|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Dwarf Rats |
Autor |
Wiadomość |
Lavi
|
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 10:29
Zwierzątka: Szczur x2, psiak |
|
|
Off-Topic: | Magnes, pisze też jest już (niestety) poprawną formą |
|
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 11:47
|
|
|
Off-Topic: | eee, od kiedy i gdzie to jest podane? |
|
_________________ moje szczuraki
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
|
Lavi
|
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 12:33
Zwierzątka: Szczur x2, psiak |
|
|
Off-Topic: | Nie wiem od kiedy, ale byłam szczerze zdziwiona, jak polonistka mówiła o tym na lekcji. |
|
|
|
L.
wtulony kropek.
Zaproszone osoby: 21
|
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 14:16
|
|
|
Lavi, eee ; p ja wierze Gagackiej, a ona prawi, że się powiada "jest napisane". |
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 14:51
|
|
|
Off-Topic: | przyłączam się do L. "tu pisze" jest zupełnie nielogiczne |
Ale koniec offtopu Chętnie przeczytam ten artykuł dokładniej, bo teraz go tylko przejrzałam pobieżnie z braku czasu |
_________________ moje szczuraki
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
|
Martuha
|
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 17:01
Zwierzątka: 3 szczurzynki,2 psy,królik,rybki ;) |
|
|
Off-Topic: | Tak,tak kiedyś oglądałam pana Miodka i też mówił ,że pisze jest już poprawne | A co do tych szczurów to jakoś mi się nie podobają ja uwielbiam duże,masywne szczury,a te dwarf rats to mi myszki przypominają |
_________________ Za TM : Białeczka,Łysa,Tycia,Iva,Gaja i kilkanaście innych aniołków
Ze mną;Lillka SunRat's,Koffi Abraxas i Fetka |
|
|
|
|
Sandy Indygo
Zdradziecki paczacz
|
Wysłany: Sob Lut 11, 2012 04:32
Zwierzątka: Labrador |
|
|
Hej, pozwalam sobie odkopac stary temat, poniewaz mam pytanie.
Przed chwila trafilam na ogloszenie, ze ktos chce sprzedac 'PRAOMYS NATALENSIS czyli myszo-szczurki' Inaczej nazywane mastkami, albo masto - myszami. O_O
W googlach nie ma prawie nic na ich temat i podejrzewam, ze nie jest to to samo co dwarfy , ale zastanawia mnie perspektywa wlaczenia myszo-szczura do stada moich samcow. Oczywiscie tez samca.
Jesli to debilny pomysl - prosze po mnie nie jechac Po prostu zobaczylam pierwszy raz w zyciu cos takiego i mnie zafascynowalo, zwlaszcza ze sama mam aktualnie szczurka kilkutygodniowego wielkosci myszy i wcale mi to nie przeszkadza, lubie wszystkie szczurki, nawet mikroskopijne. Moje chlopaki sa lagodne, i podejrzewam ze potraktowalyby nowego jak gowniarza po prostu Pytam czysto hipotetycznie, bo choc mnie to zainteresowalo, nie zamierzam czegos takiego hodowac, tylko mysle o ot, takim kupieniu sobie jednego karzelka z ciekawosci...
Co o tym myslicie? Slyszeliscie w ogole o czyms takim, bo nie moglam nic o tym nigdzie znalezc?
Ave~ |
_________________ Majkel, Cielak, Elvis, Lennon, Arroz, Chico, Julian <3
Kocham Was maluchy, choć na odległość...
