|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Niskokaloryczne nagrody za sztuczki dla ogonków |
Autor |
Wiadomość |
wilczek777
|
Wysłany: Sob Mar 16, 2013 23:00 Niskokaloryczne nagrody za sztuczki dla ogonków
Zwierzątka: 2 x sheepdog |
|
|
Mam nadzieję, że nie dubluje tematu...
Może tytuł tematu nie jest zbyt czytelny ale już tłumaczę:
TŻ ostatnio bawi się w uczenie chłopaków sztuczek - przychodzenie, wskakiwanie na przedmioty etc. Ja swoje uczyłam obrotu i na tym się skończyło.
Po tym jak oglądałam przez skype ile idzie dropsików, przysmaczków w ciągu takiej kilkuminutowej sesji - tylko na to żeby szczur załapał to się załamałam.
W ciągu kilku powtórek szczur wcina tyle, że po 2 tygodniach masa szczura by się podwoiła.
Co można dać szczurkom jako nagrodę ale tak żeby było to drobne/wygodne/niskokaloryczne?
Wymyśliłam łyżeczkę z gerberem czy czymś co szczurki dostałyby jako nagrodę a nie za darmo w misce. Sztuczka - klik - łyżeczka - liz nagrody i od nowa. Łatwiej jest dać liza smakołyku niż dzielić duże dropsy na kawalątki maleńkie. (z resztą skład dropsów mnie przeraża). No ale można się nieźle upaćkać jak szczur wejdzie łapami w łyżkę z łakomstwa.
Macie jakieś pomysły? |
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream Śro Kwi 10, 2013 17:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Oluś
Dawniej olus_165
|
Wysłany: Sob Mar 16, 2013 23:10
Zwierzątka: 15 Popierdółek + 1 Psowata + 4 Ślimy |
|
|
Ja swoim daję słonecznik lub kawałki pestek dyni, ale:
W czasie jednej sesji treningowej szczury nie dostają więcej niż 4-5 nagród (daję więcej tylko na potrzeby filmików)
Sesje nie są codziennie - nawyżej 1-2 razy w tygodniu
Jeśli zdarzy się, że za dużo mi ukradną, to odejmuję im troszkę z dziennej porcji karmy podstawowej
Staram się im zapewniać jak najdłuższe wybiegi - na ten moment są to co najmniej 4 godziny dziennie
Jak do tej pory chłopcy nie tyją. |
_________________ Olusiowe Popierdółki: Radziwiłł & Rokosz SunRat's, Sir Lancelot, Nihil Novi & Neron of Zirrael, Puszkin ot Madam Szapokljak, Cześnik Raptusiewicz ot Madam Szapokljak, Arbiter Elegantiarum & Ab Oriente Lux spod Husarskich Skrzydeł, Chilon Chilonides spod Husarskich Skrzydeł, Izzy's Yanosik, Izzy's Zerwikaptur, Gotfryd of Zirrael, Drakkar spod Husarskich Skrzydeł, Rob Roy von Bruno oraz Psowata Gaja oraz Ślimy: Stefan, Horacy, Ambroży i Izydor
Wokół mnie: Baal, Sir Galahad, Móó-Shó Mórmórandó EM, Siwy, Enoki SR, Ądręę WWW, Edward EM, Burton, Ave, Vea, Bazyl, Lucjusz, Akapit, Alucard, Duo, Wacuś. Tęsknię... |
|
|
|
|
Szczurówka
|
Wysłany: Śro Mar 20, 2013 07:44
Zwierzątka: .... |
|
|
Ja tam mojego brata szczurów nie tuczyłam dropsami ani innymi łakociami szczurom nie jest to potrzebne |
|
|
|
|
wilczek777
|
Wysłany: Śro Mar 20, 2013 09:09
|
|
Szczurówka, piszemy o formie nagrody za poprawnie wykonane zadanie. Przy uczeniu klikerowym musi być smakołyk jako wzmocnienie bo inaczej nici z nauczenia czegokolwiek.
