|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: smeg Pon Maj 28, 2012 09:10 |
[SZCZECIN] Małe czarne rexy/velveteeny już nie szukają domku |
Autor |
Wiadomość |
koko
|
Wysłany: Śro Kwi 25, 2012 11:15
|
|
|
Brać i kochać chłopaki , wyrosną na duże szczurki. |
_________________ koko |
|
|
|
|
Noxa
|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2012 07:52
Zwierzątka: Pięć szczuropaskudów |
|
|
Jesteśmy umówieni na dzisiaj na godzinę 14 do pani doktor Sulimy, po powrocie zdam relację co i jak z Maluchami, i czy muszą jeszcze u mnie posiedzieć, czy może mogą od razu jechać do nowego domku (; |
_________________ Moje Tuptaki zapraszają (;
ze mną: Kłapouszek, Villemo, Dolg, Jaskier, Łizel i Wacław Nostromo de Pip
za TM biegają: Zgryzek, Dejmon, Kangurek, Miki, Virion, Kamyk, Blum, Hachiko vel Haczyk, Gizmonek, Tygrysek oraz Placek |
|
|
|
|
Vaco
phage the Chihuahua
|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2012 15:19
|
|
|
i jak po wizycie? |
|
|
Noxa
|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2012 15:21
|
|
Dobra wiadomość: chłopcy ogólnie są w dobrym stanie, osłuchowo czyści.
Zła wiadomość: mają wszoły. Co prawda jajka sa tylko na ich starszych kolegach, ale jako że maluchy mieszkały razem z nimi to niestety. Dostały selamektynę i myślę że za 2-3 tygodnie będą mogły być wydane do nowych domków (; |
za TM biegają: Zgryzek, Dejmon, Kangurek, Miki, Virion, Kamyk, Blum, Hachiko vel Haczyk, Gizmonek, Tygrysek oraz Placek |
|
|
|
|
Noxa
|
Wysłany: Nie Kwi 29, 2012 12:49
|
|
Panowie coraz bardziej się rozkręcają, powoli wychodzą ich charakterki. Generalnie każdy jest inny:
*Jeden pan przoduje we wszystkim, pierwszy zwiedza, pierwszy sprawdza nowe jedzonko, jest ciekawski i ruchliwy. Podchodzi do ręki, zaczepia, podgryza paznokcie.
*Drugi pan to przedłużenie ogona pana pierwszego, wszędzie z nim, tuż za nim, oddzielony boi się własnego cienia, ale z braciszkiem jest dużo odważniejszy. Strasznie papuguje pierwszego pana. Zawsze śpią razem. Najlepiej gdyby poszedł do adopcji z bratem.
*Pan 3 i 4 to indywidualiści. Nie są ani lękliwi ani bardzo odważni. Dużo czasu spędzają ze starszymi chłopami, są chętni do zabawy. Pan 3 to kombinator i rozkminiacz. Pan 4 to architekt wnętrz, układa w klatce, tworzy swoje spanko. Uwielbia koszyk do którego znosi sobie chusteczki jednorazowe Ci panowie na spokojnie mogą iść do stad w pojedynkę. |
|
|
|
|
Noxa
|
Wysłany: Czw Maj 03, 2012 23:11
|
|
UP!
Dzisiaj pan nr 1 pobił samego siebie: postanowił zrobić sobie malutki, dodatkowy spacerek. Jak ta bestia się wydostała to nie wiem, ale jak go złapałam to stwierdził że mam go miziać i poszedł spać na kolankach. A przez klatkę to już się nic nie przeciśnie teraz |
|
|
|
|
Noxa
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2012 21:55
|
|
A oto i zdjęcia moich kochanych ADHD. Proszę docenić, bo ich wykonanie nie było łatwe
specjalne podziękowania dla Mai-ah która to jest ich autorką!
indywidualnie i brzuszkowo z opisami:
PAN nr1
przoduje we wszystkim, pierwszy zwiedza, pierwszy sprawdza nowe jedzonko, jest ciekawski i ruchliwy. Podchodzi do ręki, zaczepia, podgryza paznokcie.
