Gryzaki dla psów - czy podawać i jakie? |
Autor |
Wiadomość |
Chyna [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 20:41
|
|
|
Asiulka napisał/a: | Sachma, tak pytam bo się na tym nie znam , a te ciasteczka tanie (20 gr. sztuka) to może tak "od święta" im kupię. |
Właśnie mają tę przewagę nad wszelkimi "specjalistycznymi" gryzakami tylko dla... gryzoni (sic!), że są o wiele tańsze. Za spory worek różnych takich smakołyków psich dla moich Tturów zapłaciłam ok. 7 zł z hakiem (różne kształty, np. ciastek, roladek, serc chyba, kości) a za pudełko Happy Teddy w którym wcale tego dużo nie ma (ja z oszczędności dzielę) trzeba zapłacić prawie 8 zł, ze sensowniejsze Happy Dino już ponad dychę. Vitakraftu. Ceny szaleją.
A zatem moje ostrzą sobie ząbki na: psich ciasteczkach, sucharkach, chlebie ususzonym w domu, wapienkach a czasami dostają te Happy od Vitakraftu. |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 22:41
|
|
|
ja tam nie wiem, ale te wszystkie psie ciastka sa dziwnie kolorowe. Pare tez jadlam ( ;p ) i niektore smakowaly jakas siarka albo plastikiem... |
|
|
|
|
Chyna [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 20:47
|
|
|
katasza napisał/a: | ja tam nie wiem, ale te wszystkie psie ciastka sa dziwnie kolorowe. Pare tez jadlam ( ;p ) |
... ja się raczyłam bodaj Whiskasem.
Tak, że widzę, żem wśród swoich.
katasza napisał/a: | i niektore smakowaly jakas siarka albo plastikiem... |
Ej, ludzie, weźcie nie straszcie?
Serio jakieś świństwa tam dodają? |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 20:49
|
|
|
Chyna napisał/a: | Serio jakieś świństwa tam dodają? | do tych najtańszych na bank. Ja swoim psom kupuję tylko suszone części wołowe lub wieprzowe. Szczurom nic takiego nie daję, one mają swoje VL i z HP. |
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 20:58
|
|
|
No wiesz, to jest jak z karma dla szczurow. Sa za 3 zl, ale jednak nikt takich nie kupuje, bo za trzy zlote nie da sie dobrze zbilansowac karmy i na niej zarobic. Tak samo z tymi ciastkami. |
|
|
|
|
Chyna [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 18:48
|
|
|
Chm. Rozumiem....
No to już Im nie będę dawać, co któryś dzień dostaną coś Vitakraftu i tyle. Mają wapienka, suchy chleb...
Ewentualnie poradźcie co jeszcze można kupić. Kociego czy psiego. Z góry dzięki!
A właśnie, odnośnie: chleb.
Moje Opy uwielbiają grahamki.
Suszę więc Im te bułki albo daję jak sama jem.
Wcinają.
I te "miękkie" i te zasuszone.
Dobrze to? |
|
|
|
|
prozac
|
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 09:51
Zwierzątka: Ogony |
|
|
Ja daje swoim suszone bułki fitness/wieloziarniste, obsypane różnymi ziarnami i maja super zabawe w wyszkukiwaniu co większych i ciekawszych ziaren
Standardowo zagryzaja krokodylki szczególnie te zielone które b. szybko i w tajemiczych okolicznosciach znikają z klatki, czasem dostaną też jakieś ucho, ale ucha już nie znikają tak szybko jak kiedyś... a ostatnim hitem są piłki i buciki z prasowanej skóry, ogony piłki sobie toczą i sie nimi bawia ;D a do buta się grube pierdołki próboją wcisnąc (bezskutecznie oczywiscie). |
|
|
lepakkomies
uszate&skrzydlate
|
Wysłany: Sob Lip 24, 2010 19:01
Zwierzątka: Obecnie nie mam żadnego |
|
|
prozac napisał/a: | (...)
