|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: AngelsDream Śro Maj 02, 2012 08:50 |
Wielkoszczur Gambijski |
Autor |
Wiadomość |
dusia
|
Wysłany: Nie Paź 09, 2011 15:59
Zwierzątka: Szczur |
|
|
to akurat było do nomusa. |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Nie Paź 09, 2011 16:02
|
|
|
tyl, że ja też swoich nie edytowałam, ale celowo, żeby link było widać |
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
|
dusia
|
Wysłany: Nie Paź 09, 2011 16:08
|
|
Off-Topic: | wiem, dlatego nic nie pisąłam |
|
|
|
|
|
Lavi
|
Wysłany: Nie Paź 09, 2011 16:35
Zwierzątka: Szczur x2, psiak |
|
|
Gambiany da się trzymać w domu jako zwierzęta, tylko trzeba uważać, żeby przy ich humorkach nie stracić palców;) I oczywiście inne zwierzęta nie wchodzą w grę, ze względu na ich terytorializm. Kiedyś gdzieś czytałam, że w USA kobieta codziennie wyprowadzała swojego gambiana na smyczy do parku i pewnego razu zagryzł on psa, który wszedł na ,,jego" rewir. |
|
|
Mangusta
ICanHasASnake!
|
Wysłany: Nie Paź 09, 2011 16:37
|
|
|
dziewczyna od gambiana odsprzedała go mojemu kumplowi za 1000zł. Był to relatywnie dobrze oswojony gambian, co nie przeszkadzało mu w gryzieniu do kości i terroryzowaniu całego mieszkania. Gambian w końcu został znowu wystawiony na sprzedaż i w międzyczasie padł z powodu problemów z sercem.
Nie mnie odradzac gambiany, ale i nie polecam ich - to nie są milusie zwierzątka tylko prawdziwe zwierzę terrarystyczne. |
_________________ Gadzinowe: Haribo, Gary; Czterokołowe: Hondziaszek, Granatowa Krowa |
|
|
|
|
Asica21
Lekko zaczarowana ;P
|
Wysłany: Nie Paź 09, 2011 17:08
Zwierzątka: Szczurki |
|
|
Uuuu....kuszące to wszystko. Woliera już jest, trzeba będzie się zastanowić nad takim zwierzątkiem. Jak stary podniósłby mi ciśnienie to bym gambinka na niego napuściła |
_________________ Ze mną: Na zawsze wszystki moje myszki.
Po tamtej stronie: Pchełka [*]- tęsknie i przepraszam. Perełka [*], Zuzia [*], Kluseczka [*], Omisia labisia [*], słodka Beza [*], Fuzia kolanko, Pani gąbka [*], Purchawka [*] Jacuś labik placuszek wielki [*], Jagódka [*], Wiśnióweczka [*], Ełrusia [*], Quleczka [*].
|
|
|
|
|
Asica21
Lekko zaczarowana ;P
|
Wysłany: Nie Paź 09, 2011 17:13
|
|
http://www.youtube.com/wa...feature=related
znalazłam ten filmik i zastanawiam się czy to nie jest tak jak z co niektórymi rasami psów.
Jeśli masz odpowiednie podejście, ogromną wiedzę itd to ty ustawisz a nie zwierze ciebie. |
Po tamtej stronie: Pchełka [*]- tęsknie i przepraszam. Perełka [*], Zuzia [*], Kluseczka [*], Omisia labisia [*], słodka Beza [*], Fuzia kolanko, Pani gąbka [*], Purchawka [*] Jacuś labik placuszek wielki [*], Jagódka [*], Wiśnióweczka [*], Ełrusia [*], Quleczka [*].
|
|
|
|
|
momus
|
Wysłany: Nie Paź 09, 2011 17:21
Zwierzątka: 7szczurów,Basset,4koty,jeż afrykański,2agamy brodate... |
|
|
no przestudiowałam te tematy
i stwierdzam iż jednak to nie jest zwierzak na moje warunki - mam za dużo zwierząt i za małe mieszkanie - to jak widzę było by świetne zwierze dla samotnej osoby bez innych zwierząt, i to takiej co ma dużo czasu.
Ale dziękuję pięknie za pomoc - niestety w necie znalazłam głównie foty i filmiki oraz info o chowie ale to co dziś przeczytałm dało mi do myślenia
i właśnie po to są fora
by ludzie mogli sobie wzajem pomóc, wymienić się info / doświadczaniami/móc podyskutować - dziękuję za uświadomienie
[ Komentarz dodany przez: Niamey: Nie Paź 09, 2011 20:13 ]
momus, na tym forum staramy się szanować język polski. Jeżeli masz problem z ortografią - używaj korekty błędów w przeglądarce. |
_________________ www.zwierzetadzieciom.com.pl |
Ostatnio zmieniony przez Niamey Nie Paź 09, 2011 19:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
dusia
|
Wysłany: Nie Paź 09, 2011 17:23
|
|
dużo!!! |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Nie Paź 09, 2011 17:23
|
|
|
Asica21, psy są udomowione od tysięcy lat, a gambiany jednak nie ja bym bardziej je porównała do kotów - mogą iść na kompromis, ale to od nich zależy czy chcą. |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Nie Paź 09, 2011 17:24
|
|
|
momus, zawsze możesz napisać do dziewczyn, które mają gambiany i podpytać jeszcze |
|
|
|
|
momus
|
Wysłany: Nie Paź 09, 2011 17:31
Zwierzątka: 7szczurów,Basset,4koty,jeż afrykański,2agamy brodate... |
|
|
Ja nie mam tyle czasu by coś takiego oswoić
ew chyba że by go od takiego maluńkiego brać no to może by coś z tego wyszło, ale jak mówię - ja moje zoo puszczam razem jak wracam do domu i działają sobie ze 2-3 godziny (nawet jeżyk chodzi ze szczurami, kotami i psem i nie robią sobie nic) - chyba bym się obawiała że coś się przytrafi reszcie
Już miałam świnię angielską i musiałam ją oddać po miesiącu bo gryzła się z psem i to strasznie - niestety z dnia na dzień było tylko gorzej więc oddaliśmy
Ja pracuję z moimi zwierzętami z małymi dziećmi i nie mogę dopuścić by była jakakolwiek agresja i walka - bo ryzykuję iż to się przełoży na dzieci na zajęciach. |
_________________ www.zwierzetadzieciom.com.pl |
Ostatnio zmieniony przez Niamey Nie Paź 09, 2011 19:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Asica21
Lekko zaczarowana ;P
|
Wysłany: Nie Paź 09, 2011 17:32
|
|
Oli, no jo, może i masz rację
momus, mamy chyba nawet temat gambina na naszym forum, on chyba Modi miał na imię. Skontaktuj się z posiadaczką zwierzaka i pogadajcie |
|
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Nie Paź 09, 2011 17:35
|
|
|
Asica21, wrzuciłam go już tutaj i momus go czytała (tak mi się wydaje przynajmniej) |
|
|
|
|
Asica21
Lekko zaczarowana ;P
|
Wysłany: Nie Paź 09, 2011 17:36
|
|
Oli, |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|