|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
[Dyskusja] Woda - jaką podawać szczurom? |
Autor |
Wiadomość |
kameliowa
|
Wysłany: Śro Mar 10, 2010 23:30
|
|
|
Polaczka napisał/a: | wszyscy zyja.. tylko warto sie zastanowic nad tym, ze mozna zyc jeszcze lepiej, zdrowiej |
umrzeć zdrowszym, tak ? |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 00:02
|
|
|
Tombakiem swego czasu bardzo intensywnie zajmowała się moja chrzestna póki jej organizm nie przestał wchłaniać leków, które przyjmowała. Jego rady są bardzo fajne, ale należy z nich wyciągać pewne rzeczy, a nie ślepo wierzyć we wszystko i uważać, że to jest super i och ach. Dla jednego jest super, dla drugiego już nie.
Co do wody to ja piję przegotowaną, więc i moje zwierzaki ją piją. Kiedyś "bawiłam" się w wody źródlane itp. ale zaniechałam, bo nie widziałam żadnej różnicy. Czasem jak trzeba wody na już to i kranówkę bez przegotowania dostaną. |
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 10:00
|
|
|
kameliowa napisał/a: | umrzeć zdrowszym, tak ? | wbrew pozorom to wcale nie jest taki głupi cel - lepiej umrzeć jako relatywnie zdrowy i samodzielny 85-latek niż jako schorowany, obolały, nie mogący się ruszyć z łóżka 85-latek. Zaręczam, że pierwsza alternatywna jest dużo lepsza |
_________________ moje szczuraki
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
|
kameliowa
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 11:41
|
|
|
niby i jest, ale z drugiej strony zdrowy 85 brzmi trochę jak jednorożec. wszyscy słyszeli a nikt nie widział
nie no, żartuję. ale mam wrażenie, że nieraz szkoda życia na takie rzeczy wręcz |
|
|
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 12:04
|
|
|
Wiesz, z perspektywy lat nastu, to może i się wydaje, że nie warto, ale jak sobie uświadomić, że starość, to może być jakieś dwadzieścia lat naszego życia, to może jednak warto o siebie zadbać. Nie mówię o tym, żeby całe dnie spędzać na mrożeniu i zamrażaniu wody, ale czasem warto poddać refleksji niektóre czynności |
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
|
kameliowa
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 12:34
|
|
|
Nie no, masz całkowitą rację. Ja akurat "piję" tutaj do własnie zamrażania i rozmrażania wody |
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 22:43
|
|
|
Bardzo pobieżnie poszperałam w sieci i już wiem, skąd znam nazwisko Pana Tombaka. Kojarzę go jako tego od picia oliwy . Mimo jego wykształcenia uważam jego książki za mało wiarygodne źródło. Nie czytałam w całości, jedynie pewne fragmenty zamieszczone na stronach internetowych. Co do stuktury wody - musiałabym poszukać na Elsevierze, co prawda darmowego dostępu do Nature czy Science nie mam, ale za to mogę przejrzeć specjalistyczne wydawnictwa z wysokich pozycji Listy Filadelfijskiej, póki co zerknę na stronę darmowych preprintów, może coś tam będzie na temat "strukturowanej" wody. |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
|
Adeline
vel NIVI
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Śro Kwi 28, 2010 08:24
Zwierzątka: pies, koty, szczurki. |
|
|
Pana Tombaka chyba każdy skądś kojarzy. Co do wody dla ogonków: Moje piją przefiltrowaną. Widziałam w sklepach specjalną wodę w buteleczkach. Taką o niebieskim/morskim zabarwieniu. Ma w sobie chyba glony czy coś. Ktoś z Was tego próbował? Co o tym sądzicie? |
_________________ Za TM: Farin, Pacek, Yossarian, Major Major, Don Ciastko [*]
Ze mną: *Victor, Sampel, Saaki, Pianka, Maia, Pipi
*NASZ BAZAREK - Kombucha, Grzybek Tybetański, Kryształy Japońskie - dla zdrowia, urody i dobrego samopoczucia.
*Youtube.
*Adelinowe Lowe na fotoblogu. |
|
|
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Śro Kwi 28, 2010 10:19
|
|
|
Adeline, ja kiedyś jej używałam - szczurom smakowała, ale buteleczka 9zł, więc za często tego nie kupuję |
|
|
|
|
Julita
Szczuromaniaczka :P
|
|
|
|
|
Adeline
vel NIVI
|
Wysłany: Śro Kwi 28, 2010 13:01
Zwierzątka: pies, koty, szczurki. |
|
|
Dzięki, właśnie o to mi chodziło No fakt, trochę dużo jak na taką buteleczkę. Ale raz się mogę wykosztować, zobaczymy, czy maluchom posmakuje |
_________________ Za TM: Farin, Pacek, Yossarian, Major Major, Don Ciastko [*]
Ze mną: *Victor, Sampel, Saaki, Pianka, Maia, Pipi
*NASZ BAZAREK - Kombucha, Grzybek Tybetański, Kryształy Japońskie - dla zdrowia, urody i dobrego samopoczucia.
*Youtube.
*Adelinowe Lowe na fotoblogu. |
|
|
|
|
H.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|