PAN nr2
przedłużenie ogona pana pierwszego, wszędzie z nim, tuż za nim, oddzielony boi się własnego cienia, ale z braciszkiem jest dużo odważniejszy. Strasznie papuguje pierwszego pana. Zawsze śpią razem. Najlepiej gdyby poszedł do adopcji z bratem.
PAN nr3 WSTĘPNIE ZAREZERWOWANY
Mały kombinator i rozkminiacz
PAN nr4
Architekt wnętrz, układa w klatce, tworzy swoje spanko. Uwielbia koszyk do którego znosi sobie chusteczki jednorazowe
I cała reszta jak leci:
|
|
|
|
|
Agniesha
|
|
|
|
|
Noxa
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2012 22:44
|
|
Agniesha, tak, to ja U maluchów nie widać już zupełnie jajeczek ani samych wszołów- pomógł im trochę fakt że właśnie zmieniają futerko (;
Oswojenie z dnia na dzień coraz lepiej. Jak widać na zdjęciach łażą sobie po mnie, dają się miziać i wyciągać z klatki. Do obcych muszą nabrać zaufania i się rozkręcić- na początku bały się Mai-ah, ale po chwili zachowywały się już normalnie (; |
|
|
|
|
Agniesha
|
|
|
|
|
Noxa
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2012 22:55
|
|
trójeczka, czyli pan rozkminiacz jest wstępnie zarezerwowany, i prawdopodobnie znalazł się domek dla jeszcze jednego pana. Jeśli chodzi o przygarnianie w parze to bardzo bym się cieszyła gdyby to byli panowie 1 i 2 bo to idealny zestaw -dwa różne, aczkolwiek uzupełniające się charakterki a do tego szczurze papużki-nierozłączki (; |
|
|
|
|
Agniesha
|
|
|
|
|
Agniesha
|
|
|
|
|
Noxa
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 18:02
|
|
Na dzisiaj same dobre wiadomości!
Panowie 1 oraz 2 są zarezerwowani dla Agniesha.
Pan nr 3 jest zarezerwowany dla Kasi z Warszawy, szukamy teraz transportu.
Pan nr 4 poszedł wczoraj późnym wieczorem do greenfreak i mam nadzieję już do mnie nie wróci
Z mniej pozytywnych wiadomości, aczkolwiek nadal nie tak złych:
Jam jest człek genialny inaczej i podczas wstawiania zdjęć pomyliłam szczury!
albo raczej, razem z Mai-ah pomieszałyśmy chłopaków podczas cykania fotek i się okazało że pan nr 1 nie ma zdjęć! A wszystkie które dodałam jako jego tak na prawdę są zdjęciami pana nr 4
Mea culpa, tą 2-kę jestem w stanie rozpoznać jedynie mając ją na rękach i miziając bo 4. jest szczurek kieszeniowym który grzecznie siedzi w kieszeni aczkolwiek na rekach już nie za bardzo a 1 jest szczurem który nie usiedzi w kieszeni za to można go wymiziać na rękach (o ile właśnie nie stwierdzi że tam, o tam! jest coś bardzo interesującego i bardzo ważnego co musi zobaczyć i to teraz, tu w tej sekundzie!, czego 4 nigdy nie stwierdza no bo jak ja mógłbym się oddalić od norki?)
Jeśli Agniesha ma takie życzenie to mogę się postarać zrobić jakieś indywidualne zdjęcie Pana 1, aczkolwiek jedynie telefonem i zapewne niezbyt wyraźne |
|
|
|
|
Mai-ah
Mai-ah Ihuhaotila
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 18:17
Zwierzątka: szczurcie |
|
|
Noxa napisał/a: | Na dzisiaj same dobre wiadomości!
Pan nr 3 jest zarezerwowany dla Kasi z Warszawy, szukamy teraz transportu.
|
Mnie jechanie do Warszawy nie ominie, jednak się trochę poprzesuwało. Ale obecnie wiem, ze na 100% jadę do Warszawy zaraz po 10.05 czyli pewnie w ten piątek. Mogę chłopa zabrać. |
_________________ Moje diablęta: http://forum.szczury.biz/...der=asc&start=0
Ze mną: Tika, Kropka, Runa, Amie, Louve, Alfred
Za TM hasają: Zuzannna, Rati, Tosia, Mirabella, Brienne, Lili, Figa |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|