|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Guma do żucia - szkodliwa? |
Autor |
Wiadomość |
kasia_w
|
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 08:53 Guma do żucia - szkodliwa?
|
|
|
Nie znalazłam podobnego wątku, dlatego założyłam nowy temat.
Wczoraj późnym wieczorem jedna z moich szczurzynek dostała się do mojej torebki i jakimś cudem udało jej się z niej wyjąć gumę do żucia Orbit.. Na szczęście byłam obok i widząc, że biegnie uradowana ze zdobyczą w pyszczku, szybko przechwyciłam od niej gumę. Niestety udało jej się w międzyczasie zjeść jakieś 1/5 drażetki Trochę spanikowałam, nie wiem czy to jej przypadkiem nie zaszkodzi... Belcia od wczoraj czuje się dobrze i zachowuje normalnie. Powinnam jechać do weta? Może jej się coś stać? Będę wdzięczna za wszelkie pomocne rady. |
_________________ Ze mną: Ai (Ajka) Wo de Shu, Anabel (Belka) Wo de Shu, Qukardka (Koka) Emerald Moon & Bajka
Za TM: Abi [*] na zawsze w moim sercu...
|
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 09:18
|
|
|
Nic jej nie będzie, ale oczywistym jest, że guma to nie żarcie dla zwierząt. |
|
|
|
|
kasia_w
|
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 09:21
|
|
|
No jasne, zdaję sobie z tego sprawę... Chodziło mi o to, czy np. nie przyklei się gdzieś do żołądka i czy w ogóle to wydali |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 09:29
|
|
|
JAsne, ludzie dają radę, to szczury tym bardziej. Powinnas ja oczywiście obserwować dzień-dwa, ale nie powinno byc problemów. |
|
|
|
|
kasia_w
|
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 09:58
|
|
|
Ok, uspokoiłaś mnie trochę Viss, dziękuję |
|
|
|
|
paullla17
|
Wysłany: Nie Wrz 05, 2010 19:50
|
|
|
Ponoć to z przyklejaniem się do żołądka to ściema, w składzie też nic toksycznego dla szczura raczej nie ma. |
_________________ Nasz temat ---> http://forum.szczury.biz/...p=516139#516139
|
|
|
|
|
Mangusta
ICanHasASnake!
|
Wysłany: Nie Wrz 05, 2010 19:53
|
|
|
paullla17 napisał/a: | Ponoć to z przyklejaniem się do żołądka to ściema, | jasne że ściema, w żołądku jest zbyt wilgotno by guma się przykleiła do ścianki. aczkolwiek mimo wszystko nie polecam tego połykać, po wyżuciu guma nie ma żadnego korzystnego działania na organizm |
_________________ Gadzinowe: Haribo, Gary; Czterokołowe: Hondziaszek, Granatowa Krowa |
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Pon Wrz 06, 2010 14:50
Zwierzątka: 7 kotów, 2x chomik + pies |
|
|
Mangusta napisał/a: | paullla17 napisał/a: | Ponoć to z przyklejaniem się do żołądka to ściema, | jasne że ściema, w żołądku jest zbyt wilgotno by guma się przykleiła do ścianki. aczkolwiek mimo wszystko nie polecam tego połykać, po wyżuciu guma nie ma żadnego korzystnego działania na organizm |
W wyrostku mojej koleżanki podobno znaleźli kiedyś połkniętą gume
Moim szczurom dwa razy zdarzyło sie dorwać i zjeść gume (bo dorwać tak, że zdążyłam zabrać zdarzało się więcej razy). Nic im nie było, raz tylko mi sie oberwało zębami za zabranie zdobyczy Nie wiem co je tak strasznie rajcuje w wyżutych gumach |
_________________ Ze mną:
Kotowate: Mefisto, Mocca, Mia, Manga, Rambosz, Nyks i Hades. [*] Maura [*]
Chomik dżungarski: Ekler; Chomik syryjski : Truskawka
W pamięci 'stare stado': H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F i 'nowe stado': G, B, M, T, Z, MM, W, P, P i LL |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|