|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Karena Pią Sty 29, 2016 20:35 |
Miot H SunRat's - Cały miot za TM |
Autor |
Wiadomość |
aneczka1-13
Dołączyła: 09 Maj 2010 Posty: 866 Skąd: P-ń(WLKP)/Żabice(Lubuskie)
|
Wysłany: Pon Sty 07, 2013 12:00
Zwierzątka: ;( |
|
|
A czy ktoś tu pamięta o urodzinkach?? dla wszystkich . I oby jeszcze długo były z nami. |
_________________ https://trafficmonsoon.com/?ref=aneczka1992
Zarabianie w necie chętnie odpowiem na pytania na pw |
|
|
|
|
heniok
|
Wysłany: Pon Sty 07, 2013 16:50
Zwierzątka: 15 samiczek i stado żelek |
|
|
aneczka1-13, dziadek pamięta, tylko mocno zapracowany ostatnio
Najlepszego dla wszystkich i góry smakołyków |
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 13:57
Zwierzątka: 3 psy, 2 kotki |
|
|
Najlepszego!
Haruna:
|
_________________ Za TM: 95 szczurzych duszyczek [*] |
|
|
|
|
bajgraf
|
Wysłany: Sob Sty 19, 2013 22:12
Zwierzątka: szczurki |
|
|
ale szybko minęły te 2 lata |
|
|
|
|
bajgraf
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2013 23:36
|
|
Hitomi zaczęła się czuć gorzej , ciężej oddycha i ma mniejszy apetyt, prawdopodobnie ma chore serduszko ... dostała Furosemid i Enroksil (przeciw infekcji) ... |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Śro Lut 06, 2013 00:11
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Niech zdrowieje |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
bajgraf
|
Wysłany: Śro Lut 06, 2013 00:40
|
|
kciukajcie
na razie jest gorzej |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Śro Lut 06, 2013 08:20
|
|
bajgraf, kciukam, kciukam mocno |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
Wiewiora
|
Wysłany: Śro Lut 06, 2013 17:13
Zwierzątka: dwa psy,dwie szynszyle, dziesięć <:3 )~ i świniol |
|
|
Ja też kciukam bardzo mocno |
_________________ Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
George Bernard Shaw
Elmo, Syriusz, Acair Abraxas, Ksawery Abraxas, Hipolit SunRat's
za TM: Tofik, Dyzio Marzyciel, Gratis, Wirek, Diabeł, Coś ['] |
|
|
|
|
bajgraf
|
Wysłany: Czw Lut 07, 2013 01:05
|
|
Hitomi ma zapalenie płuc i oskrzeli, zrobiliśmy RTG i te plamki co były są takie jak wcześniej bez zmian, poza tym serce wygląda OK. Tylko osłuchowo nie fajnie Dostała z 5 zastrzyków jutro ma znowu ... |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Lut 07, 2013 13:54
|
|
To porządnie się przeziębiła. Niech zdrowieje |
|
|
|
|
bajgraf
|
Wysłany: Czw Lut 07, 2013 14:06
|
|
To zapewne przez to jej bieganie pod łóżkiem i w łazience i teraz siedzi i jest bardzo zła, że jest zamknięta (bo nadal by chciała szaleć) ... uparte stworzenie, ona ze złości nie chce jeść, czasem jej jakąś kaszkę pod nos podetkam to coś zliże, ale woli bardziej siedzieć przy drzwiczkach i gryźć kratkę od transporterka |
|
|
|
|
heniok
|
Wysłany: Czw Lut 07, 2013 15:05
Zwierzątka: 15 samiczek i stado żelek |
|
|
bajgraf, mam nadzieję że szybko dojdzie do siebie |
|
|
bajgraf
|
Wysłany: Czw Lut 07, 2013 16:03
|
|
Ja już straciłam cierpliwość i nadzieję, wg mnie jest gorzej, traci siły ....mieliśmy już kiedyś 2-latkę z zapaleniem płuc i nie skończyło się to dobrze, a tu wygląda podobnie ... dostała zastrzyki, siedzi w transporterku (taki kocim) przykrytym ręcznikiem, z na termoforze owiniętym ręcznikiem, ale nie widzę żadnej poprawy, więc nie wiem co mogę jeszcze zrobić |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Lut 07, 2013 16:07
|
|
bajgraf, a wiesz dokładnie, jakie leki dostała?
Dostała steryd?
Wg mnie i tak trzeba poczekać, leki zazwyczaj nie zaczynają działać tak od razu.
Ewentualnie steryd może.
Zacytuję Pyl z innego wątku, kiedy steryd działa szybciej:
Pyl napisał/a: | Na przyszłość - nie wiem czy u Was wetka ma, ale u nas są najczęściej dla ogonów stosowane dwa "typy" sterydów - działające krótko (tj. 1-2 dni np. Dexasone, Dexaven) i działające długo (tj. 4-5 dni np. Dexafort, i nie stosowany przez moich wetów, ale popularny w m.in. Poznaniu Rapidexon). Te krótko działające "startują" szybciej. Skoro dostała "trzydniowy" to prawdopodobnie jest to długo działający, stąd trzeba czekać 12 godzin.
W sytuacji nagłego pogorszenia (szczególnie dotyczy oddychania, czyli potencjalnego obrzęku i zalania płuc) przydało by się zareagować szybko, a potem jeśli pomoże dać steryd długo działający (lub nawet przejść na stałe podawanie sterydu dopyszcznie - np. Encorton, Encortolon). To oczywiście tylko moja opinia, w dodatku nie weta, ale podparta sporą praktyką "sterydową". |
Czy chodzicie do dr Lewandowskiej? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|