|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Karena Pią Sty 29, 2016 20:46 |
Miot E of Anahata - 16.11.2009 |
Autor |
Wiadomość |
Nakasha
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 20:32 Miot E of Anahata - 16.11.2009
Zwierzątka: 3 psy, 2 kotki |
|
|
Na początku chciałabym powiedzieć, że bardzo dziękuję wszystkim za wsparcie, za kciuki, za SMSy. Naprawdę, było mi to potrzebne.... historię tego miotu można przeczytać w dziale planowane...
http://forum.szczury.biz/...der=asc&start=0
16 listopada 2009 r. przyszedł na świat miot E of Anahata.
Rodzicami zostali:
WHISPER z TazManie
W ciąży:
oraz
CYRANO CARMEL Iletis
Przodkowie miotu:
Whisper nie mogła samodzielnie urodzić. W 24 dniu ciąży została poddana cesarskiemu cięciu i kastracji. Jeden z maluszków ("gniotek" jak go przezwały wetki) okręcił się wokół pępowiny i zaklinował się w drogach rodnych.
Miot E liczył 13 maluszków... Po wyjęciu z brzucha żaden osesek nie oddychał i wszystkie były fioletowe - były mocno niedotlenione. Wetki reanimowały je przez 1,5 godziny. Udało im się zachęcić 11 maluszków do oddychania.
Dzieci podrzuciłam Ayi. O tym, jak wspaniale się nimi zajęła, jak czule i troskliwie się nimi opiekuje, możecie poczytać w temacie miotu E w dziale planowane mioty...
Mimo tego, że Aya wszystkie karmiła i wszystkie miały pełne brzuchy, zaczęły po kolei umierać. Jeden za drugim... Cesarka Whisper i śmierć maluchów była dla mnie ogromnym ciosem. Cieszyłam się, że małe przeżyły narkozę, że mam zastępczą matkę, że może części się uda... a potem zaczęły umierać. Echhh. To był dla mnie najcięższy okres... Już na początku było widać, że większość oddycha z trudem, łapiąc pyszczkiem powietrze. Te wszystkie maluchy, które miały problemy z oddychaniem, odeszły w ciągu pierwszej doby.
Przeżyły 4 kluseczki.
Ester - F, standard, rex, jasna (być może platinum), bareback
Ever After - M, dumbo, rex, ciemny (być może mink/american blue), varieberk
Escudo - M, dumbo, standard, (być może mink/american blue), varieberk, spotted (?)
Enkil - M, standard, standard, (być może mink/american blue), capped
Maluchy 18 listopada:
Mioty Cz i E razem:
Aya pięknie zajmuje się całą 14-tką. Łyse oseski kosmicznie wyglądają na kupie włochatych kuzynów Wszystkie mają pełne brzuszki, wszystkie żyją i mają się dobrze. Aya jest niesamowicie troskliwą mamą, dba o wszystkie kluseczki i bardzo pilnuje, aby żadnej nie zgubić w gnieździe (z którego zrobiła rzecz jasna twierdzę ).
bEjbusie mają dziś pełne 5 dni. Zaczęłam ufać, że im się uda, więc zakładam im temat
To co się wydarzyło było dla mnie bardzo ciężkie. W wypadku miotu B wiedziałam, że kluski są nieżywe i chodziło tylko o uratowanie samicy. Przy tym miocie miałam nadzieję... Strasznie bałam się o Whisper i maluchy. Stratę miotu przeszedł chyba każdy hodowca. Jest to doświadczenie, którego nikomu nie życzę... nadal się o nie boję, ale widok ich pełnych brzuszków jest bardzo pocieszający. |
_________________ Za TM: 95 szczurzych duszyczek [*] |
Ostatnio zmieniony przez Nakasha Nie Gru 06, 2009 18:36, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
klaraurs
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 20:36
Zwierzątka: niestety już żadnych - alergia mnie zmogła :-( |
|
|
Niech nam zdrowo i pięknie rosną i okażą się być cudownymi szczurami w nowych domkach! |
_________________ klaruski - latające prosiaki |
|
|
|
|
nezu
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 20:38
|
|
|
Nakasha, strasznie się cieszę, że widzę tu temat E maluszków.
Teraz już naprawdę musi być dobrze.
Już będzie.
Na pewno.
Wyrosną z nich piękne, zdrowe kluseczki i będą cieszyć nasze oczy jeszcze bardzo długo.
A ciebie podziwiam za siłę, bo do tego potrzeba naprawdę nadludzkich pokładów wytrzymałości psychicznej...
Też mnie tak doświadczył los, tym bardziej się cieszę że temu szczęśliwemu kwartetowi się udało.
Tulę i trzymam wciąż za nie kciuki.
Za nie i za Whispercię też (mam nadzieję że oczka już lepiej...). |
|
|
|
|
Bulletproof
...i wish i was
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 20:50
Zwierzątka: Minitygrys |
|
|
O jest temat Miałam okazję wczoraj popatrzeć sobie na kluseczki - śliczne są i takie maciupeńkie przy miocie "Cz"(Czupki też boskie - miśki takie ), naprawdę pociesznie wyglądają razem A Aya taka spokojna się wydaje i dogląda maleństw
Bardzo kibicuję maluchom, żeby dały radę i wyrosły na silne i zdrowe szczury |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 01:01
|
|
Dziękuję. Mam nadzieję, że będzie już dobrze. |
|
|
|
|
Kagero
wyobraźnia kury.
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 01:18
Zwierzątka: wszystkie za TM. |
|
|
Nakasha napisał/a: | Mam nadzieję, że będzie już dobrze. | jest masa mantr i kciuków od forum, więc nie dopuszczamy innej możliwości
o:
bardzo się cieszę, że maluchy mają się dobrze; będą niedługo brykać |
_________________ I'm sick and I'm twisted, I'm broken - you can't fix it.
reality is truly scaring me
I'm gonna eat your brains and gain your knowledge! |
|
|
|
|
scorpio80
fide, sed cui vide
|
|
|
|
|
mataforgana [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 09:17
|
|
|
nooo, ogromnie się cieszę! i mam nadzieje, że teraz kluseczki dostana od życia już tylko to, co najlepsze!
to co, chwalić się, szczęśliwi, do kogo trafią te małe cuda? |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 09:20
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Nadal trzymamy za nie kciuki
A maluchy są po prostu obłędne |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 09:39
|
|
Enkil Eskymo pójdzie do Oli (nie będzie kastrowany jeśli nie będzie to dla niego konieczne), a Escudo zaproponowałam jednej osobie - czekam na jej decyzję. |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 09:50
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
Istna Elita |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
mataforgana [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 10:02
|
|
|
kurde, a swoją drogą ja tak miałam nadzieję, że dane mi będzie kiedyś nazwać jakiegoś smyka Emmet ech, może jeszcze trafi się gdzieś jakiś miot E |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 10:08
|
|
mataforgana, będą mioty E2 |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 10:37
|
|
|
kłiii, bracia!
już wcześniej to zauważyłam, ale teraz się nad tym rozmaślam - Everek ma biała końcówkę ogonka... O ile dobrze udało mi się go zlokalizować. |
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 11:01
|
|
Oli, tak, oba varieberki mają ciapkowate ogonki |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|