzi mi o ten serek === https://www.google.pl/sea...784%3B800%3B571 === bo dałam maluszkom po kawałku i jadły, ale jak zwykle podziubały i zostawiły, w ogóle z warzywami i z żółtym serem też tak robią... Co najlepiej podawać szczurkom? Czytałam dużo opinii, ale jak daję ogórka zeilonego (obieram każde warzywo ze skórki), marchew i pomidora, to skubną kilka razy i zostawiają. Mam zwierzaczki od soboty i w sumie nie wiem, jakie porcje zostawiać im w klatce warzyw i czy to na cały dzień czy na kilka godzin...? Pomożecie? Pliska :):) |
_________________ <3
J. |
|
|
|
|
wilczek777
|
Wysłany: Wto Cze 18, 2013 00:29
Zwierzątka: 2 x sheepdog |
|
|
Serek TŁUSTY... więc nie ma o czym mówić. Szczurki zdrowo żywione żyją dłużej. Bez sera żółtego też przeżyją - w ramach święta można dać ale tak to jest im zupełnie zbędny. Ja nigdy nic nie obierałam bo szczurki robią to o wiele szybciej i sprawniej (np. jedząc pomidorka skórka zostaje idealnie oddzielona). Sama zobaczysz jaka ilość i czego znika szybko. Jeśli za długo leży to się psuje i szczurki nie jedzą. A jak jedzą to nie świeże warzywa powodują biegunkę. Temat o owocach warzywach etc. jest od groma także zapraszam do lektury forum. |
_________________ Nasz temat
http://forum.szczury.biz/...t=13184&start=0
Za TM
Silver i Sharingan [*] Śpioch i Grubas [*] Białas i Mithril [*] Czarnuszek i Bibs [*] Miki i Kaszmir [*] Desant zwany Fretką i Miętus Emerald Moon [*] Bjorn i Anubis (Ibasan) Beris[*] Belfast [*] |
|
|
|
|
Cegriiz
Avaria
|
Wysłany: Wto Cze 18, 2013 09:05
Zwierzątka: Kupa szczura i cztery myszy |
|
|
jasmin169, tematy o warzywach, owocach i innych takich znajdziesz w tym dziale http://forum.szczury.biz/viewforum.php?f=40
Wystarczy poszukać.
Sera, jak wiesz, nie dawaj, bo jest tłusty. Utuczyć szczury jest bardzo prosto i szybko |
_________________ Moje ogony
|
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Wto Cze 18, 2013 11:35
|
|
|
Scaliłam z tematem dot. podawania nabiału. Jasmin169, zanim założysz nowy wątek, sprawdź, czy nie ma już podobnego. |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
|
|