|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Internat - trzymanie szczurów |
Autor |
Wiadomość |
mataforgana [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 14:21
|
|
|
moze ta dziewczyna po miesiacu zajmowania sie Negra pokocha szczurki i zdecyduje sie zostawic ja u siebie, jesli tak, ja sie nie pogniewam
no ale zobaczymy, w razie czego jestem i moja propozycja pozostaje aktualna |
|
|
|
|
Lavi
|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 15:32
Zwierzątka: Szczur x2, psiak |
|
|
Zobaczymy, jeszcze do Września trochę czasu. |
|
|
toreadorek
|
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 17:22
Zwierzątka: koty, Buschschwanz Rennmause |
|
|
a propos internatu, to czy w akademiku, takim studenckim, można trzymac jakieś zwierzęta?? myślę tu przede wszystkim o kocie |
_________________ .......................................................................... |
Ostatnio zmieniony przez Pon Maj 21, 2007 18:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Elbereth
|
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 18:46
Zwierzątka: szczury, psy, patyczaki |
|
|
toreadorek, chyba w niektórych można, a w niektórych nie. Byś musiała się zapytać jego mieszkańców, jak to tam wygląda/sprawdzić w regulaminie, albo napisać tutaj, o który dokładnie Ci chodzi, może ktoś z forum się orientuje . |
_________________ Moje ogoniaste słoneczka:
Dziewczyny: Kora, Bella, Nela
Chłopaki: Ferdinand, Kit, Nevis
Po Drugiej Stronie Tęczy: Nora, Vani, Franz |
|
|
|
|
Nisia
ofiara losu
|
Wysłany: Wto Maj 22, 2007 13:52
Zwierzątka: ogony |
|
|
Regulamin, regulaminem. Jakoś tak rzadko kto go zna i przestrzega.
toreadorek, przede wszystkim zapytaj mieszkańców, jak jest. Czy administracja/portiernia bardzo się czepia? Czy Rada Mieszkańców nie jest za nerwowa?.
No i tolerancyjny współlokator/ka....
Ale, patrząc na akademiki PW, łatwiej jest mieć zwierzątko w akademiku, aniżeli w internacie. |
_________________ Wśród Aniołków: Henia, Fatka, Alif Matsura, Hela, Lola, Beba, Iskierka, Šamsi, Tomiś, Calypso, Tamarka, Morelka, Szpulka, Śliwka, Ahirka i Zdenka |
|
|
|
|
toreadorek
|
Wysłany: Wto Maj 22, 2007 16:32
Zwierzątka: koty, Buschschwanz Rennmause |
|
|
jeszcze nie wiem, ktory. jesli wyladujew Bydgoszczy(a bardzo bym nie chciala)to w gre wchodza tamtejsze akademiki |
_________________ .......................................................................... |
|
|
|
|
Fanka Sczurka
|
Wysłany: Pon Cze 25, 2007 18:13
Zwierzątka: brak zwierzątka :( |
|
|
ja bym z chęcia przygarneła twojego ogonka ale do Olsztyna jest kuupe drogi.. a szkoda..
Pozdrawiam |
_________________ Kochająca Gryzonie i nie tylko ) |
|
|
|
|
Savash
|
Wysłany: Pon Cze 25, 2007 18:24
Zwierzątka: 5 ciu szalonych chłopaków ^^ pies i koty |
|
|
A ja właśnie złożyłam papiery na UWM w Olsztynie. U mnie w grę wchodzi tylko wynajęcie mieszkania. Jakbym sie dostała to bardzo chętnie pomogę |
|
|
ukiluki
|
Wysłany: Śro Sty 09, 2013 13:35
Zwierzątka: ma dwie ogoniaste dziewczynki Czikę i Blu |
|
|
Lepiej w akademiku niż na mieszkaniu prywatnym , wynajętym.
Po prostu wyposażenie pokoju w akademiku jest skonstruowane wprost idealnie pod szczury. Zazwyczaj jest bardzo mało miejsc za które mogą wleźć i się zkitrać . Mało rzeczy które mogą zniszczyć, a jeśli już to łatwo jest to jakoś podrobić i nikt się nie czepi.
A właściciele mieszkań wynajmowanych przy wyprowadzce tylko szukają powodu do zagarnięcia kaucji ( no przynajmniej w Krakowie )
pozdro |
|
|
krysztalowy_noz
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 11:40
Zwierzątka: psy szczury |
|
|
Szczerze mówiąc, to mimo iż drożej by wyniosło(zależy od miasta), to wolałabym wynająć kawalerkę i zamieszkać tam z moim zwierzyńcem. Niedługo i ja bd szukała miejsca do zamieszkania, zależy gdzie się dostanę na studia. Poza tym, cenię sobie osobistą przestrzeń, spokój, ciszę, a współlokatorzy niestety by mi uniemożliwiali to wszystko. |
_________________ "Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego, że są nieme dla jego tępej percepcj." |
|
|
|
|
ukiluki
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 11:46
|
|
oj mylisz się, studia to akademik , studia to ludzie studia to życie ...
wiesz w stadzie (: |
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 11:47
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
ukiluki, nie każdy się odnajduje w takim życiu. Poza tym, znając niektóre studenckie pomysły na zabawę, nie wiem, czy chciałabym tak trzymać jakiekolwiek zwierzęta jednak. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream Czw Sty 10, 2013 11:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 11:49
Zwierzątka: brak |
|
|
W akademiku może i nie ma problemu z pogryzionym wyposażeniem pokoju (zwłaszcza w tym, w którym mieszkałam - metalowe meble ), ale jest problem ze współlokatorami. Kolega/koleżanka z pokoju może nawet uwielbiać szczurki, ale zazwyczaj do czasu pierwszej pogryzionej rzeczy. Tak było też w moim przypadku. Pogryzione kable, ubrania itp. wybaczyć może ogonom tylko właściciel |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
Entreen
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 12:08
Zwierzątka: szczury, psies |
|
|
Albo szczurolubni współlokatorzy Przez 3 lata mieszkałam w akademiku. Wprawdzie drugie dziewczę było z wety i miała świnkę morską i królika, które robiły więcej szkód niż moje chłopaki (one poprzegryzały kable, a oni tylko wykopywali jej kwiatki ), ale druga już nie była z naszych studiów - a mimo to zaakceptowała ten nasz majdan (a miałam jeszcze myszki i myszy kolczaste!)
Wszystko zależy od ludzi.
Mi nie przeszkadzały zwierzaki w akademcu - bo wszystkie byłyśmy spokojnymi ludźmi, żadnym imprez czy czegoś, a w razie nalotów ludzie z niższych pięter do nas dzwonili i na szybko chowaliśmy do szafek i łóżek zwierzaki (a ukryć taką ilość klatek... na szczurzą, nieskładaną, narzucałam duży obrus i udawałam, że to stolik ) .
Inna sprawa, znajoma mieszkała przez rok w internacie przy liceum we Wrocławiu i tam zaglądali do szafek. |
_________________ Imbir Karmel Wanilia
Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura Cynamon |
|
|
|
|
ukiluki
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 12:09
|
|
no moja gryzła tylko buty galowe Jareczka znaczy się bardzo jej guma mokasynów pasowała, potrafiła nawet z szafki pod sufitem go zedrzeć . Ale Jaro był wyrozumiały (:
Mieszkanie samemu na studiach nie jest dobre. Zwłaszcza w pierwszej fazie jakbyście nie mówili ,że was rodzina wkurza, zakazy , nakazy jednak za nią tęsknimy , za domem, za miastem zapachem sosny , ludźmi .
Człowiek tez potrzebuje drugiego do życia (: |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|