|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Podawanie owoców i warzyw przyczyną plagi mszyc i owadów |
Autor |
Wiadomość |
perruche [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 13:35 Podawanie owoców i warzyw przyczyną plagi mszyc i owadów
|
|
|
Cześć, mam dylemat.
Daje moim szczurkom różnorodne owoce i warzywa. Mieszkam niedaleko wody. Od ostatniego tygodnia w domu znalazło się wieele mszyc. Nie wiem CZY W JAKIŚ sposób MOGĄ ZASZKODZIĆ SZCZURKOM? Np. przy ugryzieniu albo gdyby je zjadły?
I nie wiem jak się ich pozbyć.
Detergenty mogą zaszkodzić szczurkom, czy po prostu przeczekać do zimy ?
Off-Topic: | Szukałam, nic nie znalazłam na ten temat na forum, jeśli temat był, przepraszam. |
|
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream Pon Lis 19, 2012 14:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Czarodziejowa
|
Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 14:57
Zwierzątka: Kawa&Inka-ściury,Suri-psiak,Aragor-koń |
|
|
z tego co wiem mszyce nie pogryzą szczurków, gdyż są roślinożerne masz mszyce w domu? |
_________________ `Jeśli zwierzęta nie idą do nieba, to chcę pójść tam, gdzie po śmierci idą one.
Spinka, Kawcia, Inia |
|
|
|
|
perruche [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 18:50
|
|
|
Tak mam (pisze). Zlatują się do owoców. Nie mieszkam w bloku, dlatego właśnie się tam znajdują. |
|
|
|
|
Ęngel
|
|
|
|
|
Czarodziejowa
|
Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 19:38
|
|
Off-Topic: | perruche współczuję... |
Ęngel czyli mszyce są szkodliwe? czytałam o pająkach, osach itp. - to wiadomo, i nawet o ćmach. ale o mszycach jeszcze nie było. |
_________________ `Jeśli zwierzęta nie idą do nieba, to chcę pójść tam, gdzie po śmierci idą one.
Spinka, Kawcia, Inia |
|
|
|
|
Ęngel
|
Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 19:44
|
|
|
Nie chcę was wprowadzać w błąd, ale z tego co wiem to szkodliwe nie są. Lepiej jednak dla bezpieczeństwa zachować ostrożność. Poszukam czegoś na ten temat. |
_________________ [*] [*] [*]
http://forum.szczury.biz/...ghlight=#498871
|
|
|
|
|
Czarodziejowa
|
Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 19:47
|
|
lepiej dmuchać na zimne - wiadomo. |
Spinka, Kawcia, Inia |
|
|
|
|
Ęngel
|
|
|
|
|
wuwuna
Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 22:36
Zwierzątka: Koronolo i jego królestwo |
|
|
Polecam roślinę owadożerną. Chociażby muchówkę, one zjadają wszystko co żywe.
Albo radę babuni = postaw na blacie ćwierć szklanki słodkiego, mocnego trunku np wina lub wiśniówki i poczekaj aż się upiją i potopią.
http://allegro.pl/mucholo...1210862003.html
tudzież płytki http://allegro.pl/mole-ko...1183743425.html
http://allegro.pl/plytka-...1211831099.html
_________________ |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
|
|
|
|
Mangusta
ICanHasASnake!
|
Wysłany: Nie Wrz 05, 2010 09:52
|
|
|
mszyce szczurom nic nie zrobią, wręcz przeciwnie, mogą być świetnym dodatkiem do diety, albo nawet smakołykiem bo ich... odchody są słodkie |
_________________ Gadzinowe: Haribo, Gary; Czterokołowe: Hondziaszek, Granatowa Krowa |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|