|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
W czym prać szczurze rzeczy? |
Autor |
Wiadomość |
karraska
|
Wysłany: Wto Wrz 28, 2010 22:25 W czym prać szczurze rzeczy?
|
|
|
Moje sikajce mają hamaczki i norki uszyte przeze mnie z grubych materiałów. Z oczywistych względów nie piorę tego wszystkiego ręcznie tylko w pralce. Stąd moje pytanie! Wsypywać jakiś proszek do prania? Szczerze mówiąc boję się dodać cokolwiek, bo mój TŻ ma alergię i nie chcę chłopakom zafundować tego samego. Dodaję jedynie odrobinkę szarego mydła i płuczę wszystko dwa razy.
A Wy w czym pierzecie?
P.S.
Mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość |
_________________ nasza banda http://forum.szczury.biz/...der=asc&start=0
pomogłam? kliknij |
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream Nie Mar 25, 2012 18:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
susurrement
i'm a dreamer.
|
Wysłany: Wto Wrz 28, 2010 22:50
Zwierzątka: 2 susły, jeż i piesy dwa a Nela z rodzicami |
|
|
karraska, ja piorę normalnie w proszku do prania, takim samym jak swoje rzeczy. jeszcze nikt od tego alergii nie dostał, ani ja, ani zwierzęce towarzystwo. |
_________________ dwa susły, jeż Zefir; psy Pikolo i Molly, Nela
za TM Po, Tori, Timon, Pumba, Tosia, Misia, Tina, Mimi, Plamka, Bonifacy, Filemon, Miracle of A, Chandrika of A, Czekoladka of A, Elodie SR, Timba, Groteska of A, Czereśnia of A, Iluzja SR, Magnolia, Destiny of A, Molly, Moduł of A, Konwalia of A, Helenka SR, Pció, Mabelle of A, Kokardka, Koniczynka SR, Gracja SR, Kami of R4U, Pasja, Vivienne of A, Bamse, Vinci of A, Kulka, Kiss of RAT4U, Antonine B, N, B&B, Krunio, Biszkopcik, Bilbo, Fiona, Molly, Całusek, Bójka, Skarpetka, Brawurka, Bajka. Tościk i Huk & Przytulak, Lucek, Puszka, Rich i Stefan |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Wto Wrz 28, 2010 22:59
|
|
|
karraska, ja mam wrażliwą skórę, więc swoje rzeczy piorę w proszkach sensitive itp. (np. Jelp), używam też płynu do zmiękczania i w tym samym piorę szczurze szmatki. |
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Wto Wrz 28, 2010 23:59
|
|
|
Ja też mam wrażliwą skórę i proszków nie mogę w ogóle używać, wszystkie rzeczy, szczurze szmatki także, piorę w płynach do prania normalnie w pralce plus zmiękczający płyn do płukania. |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
|
S
|
Wysłany: Śro Wrz 29, 2010 07:49
Zwierzątka: brak |
|
|
Piorę w mydle płynnym i dokładnie płuczę.
Płyn do płukania o silnym zapachu może, ale nie musi uczulać. |
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Śro Wrz 29, 2010 09:55
|
|
|
S napisał/a: | Piorę w mydle płynnym i dokładnie płuczę. | U mnie to by nie przeszło, piorę tylko w pralce w temperaturze minimum 40 st, najlepiej 60 st, żeby zlikwidować nieprzyjemny zapach. S napisał/a: | Płyn do płukania o silnym zapachu może, ale nie musi uczulać. | Dlatego najlepsze są płyny dla niemowląt . |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Śro Wrz 29, 2010 10:22
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
Piorę szmatki wygotowując je w 95 stopniach w pralce, w płynie do prania z Rossmana Jeżeli już piorę, mam dobre dojścia szmatkowe więc zwykle szmatki wywalam, i tak są zawsze pogryzione |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Śro Wrz 29, 2010 10:43
|
|
|
Layla napisał/a: | Piorę szmatki wygotowując je w 95 stopniach w pralce | Też kiedyś gotowałam, ale zauwazyłam, że przeważnie 60 stopni wystarcza, a przy mniej zabrudzonych nawet wyprane w 40 stopniach są pachnące i czyste. Layla napisał/a: | Jeżeli już piorę, mam dobre dojścia szmatkowe więc zwykle szmatki wywalam, i tak są zawsze pogryzione | Ja nie wywalam, bo moje szczury wolą takie z dziurami . Zawijają się w pogryzioną szmatkę,a przez dziurę wystawiają ryjek, tudzież ogon . Jak hamaki/tunele są mocno pogryzione i nie da się ich powiesić, to wtedy służą za wyściółkę w koszyku lub transporterze, wyrzucam dopiero, jak są w strzępach lub jeśli nie można doprać . |
|
|
|
|
Bel
Rockabilly
|
Wysłany: Śro Wrz 29, 2010 12:13
Zwierzątka: Szeregowy Pierdolot,Alpha i 3 smoki |
|
|
A ja standardowo nastawiam na gotowanie i piorę w manusanie |
|
|
|
|
agacia
|
Wysłany: Śro Wrz 29, 2010 12:58
Zwierzątka: szczurki, psy i smoki;) |
|
|
Ja piorę w proszku w 60 stopniach. |
|
|
|
|
gusiek1
|
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 14:20
|
|
|
Piorę w szarym mydle, ręcznie, ale zastanawiam się czy nie wrzucać do pralki. Obawiam się jedynie zapachu - czy taki uprany w proszku nie za mocno im daje po nosie? |
|
|
|
|
pannamigotka
|
|
|
|
|
karraska
|
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 16:07
|
|
|
Teraz wrzucam na 90 stopni, w zwykłym proszku i dodatkowe płukanie.
Chcę przetestować płyn do prania dyanów wezyr. Chcę go użyć zamiast proszku. Ostatnio prałam nim zaśmierdziuszoną kanapę i sprawdził się. |
_________________ nasza banda http://forum.szczury.biz/...der=asc&start=0
pomogłam? kliknij |
|
|
|
|
Cola
dumny student wet :D
|
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 16:38
Zwierzątka: kot |
|
|
gusiek1, ja piorę w pralce w szarym mydle w płynie (dostępny minn w rossmanie). |
_________________ mam kota.
|
|
|
|
|
Madzial98
SZCZUREX
|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 12:21
Zwierzątka: szczurki: Olo, Maniek ;) |
|
|
Ja piorę w zwykłym szarym mydle(ręcznie). Zastanawiam się czy pranie w proszku jest najlepsze dla szczurów. Czy może im jakoś zaszkodzić? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|