Standardowo zagryzaja krokodylki szczególnie te zielone które b. szybko i w tajemiczych okolicznosciach znikają z klatki (...) |
A czy te krokodylki mają jakąś nazwę, żeby Google mógł je znaleźć na stronach polskich sklepów? |
|
|
prozac
|
Wysłany: Sob Lip 24, 2010 20:35
Zwierzątka: Ogony |
|
|
nie mam pojęcia 0_0 u mnie sprzedawali je z takiego koszyczka, ale to bardzo mał sklepik był, teraz w Gliwicach też nie umiem ich znaleźc
ale znalazłam na jednej stronie
http://www.kuchniapupila....iary,p771397832
ja płaciłam za małego 2,5 a za dużego 4/5 zł |
|
|
LalaAla
Zbieraczka klatek..
|
Wysłany: Sob Sie 21, 2010 13:28
|
|
|
Ja zafundowałam dziś panienkom uszko świńskie w wersji mini Takie tycie na opakowaniu napisane, że dla yorków. Wsadziłam laskom do klatki i na razie wywołało to nie takie reakcje jakich się spodziewałam. Ucho posiada długie włosy i najpierw zostało dokumentnie obwąchane. Za każdym razem jak Qla trafiała na włosa obwą:cenzura:ąc ucho to zdziwiona odskakiwała na jakieś 10 centymetrów w tył. Jakieś 5 minut wąchania i żadna z nich nie odkryła, że to służy do jedzenia Na razie służy do bicia się o nie ale jeszcze nie spróbowały jak smakuje |
_________________ Za Tęczowym Mostem: Lumpek, Qleczka of Anahata, Quintesencja of Anahata, Alienka, Milord Duposz i Emsi |
|
|
|
|
Segreen
|
Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 10:05 Herbatniki-Ciastka czyszczące kamień nazębny u psów.
|
|
|
Ja wiem ze ten lub podobny temat byl ale jestem tak leniwy ze nie chce mi sie szukac xd( i przyznam to bez owijania w bawelne) Kupilem dla psa takie male ciasteczka.. nawet sprobowalem mleczne sa i czekoladowe .. a sa jak kruche ciasteczka(herbatniki) Pies ich nie tknie .. on slodkie to uwielbia ... P (ironia) I nie wiem czy moge dac szczura...One na pewno sa bardzo chetne ale czy im to nie zaszkodzi?
Robie nowy temat bo na stare nikt nie zagląda..a na nowy moze sie ktoś rzuci..? |
|
|
|
|
Pokrzywa09
|
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 16:38
Zwierzątka: szczurka Kiki oraz Mimi, żółw Franek |
|
|
moja mama kupiła pare psich ciasteczek czy można podać je ciurkom jeśli tak co ile i jak często chodź domyślam się że ma ty być tylko smakołyk, ogółem wczoraj kiki zjadła kawałek pomidora bez pestek i bez skórki i dostałą biegunki więc nie wiem jak będzie z tymi ciasteczkami. |
_________________ Traktuj zwierzęta tak, jak chcesz aby traktowano ciebie.
Ze mną: Kiki, Mimi, Devi, Lucky
|
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 17:58
|
|
|
Pokrzywa09 napisał/a: | chodź | a gdzie Ty tak chodzisz?
co do ciastek to wszystko zależy od tego jakie to są ciastka - skład, wielkość, zawartość tłuszczu, smak etc. |
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
|
Pokrzywa09
|
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 21:55
Zwierzątka: szczurka Kiki oraz Mimi, żółw Franek |
|
|
Oli, oj uciekła mi jedna literka kurcze no ze składem będzie ciężko bo wszystko było na kilogramy a moja mama raczej nie zwróciła uwagi na etykiety |
_________________ Traktuj zwierzęta tak, jak chcesz aby traktowano ciebie.
Ze mną: Kiki, Mimi, Devi, Lucky
|
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 22:37
|
|
|