|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Zabawki |
Autor |
Wiadomość |
jolaada
Jola i Ada
|
Wysłany: Pon Paź 03, 2011 07:24
Zwierzątka: szczuraski, pies, ryby |
|
|
Polecam. Ja to kupuję jako tuba kartonowa. Rolka ma średnicę 50 cm i dł też 50. Tnę rolkę na krótsze kawałki. Szczury zapamiętale ( zawsze ze środka )ściągają pojedyncze warstwy. Rolki są tak mocno sprasowane ,że szczury nie mają szans. Jest to jednak tylko karton, więc w końcu przegrywa z zapaszkiem.I najlepsze:cena za sztukę 1,50
Są różne rozmiary, ja kupuję 50. |
|
|
|
|
Majszczur
kolekcjonerka bubli
|
Wysłany: Pon Paź 03, 2011 07:58
Zwierzątka: BPP... 2 kociaste... 7 ciur...wodnych zatrzęsienie... |
|
|
Gdzie kupujecie te grubaśne tuby kartonowe? |
|
|
|
jolaada
Jola i Ada
|
Wysłany: Wto Paź 04, 2011 06:09
Zwierzątka: szczuraski, pies, ryby |
|
|
Kupuję żwirek na allegro i ten sam sprzedawca ma tuby.Jedną przesyłką załatwiam temat |
|
|
|
|
Majszczur
kolekcjonerka bubli
|
Wysłany: Wto Paź 04, 2011 07:52
Zwierzątka: BPP... 2 kociaste... 7 ciur...wodnych zatrzęsienie... |
|
|
jolaada vide pw |
|
|
|
Karmell
For Paradise.
|
Wysłany: Pon Lis 07, 2011 20:51
Zwierzątka: Szczury, pies |
|
|
Przyjaciółka też chce szczury, chce żebym jej pomogła w urządzaniu, ma już klatkę (nie znamy wymiarów, ale jest troszkę mniejsza od mojej i będzie tak na 2/3 szczury) i nie wiemy co jeszcze kupić (i może przy okazji swoim też ulepszę klateckę ). Na razie na liście mamy:
-domek
-trociny/żwirek
-rury
-miska albo miski
-poidełko albo 2
-kuwetę narożną (bo ona chce)
-hamaczek
-koszyczek albo więcej
-pudełko po chusteczkach
-sznur
-i może gałęzie..
Coś jeszcze?
EDIT.
Nie wiem czy w dobrym temacie, więc jak coś to sorry.. |
|
|
|
Kasia_89
|
Wysłany: Pon Lis 07, 2011 20:53
Zwierzątka: Bez szczurełków, został pieseł... |
|
|
Drabinki? |
_________________ Kimiś moje słonko [*] Ramenek mój Skarb [*], Sake [*]... the end. |
|
|
|
|
Asmena
alv
|
Wysłany: Pon Lis 07, 2011 20:55
|
|
|
Kasia_89 napisał/a: | Drabinki? |
Jeśli szczury są małe, to nie jest to wyposażenie niezbędne
Wg mnie lista wygląda fajnie. Po prostu zobaczcie, ile się zmieści do klatki i możecie później dokładać |
_________________ Ze mną: Chiki, Ama, Yoru, Bambi, Latte
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya, Chibi, Riku, Shinju, Kambru, Hagu, Sukui, Arai |
|
|
|
|
Karmell
For Paradise.
|
Wysłany: Pon Lis 07, 2011 20:55
|
|
Są 2 pięterka i drabinka do tego, drugie jest nisko, więc nie trzeba. Są na jakieś pół klatki, może mniej, więc nie będzie problemu, żeby wchodziły.. Tak sądzę.. |
|
|
|
Asmena
alv
|
Wysłany: Pon Lis 07, 2011 20:58
|
|
|
Karmell, o jakie pięterka Ci chodzi? Takie z drutów, dołączane do większości klatek? Jeśli tak, to radzę je wyjąć Niepotrzebnie zajmują miejsce. Można zrobić z nich półki (zazwyczaj te druty można elegancko przeciąć najzwyklejszymi nożyczkami ). |
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya, Chibi, Riku, Shinju, Kambru, Hagu, Sukui, Arai |
|
|
|
|
LinakarO
|
Wysłany: Pon Lis 07, 2011 21:05
Zwierzątka: 6 Szczurków,3 Psy ,6 koni,Papuga , rybka |
|
|
Asmena napisał/a: | Karmell, o jakie pięterka Ci chodzi? Takie z drutów, dołączane do większości klatek? Jeśli tak, to radzę je wyjąć Niepotrzebnie zajmują miejsce. Można zrobić z nich półki (zazwyczaj te druty można elegancko przeciąć najzwyklejszymi nożyczkami ). |
Ja je opszywam ręcznikiem i są wygonde dla szczurasów |
_________________ http://forum.szczury.biz/...t=10817&start=0 <-moje dziewczynki
|
|
|
|
|
Karmell
For Paradise.
|
Wysłany: Pon Lis 07, 2011 21:05
|
|
Na tym zdjęciu trochę widać klatkę, kiedyś to była moja i trzymałam w niej koszatkę (nie wiedziałam, że są stadne, dowiedziałam się dopiero jak już odeszła..) więc dobrze wiem jak wygląda. Jak się przyjrzeć to po lewej na dole widać kawałek drabinki samoróbki, kołowrotka tam nie ma, kuweta jest u mnie, miseczki też już nie, domku też już nie..(widać tylko kawałeczek czerwonego daszku, tam na samym dole..) No ogólnie to ma tylko te półeczki ;p
Niestety nie mam zdjecia całej klatki..
Asmena, chodziło mi o takie półeczki (na focie widać), pomyliłam się, sorry ^.^"
Jakby szczurkom łapki tam wpadały, to nałożymy tam coś najwyżej.. Coś się wymyśli |
|
|
|
Asmena
alv
|
Wysłany: Pon Lis 07, 2011 21:07
|
|
|
Karmell, no to półeczki możesz zostawić, ale obszycie ich jest fajną opcją |
|
|
|
|
Karmell
For Paradise.
|
Wysłany: Pon Lis 07, 2011 21:10
|
|
Ook, dzięki Potem Czekolada (tzn. przyjaciółka) wstawi te foty.. Nie będę za nią wszystkiego robić |
|
|
|
Karmell
For Paradise.
|
Wysłany: Śro Lis 23, 2011 22:54
|
|
Mam nadzieję, że w dobrym temacie, a jeśli nie to przepraszam.
Niedługo zamawiamy z koleżankami 'prezenty dla nas' z zooplusa lub z planety zoo i tak:
ja kupuję koleżance X domek dla świnki
koleżance Y nic nie zamawiam (kupuje jej normalny prezent)
koleżanka Y kupuje mi sputnik
a koleżanka X najpierw chciałam żeby zamówiła mi półeczki, ale stwierdziłam, że jednak ich nie chcę. I teraz nie wiem co wybrać.. Jakaś mała pomoc? Co mogę im włożyć jeszcze do tej klatki? Bo ja nie mam pomysłu Cena max. 30zł
Wiem, nie umiem tłumaczyć.. ^.^" |
|
|
|
jolaada
Jola i Ada
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|