POLECANE karmy - temat ogólny |
Autor |
Wiadomość |
KAKA
|
Wysłany: Pon Lis 28, 2005 09:21 POLECANE karmy - temat ogólny
Zwierzątka: szczur(y) |
|
|
moje nie mają konkretnej firmy, ale jak najbardziej polecam. Otóż jest to jedzenie na wagę w którym widać gołym okiem co sie znajduje i czy wszystko z nim jest OK.
Banany, daktyle, orzeszki, przenica, granulat, chrupki, kukurydza, poprostu bardzo bogate i urozmaicone jedzonko. Z kolb polecam NESTOR |
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream Nie Lis 18, 2012 19:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mirea el tahiri
|
Wysłany: Nie Gru 04, 2005 14:52
Zwierzątka: pies |
|
|
Ja od zawsze karmiłam swoje szczury Vitapolem świetnie się sprawdzał obecnie obserwuje szczurki karmione Meganem i też jest ok....
Co do Vitapolu zwykle kupowałam dla szczurów ale troszke za dużo tam było takich małych ziarenek które zwykle zostawały na dnie pudełka a moje szczury nie za chętnie chciały to jeść...i razu pewnego Vitapolu dla szczurów nie było i kupiłam dla koszatniczek i ta karma najbardziej szczurowi podeszła miała wszystko większe więc była wygodniejsza do jedzenia a skład podobny... |
|
|
|
|
KAKA
|
Wysłany: Nie Gru 04, 2005 15:53
|
|
Cytat: | Co do Vitapolu zwykle kupowałam dla szczurów ale troszke za dużo tam było takich małych ziarenek które zwykle zostawały na dnie pudełka a moje szczury nie za chętnie chciały to jeść |
właśnie za to nie lubie Vitapolu |
|
|
|
|
Cola
dumny student wet :D
|
Wysłany: Pon Gru 05, 2005 11:29
Zwierzątka: kot |
|
|
ja kupuje Megan w wiederku, bo jest tam dużo dużych kawałaków różnych różności (u mnie też zawsze te małe ziarenka sa zostawiane, nie wiem po jakie licho to coś tam jest) a jak nie Megan to inny pokarm w dużymi kawałkami różnych różności :P:P |
_________________ mam kota.
|
|
|
|
|
Mirea el tahiri
|
Wysłany: Pon Gru 05, 2005 13:34
Zwierzątka: pies |
|
|
Meganem teraz karmie szczurasy i faktycznie troche tych drobinek jest mniej, ale za to dużo innych fajnych rzeczy jest pod dostatkiem Szcurki uwielbiają to jeść |
|
|
|
|
Cola
|
Wysłany: Pon Gru 05, 2005 13:48
|
|
Megan na prezydenta!!!:lol: |
|
|
|
|
|
KAKA
|
Wysłany: Pon Gru 05, 2005 16:14
|
|
Megana nigdy nie miałam szczerze mówić, to znaczy miałam ale dobre parę lat temu jakieś 2-3 lata. Od dłuzszego czasu kupuje papu na wagę, staram sie mieszać różne rodzaje. Na przykład ostatnio kupiłam podstawowy bardzo rozmaity i bogaty i dokupiłam do tego i zmieszałam granulat dla gryzoni |
|
|
|
|
Cola
|
Wysłany: Pon Gru 05, 2005 17:53
|
|
to jest też dobry pomysł, najlepiej kupować na wage dynie, słonecznik i inne takie przysmaki naturalne i mieszać, bo wiadoo że choćby był najlepszy pokarm, zawsze ma w składzie troszke tych substancji polepszających zapach i smak...:] |
|
|
|
|
|
Gato
|
Wysłany: Pon Gru 05, 2005 21:59
|
|
|
Ja karmiła Vitapolem dla chomików. I mój opróżniał wszystko, zostawał tylko ten taki pyłek z dna.
Megan - i owszem, ale albo z czymś zmieszany, a jak sam, to jadł mniej chętnie. Natomiast te różne takie kółeczka i inne bajery pochłaniał bardzo szybko. O i najbardziej lubił orzechy, te które tam są... Jeju. Zapomniałam jak one się nazywają, w każdym razie jak były całe, jeszcze w "opakowaniu", w skorupce. Lubił je rozwalać.
O i smakował mu też kupowany na wagę pokarm. Chyba najlepszy z tych co kupowałam. |
|
|
|
|
KAKA
|
Wysłany: Pon Gru 05, 2005 22:07
|
|
może chodzi o orzeszki ziemne czyli fistaszki ?? moje też uwielbiaja przy tym majstrowac
ale i tak nic nie przebije tego jak dam im całęgo orzecha włoskiego, wtedy walczą z nim całymi dniami i nocami, alejeszcze nigdy nie wygrały zawsze przy wymianie ściółki lądował w kuble |
|
|
|
|
foka_z_zakonu [Usunięty]
|
Wysłany: Śro Lut 22, 2006 16:04
|
|
|
ja kupuje mojemu zarelko na wage... a jak nie chce mi sie jechac na miasto to vitapol... w sumie to on tylko zjada te kukurydziane kółeczka reszte zostawia w miseczce |
|
|
|
|
Cola
|
Wysłany: Śro Lut 22, 2006 18:35
|
|
ja kupuje w takim dość sporym wiaderku...:] |
|
|
|
|
|
Elbereth
|
Wysłany: Sob Paź 14, 2006 22:35
Zwierzątka: szczury, psy, patyczaki |
|
|
Polecam karmy firmy Versele Laga - Prestige Rat Nature i Prestige Rat Crispy. Dosyć drogie (paczka 800 g kosztuje 13 - 17,50 zł za Rat Nature i ok. 9 zł Rat Crispy), ale jest dużo składników, nie same ziarna i kolorowe chrupki jak w polskich karmach, tylko dużo granulek (coś a la karma dla kota ). Szczuraskom bardzo smakuje.
A z kolb polecam Nestor. Smakują ogonkom, dobrze zapakowane (folia + kartonik) i w dodatku nie takie drogie . |
_________________ Moje ogoniaste słoneczka:
Dziewczyny: Kora, Bella, Nela
Chłopaki: Ferdinand, Kit, Nevis
Po Drugiej Stronie Tęczy: Nora, Vani, Franz |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pią Lis 17, 2006 12:30
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Jeśli chodzi o ziarno, to podstawa Megan plus różne ziołowe, warzywne, owocowe urozmaicenie. Kolby specjalne dla szczurów - serowa i bekonowa, czasem szynszylowa różana. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pią Lis 17, 2006 14:43
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Moje szczury właśnie dostały suchy makaron do canelloni I też zajadają, a jak ząbki przy tym się ładnie ścierają. Tego typu dodatki są dobrym pomysłem uzupełniającym dietę i czyniącym ją bardziej urozmaiconą - atrakcyjną. W karmieniu szczurów nie można być zbyt ortodoksyjnym: czasami trzeba im pozwolić na coś "niezdrowego". Byle wszystko z głową. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
|