|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Smycz i szelki - dyskusja |
Autor |
Wiadomość |
smeg
|
Wysłany: Pią Maj 11, 2012 09:04
Zwierzątka: brak |
|
|
Wyobraziłam sobie siebie na spacerze z jedenastoma szczurami na smyczkach |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
gurumis
|
Wysłany: Pią Maj 11, 2012 10:40
|
|
|
smeg napisał/a: | Wyobraziłam sobie siebie na spacerze z jedenastoma szczurami na smyczkach |
hah, też to sobie wyobraziłam |
|
|
|
|
Vari
|
Wysłany: Czw Lip 05, 2012 13:31
Zwierzątka: szczura |
|
|
chyba mój z szelek specjalnych dla ciurów wyjdzie
mówie o tych jogging small |
|
|
|
|
Medusa
|
Wysłany: Sob Maj 31, 2014 20:13
|
|
|
albo jestem ślepa, albo nie widzę mam zwykłe szeleczki tasiemkowe i ogółem Harley ladnie na nich chodzi (proba w dpmu, bez problemu), ale Honda ma problemy, traci równowagę i ciągle z nich wypada, są zapiete na maksa, a i tak glowa albo zadek jej ucieknie xD zastanawiałam się nad szeleczkami pełnymi, ale zastanawiam się jak z rozmiarem i swobodą ruchów? ostatecznie postaramy się przerobić te starsze na "łapkowe" szeleczki |
_________________ ze mną: szczurze Harley i Honda, psie Tobi i Sara, świnkowe Irokez, koniska Gal, Fuks i Posąg <3
za TM: szczurze Krówka, psie Scooby i Kropka, świnkowe Zuzek i Lolek, końskie Likon, Lolek, Edek |
|
|
|
|
Szczurówka
|
Wysłany: Sob Maj 31, 2014 20:21
Zwierzątka: .... |
|
|
Medusa, w domu chodzi w nich spokojnie ale na dworze może zwiać
Jeśli chcesz sprawdzić jak szczur reaguje na wyjście na dwór weź go na rękach na balkon jeśli masz |
_________________ ... |
|
|
|
|
Medusa
|
Wysłany: Nie Cze 01, 2014 17:44
|
|
|
tak tak, ale chodzi mi głównie o recenzję szelek pełnych, bo te zwykłe jej nie odpowiadają.
Harley już chodzi po dworze, ładnie trzyma się ramienia, ale boję się jej puszczać bez szelek na trawkę. Natomiast Hondzie ewidentnie szelki paskowe nie odpowiadają, krępują jej ruchy/traci równowagę, tak jakby upośledzają ją (tak to trochę wygląda), a nie chcę ryzykować, że mi ucieknie, a także nie chcę by jedna korzystała ze słoneczka i ciepłej trawki, a druga nie |
_________________ ze mną: szczurze Harley i Honda, psie Tobi i Sara, świnkowe Irokez, koniska Gal, Fuks i Posąg <3
za TM: szczurze Krówka, psie Scooby i Kropka, świnkowe Zuzek i Lolek, końskie Likon, Lolek, Edek |
|
|
|
|
Antiba
|
Wysłany: Wto Wrz 02, 2014 14:42
Zwierzątka: Nuka,Bibi,Wiktor,Kamfrej,Ponyo,Pipin,Dante,Gryzzli,Chudy [*] Pucek, Bigby <3 |
|
|
Hej!