|
|
|
|
|
Eruntale
Herr Siersc
|
Wysłany: Sob Lut 11, 2012 08:52
|
|
|
Pierwszy wynik z googla
http://myszy.net/gatunki13.htm
Łączenie czegkolwiek ze szczurem, poza innym szczurem, jest pomysłem złym i może skończyć się tragicznie. Ale w zasadzie to zły temat jest |
_________________ way hay and up she rises! |
|
|
|
|
pituophis
( . )( . )
|
Wysłany: Sob Lut 11, 2012 10:46
Zwierzątka: węże, koty, jeż, rogatki, eublefary i sporo gryzoni |
|
|
Mastomys to zupełnie inny gryzoń. Ani mysz, ani szczur. Ma z nimi mniej więcej tyle wspólnego co np. wielkoszczur gambijski. Jest socjalny, oczywiscie nie może być trzymany ani z myszami ani ze szczurami. |
_________________ Love is a flaw, love never completely under will |
|
|
|
|
Martuha
|
Wysłany: Sob Lut 11, 2012 12:22
Zwierzątka: 3 szczurzynki,2 psy,królik,rybki ;) |
|
|
Bardzo kiepski pomysł,szczury powinny być ze szczurami i tyle.Jeśli jesteś ciekawa tych zwierzątek,to kup sobie minimum 2 osobniki tej samej płci,ale po co łączyć ze szczurami ? |
_________________ Za TM : Białeczka,Łysa,Tycia,Iva,Gaja i kilkanaście innych aniołków
Ze mną;Lillka SunRat's,Koffi Abraxas i Fetka |
|
|
|
|
Sandy Indygo
Zdradziecki paczacz
|
Wysłany: Pią Lut 17, 2012 23:15
Zwierzątka: Labrador |
|
|
Dobra, dzieki za rady Pytalam z ciekawosci, bo i tak nie moge pozwolic sobie teraz na zadne dodatkowe zwierze, i tak mam z tymczasowymi ostry zapiernicz. Tak tylko pytalam Was, poniewaz wg nazwy to 'w polowie' szczury, wiec mnie zaineteresowalo, jaki bylby wynik takiego 'eksperymentu' Oczywiscie nie zamierzam go przeprowadzac, skoro to zly pomysl
Dzieki za uswiadomienie |
_________________ Majkel, Cielak, Elvis, Lennon, Arroz, Chico, Julian <3
Kocham Was maluchy, choć na odległość...
|
|
|
|
|
bchadzyn
|
Wysłany: Nie Lut 19, 2012 11:18
Zwierzątka: Włodeczek i Alek <3 |
|
|
Ale to na allegro, facet sprzedaje po 3 zł, nie wiem co myśleć.
Co do dwarf, nie przeszkadzają mi nawet chciałbym, żeby w Polsce można było takowe zdobyć, może kiedyś? |
_________________ Ze mną: Włodeczek i Alek
W zielonym ogrodzie: Hagen, Kearsy, Nela, Cody, Klara, Stefan, Dyzio [*]
|
|
|
|
|
Lucyferka
|
Wysłany: Nie Mar 25, 2012 15:25 Do jakich rozmiarów rosną szczurki?
|
|
|
Czy to zależy od odmiany?
Czy są szczurki "miniaturki"?
Proszę o odpowiedź. |
|
|
|
|
Ebia
|
Wysłany: Nie Mar 25, 2012 15:34
|
|
|
Wydaje mi się, że rozmiar szczurków zależy od wielu czynników. Np. od tego, jacy byli rodzice, jak szczurek był od maleńkości odżywiany, czy nie choruje.. Rozmiar nie zależy od odmiany i nie słyszałam nigdy o szczurkach "miniaturkach"
Samiczki są mniejsze od samców. Było to gdzieś na forum, ale nie pamiętam dokładnie. Samiczki osiągają średnio 400 - 500g, samce max 800g, ale mogą być znacznie mniejsze. Jeśli się mylę, to niech mnie ktoś poprawi
(EDIT: nie znalazłam wcześniej tego tematu - trochę mnie on zaskoczył ) |
Ostatnio zmieniony przez Ebia Nie Mar 25, 2012 15:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Nie Mar 25, 2012 15:41
|
|
|
Scaliłam z odpowiednim tematem. Lucyferka, zanim założysz nowy wątek, warto skorzystać opcji Szukaj i sprawdzić, czy na forum nie ma już przypadkiem odpowiedzi na Twoje pytanie. |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|