Szczurom nie są potrzebne łakocie ale nie widziałam szczura który by wykonywał komendy za coś co mu nie smakuje. |
_________________ Nasz temat
http://forum.szczury.biz/...t=13184&start=0
Za TM
Silver i Sharingan [*] Śpioch i Grubas [*] Białas i Mithril [*] Czarnuszek i Bibs [*] Miki i Kaszmir [*] Desant zwany Fretką i Miętus Emerald Moon [*] Bjorn i Anubis (Ibasan) Beris[*] Belfast [*] |
|
|
|
|
Cegriiz
Avaria
|
Wysłany: Śro Mar 20, 2013 11:04
Zwierzątka: Kupa szczura i cztery myszy |
|
|
Off-Topic: | wilczek777, czasami wykonują bez nagrody, bo uważają to za formę prośby |
|
_________________ Moje ogony
|
|
|
|
|
wilczek777
|
Wysłany: Śro Mar 20, 2013 11:10
|
|
Cegriiz, taaa moje robią obroty jak oszalałe jak tylko usłyszą szelest opakowania na dropsy. Co nie zmienia faktu, że jakbym ich ego nie uczyła to same na to by nie wpadły
Chociaż kto wie? To w końcu szczury Samo zło przez wielkie U |
Za TM
Silver i Sharingan [*] Śpioch i Grubas [*] Białas i Mithril [*] Czarnuszek i Bibs [*] Miki i Kaszmir [*] Desant zwany Fretką i Miętus Emerald Moon [*] Bjorn i Anubis (Ibasan) Beris[*] Belfast [*] |
|
|
|
|
Szczurówka
|
Wysłany: Śro Mar 20, 2013 12:19
Zwierzątka: .... |
|
|
wilczek777 napisał/a: | Szczurówka, piszemy o formie nagrody za poprawnie wykonane zadanie. Przy uczeniu klikerowym musi być smakołyk jako wzmocnienie bo inaczej nici z nauczenia czegokolwiek.
Szczurom nie są potrzebne łakocie ale nie widziałam szczura który by wykonywał komendy za coś co mu nie smakuje. | Oczywiście że za coś dobrze wykonanego musi być smakołyk Ale chodzi mi o to żeby szczurom nie dawać smakołyków ot tak. |
|
|
|
|
wojsza
|
Wysłany: Wto Mar 26, 2013 16:31
|
|
|
Dawaj taki który jescze w sam sobie może być zabawa w rozłupanie, rozgryzanie itp. |
_________________ Mea Culpa.
|
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Wto Mar 26, 2013 16:46
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
wojsza, ale to się nie sprawdzi jako nagroda przy klikaniu. Bo to musi być coś, co szczur sobie szybko zje i dalej chce ćwiczyć. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Wto Mar 26, 2013 18:18
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
wojsza, otóż to. Podstawą pracy jest praca, a nie sama nagroda. Tym niemniej zły dobór nagrody uniemożliwia pracę. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
Sorgen
|
Wysłany: Pią Mar 29, 2013 14:33
|
|
|
A np. dmuchany ryż albo pszenica? Oczywiście takie bez cukru. Moje szczury uwielbiały |
_________________ "Zawsze bądź sobą.
Chyba, że możesz być Batmanem.
Wtedy bądź Batmanem." |
|
|
|
|
wilczek777
|
Wysłany: Pią Mar 29, 2013 17:07
|
|
Mam takie maleńkie chrupki (nie pamiętam firmy) które świetnie schodzą ale są na tyle twarde, że szczurki delektują się chrupaniem i to je dekoncentruje |
Za TM
|
|
|
|
Noxa
|
Wysłany: Pią Mar 29, 2013 21:41
Zwierzątka: Pięć szczuropaskudów |
|
|
Dmuchany ryż albo kulki kukurydziane. U mnie sprawdza się świetnie, jest dużo mniej kaloryczne niżeli dropsy a też powoduje szał ciał, nie wypominając o ilości chemii No i kawałki są maleńkie więc szczur nie rozprasza się w trakcie szamania |
_________________ Moje Tuptaki zapraszają (;
ze mną: Kłapouszek, Villemo, Dolg, Jaskier, Łizel i Wacław Nostromo de Pip
za TM biegają: Zgryzek, Dejmon, Kangurek, Miki, Virion, Kamyk, Blum, Hachiko vel Haczyk, Gizmonek, Tygrysek oraz Placek |
|
|
|
|
LizaR
|
Wysłany: Czw Sty 08, 2015 18:08
|
|
|
Jakie polecacie najlepsze przysmaki dla szczurów w celu nagradzania za dobre zachowanie ?
[ Komentarz dodany przez: limomanka: Czw Paź 06, 2016 10:52 ]
Scaliłam z tematu zbiorczego. |
|
|
|
|
angelus
garota
|
Wysłany: Pią Sty 09, 2015 01:52
Zwierzątka: szczurowadła |
|
|
LizaR, najlepiej coś naturalnego. Szczury uwielbiają np. pestki dyni, a przy okazji są one bardzo zdrowe. Może być słonecznik, kawałek suszonego banana, orzechy. Przy takich przysmakach trzeba trochę uważać ponieważ są dość kaloryczne. Moim zdaniem lepiej unikać sklepowych dropsów, bo zawierają one dużo cukru. |
_________________ angelusowe aniołki
Zdecydowanie za szybko opuściły ten świat, ale nigdy nie opuszczą mojego serca...
Denga, Dżuma, Sepsa, Ebola, Plaga, Vena, Febra, Xerxes, Yakuza, Coma, Coli
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|