|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Podawanie dopyszcznie Zinatu i metronidazolu. |
Autor |
Wiadomość |
Ewa
|
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 18:51 Podawanie dopyszcznie Zinatu i metronidazolu.
|
|
|
Gratisowi przepisano Zinat w zawiesinie dla dzieci i metronidazol. W skrócie powiem tak- jest to tak gorzkie i paskudne, że w niczym tego szczur nie zjadł. Podaję to rozpuszczone w nutridrinku z boku pyszczka strzykawką. Może ta informacja oszczędzi komuś pięciu eksperymentów pod tytułem, no z czymś w końcu to zje. Sumując- raczej nie zje. |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Kwi 10, 2010 08:01
|
|
|
Ewcia, a bez rozcieńczania, strzykawą do pyska się nie dało?
Ja się męczyłam z "uzdatnieniem" do spożycia tetracykliny, ale wychodziły z tego straszne ilości na raz i w kończy rozcieńczyłam tabsa z wodą i wciskałam bezpośrednio do pyszczka. |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Sob Kwi 10, 2010 08:07
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
Viss, moje szczury umiały genialnie pluć w takich sytuacjach. Ogólnie nie ma mocnych na pudding czekoladowy i mleko w tubce i tego się trzymam przy obrzydlistwach |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
Ewa
|
Wysłany: Nie Kwi 11, 2010 15:00
|
|
|
Bez rozcieńczania to trzy dosłownie krople, obawiam się, że gdzieś by zaginęły. Gratis wprawdzie tym pluje, ale w większości jest podane z sukcesem. Przyznam się, że w desperacji (szczur z wylewającą się ropą z pleców) zjadłam porcyjkę serek danio plus leki i wiem, że to nie jest do zjedzenia,nawet w słodkim mleku. Zaraz po podaniu podaję jaki smakołyk, aby mu się jatka dobrze kojarzyła. A tak trochę nie na temat, to ten zestaw - Zinat 4 krople dziennie i metronidazol 2 krople dziennie, zadziałał na obrzydliwie cieknące i cuchnące ropnie, na którego nawet Gentamycyna nie zadziała. |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Kwi 11, 2010 20:34
|
|
|
Ewa napisał/a: | Zinat 4 krople dziennie i metronidazol 2 krople dziennie | dobrze wiedzieć.
Ewa napisał/a: | zjadłam porcyjkę serek danio plus leki i wiem, że to nie jest do zjedzenia,nawet w słodkim mleku. Zaraz po podaniu podaję jaki smakołyk, aby mu się jatka dobrze kojarzyła. | |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|