Skarmianie żywymi szczurami w zoo i sklepach |
Autor |
Wiadomość |
Małpa
Dawniej maartuusiaa94
|
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 18:20
Zwierzątka: <: )~ Jamal, Za TM: Joyuś ;(( |
|
|
Oli, Nie wiedziałam
|
_________________ Moje ogonki:
Jamal standard standard black capped.
Za TM:
Joy dumbo velveteen black silvered niest. irish.
[/url]
|
|
|
|
|
Cerro
gdzie nogi poniosą
|
Wysłany: Śro Lut 24, 2010 09:27
|
|
|
Dzięki, Oli. Następnym razem będę w Chorzowie to przynajmniej będę mogła wyjaśnić osobie, z którą pójdę do hipciów, skąd ten zapach . I pewnie już nigdy nie pójdzie ze mną do zoo...
A z tego co pamiętam, to wodę zmieniają co trzy dni... jak ktoś był ostatnio i wie dokładniej, to niech mnie poprawi. |
_________________ Gryfnioki |
|
|
|
|
BlueBerry
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2011 11:36 Karmienie gadów i płazów szczurzymi oseskami.
Zwierzątka: Sczurek x3 |
|
|
Witam. Niedawno byłam na malcie w Poznaniu w sklepie zoologicznym. I ujrzałam tam cos przerazajacego. Zawsze oglądam tam zwierzęta. W jednym terrarium była wielka zielona żaba, a z 5 cm przed nią lezala malutka kluseczka juz sztywna. Cała łysa z zamknietymi oczkami "pracujacy w sklepie" mysleli, ze takie szczurze noworodki to naturalny pokarm dla takiej zaby. A po 2 nie mieli co zrobic ze swiezo urodzonymi szczurkami, bo nie bylo popytu Co mozna w takiej sytuacji zrobic? |
Ostatnio zmieniony przez EpKee Pią Gru 09, 2011 15:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
furburger
bez kija nie podchodź
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2011 11:43
|
|
|
BlueBerry, są żaby które żywią się takim pokarmem, a kluska była sztywna bo już martwa czy sztywna bo mrożona ? czymś przecież niestety muszą karmić te zwierzęta więc co z tym chcesz zrobić ? |
_________________ Ferdek, Boczek, Paździoch
Alfred [*] Manfred [*] Bolesław [*] Kayomi [*] Księżniczka [*] Perła [*]
Fruburgerwe stadko |
|
|
|
|
Wampiwor
zzasiedmiogórogrodzianka
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2011 11:45
|
|
|
BlueBerry, powiedz, gdzie konkretnie. |
_________________ Bywam na forum, nie jestem. Szybki kontakt tylko telefonicznie (numer u moderacji) |
|
|
|
|
BlueBerry
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2011 11:50
|
|
Byla sztywna bo martwa. Nie wygladala na wczesniej zamrozona. Tak czyms je muszą karmic? Pomijajac fakt, ze ta zaba nawet nie byla zainteresowana tym "pokarmem".
Sklep nazywa sie Kakadu. W Galerii malta. |
|
|
|
|
Mangusta
ICanHasASnake!
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2011 12:29
|
|
|
Jak to była żaba rogata, to normalne że dostawała oseski do jedzenia. Jedyna wina pracowników w tym, że tej żaby nie nakarmili porządnie, bo ona przede wszystkim reaguje na ruch i ten osesek się tak naprawdę zmarnował. No i mogli takie rzeczy robić wieczorem, gdy rogate są bardziej aktywne, a nie w dzień przy ludziach. |
_________________ Gadzinowe: Haribo, Gary; Czterokołowe: Hondziaszek, Granatowa Krowa |
|
|
|
|
Sorgen
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2011 12:31
|
|
|
Jak był martwy osesek to ja nie widzę nic złego w całej sytuacji. No może poza tym że powinni karmić gady i płazy pod nieobecność kupujących żeby oszczędzić przykrego widoku. |
_________________ "Zawsze bądź sobą.
Chyba, że możesz być Batmanem.
Wtedy bądź Batmanem." |
|
|
|
|
BlueBerry
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2011 12:49
|
|
Na szczescie tej zaby juz nie ma. Wiec moze zdechla. |
|
|
|
|
Mangusta
ICanHasASnake!
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2011 12:52
|
|
|
albo ją ktoś kupił, jeny. Czemu z góry zakładasz że zdechła? bo brzydka i bez futra? |
_________________ Gadzinowe: Haribo, Gary; Czterokołowe: Hondziaszek, Granatowa Krowa |
|
|
|
|
furburger
bez kija nie podchodź
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2011 12:54
|
|
|
żaba też zwierze też byłam w szoku jak zobaczyłam zdjęcie jak żaba je takiego oseska bo nie wiedziałam że takowe są no ale mi wytłumaczyli i luz, ale fakt mogli to zrobić po zamknięciu zoologa |
_________________ Ferdek, Boczek, Paździoch
Alfred [*] Manfred [*] Bolesław [*] Kayomi [*] Księżniczka [*] Perła [*]
Fruburgerwe stadko |
|
|
|
|
Majszczur
kolekcjonerka bubli
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2011 12:57
Zwierzątka: BPP... 2 kociaste... 7 ciur...wodnych zatrzęsienie... |
|
|
niektóre gatunki żab odzywiają się pokarmem o jaki nie podejrzewałaby je rzesza osób przekonanych, że duża żaba to tylko kupa flagatycznego cielska przewracająca oczami Dla zainteresowanych, bardzo ciekawy gatunek - amerykanski bullfrog (Rana catesbeiana) Zjada owady, ryby, płazy i inne (nawet własnego gatunku), ale również pochłaniają żółwie, węże, małe ssaki i kaczki (!) Polecam ciekawy filmik http://www.youtube.com/watch?v=wXqK5QulbJ8 |
|
|
|
furburger
bez kija nie podchodź
|
|
|
|
|
babyduck
Duckling
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2011 13:11
|
|
|
A tak na marginesie (głupie, ale nigdy sie tym nie interesowałam) - a taka żaba ma zęby? A wąż? One jakoś przegryzaja te zwierzatka, czy tylko trawią? I jak wkładają je do paszczy, to kiedy taki "pokarm" umiera? W momencie schwytania, załadowania do paszczy czy dopiera w żołądku? Długo się tam kisi zanim straci świadomość? |
_________________ W : Fretka, Borsuk, Shiba, Kreta, Corleone RL, Happy Hour AR, Pavan AR, Ex Aequo SR, Roux, Bonus, Muminek EM, Willy Wonka SR, Amor Vincit SR, Tea |
|
|
|
|
greenfreak
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2011 13:12
Zwierzątka: 2 samiczki, 5 samców |
|
|
Mangusta napisał/a: | albo ją ktoś kupił, jeny. Czemu z góry zakładasz że zdechła? bo brzydka i bez futra? | Dokładnie. Szczury też jedzą pokarm zwierzęcy - odbierzesz im coś niezbędnego do życia i zdrowia, bo giną inne zwierzęta?
Warto się orientować, czy sklep ubija zwierzęta w sposób możliwie szybki i bezbolesny, ale jeśli tak - nic z tym nie zrobisz. |
|
|
|
|
|