Kupiłam szelki pełne dla moich szczurów (link do szelek). Niestety 3 szczury się z nich wyślizgnęły, chociaż zapięłam dosyć mocno. Na Nukę nie nałożę, bo ma chorą łapkę, ale jeszcze spróbuję na dwa największe szczury. Obawiam się jednak, że nici z prowadzania chłopaków po podwórku na takiej uprzęży
Może ktoś ma takie, sprawdzają się u niego, i zechciałby ewentualnie ode mnie te odkupić? Kolor czerwony. |
|
|
|
|
Wandalena
Dołączyła: 07 Paź 2015 Posty: 1 Skąd: Toruń, Siedlce, Warszawa
|
Wysłany: Śro Paź 07, 2015 14:16
Zwierzątka: Szczury, psy, kot |
|
|
Cześć! Mam dwa półroczne szczurki, to moje pierwsze gryzonie. Od dwóch tygodni, a może przeciągnąć się to do miesiąca, 1,5 niezbyt mogę wypuszczać moich chłopaków do swobodnego biegania po mieszkaniu. Postanowiłam więc kupić jedne szelki zabudowane, aby móc zapewnić im chociaż minimum ruchu, bo bieganie po mnie chyba przestało im sprawiać frajdę, strasznie forsuja pomysł zejścia na podłogę. Ale... oba szybciutko wychodzą z szelek. Mają tak malutkie główki i ciach i juz są wolne. I teraz zastanawiam się czy może jak urosnć to szelki zaczną się sprawdzać czy to pieniądze zupełnie w błoto. To pytanie o poradę praktyczne - techniczna, a nie moralna, jakby co i hej jestem Magda i jestem tu nowa |
|
|
|
|
oxxy
|
Wysłany: Śro Paź 07, 2015 17:05
Zwierzątka: koty sztuk dwie |
|
|
Wandalena, moje szczury nie przepadały za szelkami. Moja pierwsza szczurzyca co prawda rzucała się na szelki jak tylko je wyciągałam i grzecznie w nich chodziła, ale były zrobione na wymiar ze sznurówek i traktowałam je jako zabezpieczenie, gdy zabierałam ją do weterynarza. Dlatego zaprzestałam używania tych wynalazków. Szczury są zwinnymi zwierzętami i jak im się coś nie podoba to nawet przyklejony kołnierz potrafią ściągnąć... |
_________________ "Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś." |
|
|
|
|
Hanami
|
Wysłany: Czw Paź 08, 2015 20:29
Zwierzątka: ... Kawunia, Ukkinia, Lavinia, Totunia |
|
|
Ja mam od pięciu lat dwie pary szelek ślicznych. Jedne różowe, drugie niebieskie. Gdy mi czasem wpadną w ręce, ze wzruszeniem wspominam, jak moje szczurki błyskawicznie z nich się uwalniały.
Nie zdążyłam zapiąć drugiego paseczka, a małe już się w pierwszego uwalniały |
_________________ 449955886677 |
|
|
|
|
Karol739 [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Sty 27, 2018 11:02
|
|
|
Też się chyba skuszę na Asaurusowe szelki, 10 minut i gotowe. Ale sznurówki też kosztują, nie wiem czy z zoologa nie kupić, trochę mi się nie chce robić. Ale za pomysł należy się naprawdę szacun, więc jak będzie pogoda to na pewno wypróbuję. Halo halo, co taka cisza? |
|
|
|
|
szczurkai
|
Wysłany: Sob Sty 27, 2018 15:49
Zwierzątka: szczury i żółw |
|
|
Karol739, Ze szczurami na dwór wychodzić sie nie powinno,to dla nich niepotrzebny stres, ten temat został założony 11 lat temu, część informacji tu zawartych jest już nieaktualna |
_________________ Moje :
Syria, Serbia , Ukayali , Orinoco
Za TM:Luna, Chelsi, Unia Europejska, Velvet, ,Melania, Bella, Paryż , Tokio |
|
|
|
|
Karol739 [Usunięty]
|
Wysłany: Śro Sty 31, 2018 10:20
|
|
|
Dobra, ale szczury mogą lubić być na dworze. |
|
|
|
|
Senthe
|
Wysłany: Śro Sty 31, 2018 10:53
|
|
|
Karol739, super, to zapytaj je o zdanie i daj znać, co powiedziały. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|