Mash dla koni jako przysmak dla szczurów? |
Autor |
Wiadomość |
sylwikk
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 14:59 Mash dla koni jako przysmak dla szczurów?
|
|
|
jest to co prawda pokarm dla koni ale sadze ze dla szczurków tez sie nada co o tym myslicie?
ugotowane siemie lniane - glut i dosłowinie odrobinka, otreby przenne zalane wrzatkiem i platki owsiane wszystko wymieszane - proporcje owies 1/3
otręby 2/3 plus pol lyzeczki siemienia
otreby mozna zalewac ziółkami:) |
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream Pon Lis 19, 2012 12:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Anouk
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 15:18
|
|
|
Off-Topic: | Przepraszam, ale padłam Karma z glutem! |
|
|
|
|
|
karola
Dołączyła: 10 Kwi 2009 Posty: 1236 Skąd: zza zachodniej granicy
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 17:45
Zwierzątka: szesnaście szczurzych łapek i cztery psie |
|
|
Nie jestem pewna jak by na to moje zareagowały... Bo jak dla mnie brzmi dziwnie Chociaż z drugiej strony nie powinno zaszkodzić. sylwikk, jak wypróbujesz to daj znać czy szczury lubią glut |
|
|
|
|
Dori
Eksploracja ludzkości
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 20:05
Zwierzątka: 4 mysiepysie |
|
|
Wyczytałam w Internecie o otrębach:
Cytat: | Poza tym jedząc je należy dużo pic, bowiem w innym przyadku grozi to zablokowaniem jelit gdyż otręby w jelitach pęcznieją. |
To u człowieka. A u szczura jak? Bo nie wiem. |
|
|
|
|
karola
Dołączyła: 10 Kwi 2009 Posty: 1236 Skąd: zza zachodniej granicy
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 20:10
Zwierzątka: szesnaście szczurzych łapek i cztery psie |
|
|
Dori napisał/a: | A u szczura jak? | Przypuszczam, że pewnie podobnie Ale to nie jest przecież karma, którą dawałoby się codziennie w dużych ilościach-a raz na spróbowanie nie zapcha zwierzakom jelit na amen. |
|
|
|
|
sylwikk
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 20:36
|
|
|
karola napisał/a: | Dori napisał/a: | A u szczura jak? | Przypuszczam, że pewnie podobnie Ale to nie jest przecież karma, którą dawałoby się codziennie w dużych ilościach-a raz na spróbowanie nie zapcha zwierzakom jelit na amen. |
dlatego zalewa sie je wrzatkiem zeby sobie specznialy:) i zeby jelitek nie zapchac:) konie maja wrazliwszy uklad pokarmowy niz szczury i daje im sie taka mieszanke raz w tygodniu na przepchanie a codziennie w razie jakis dolegliwości:) poza tym siemie swietnie wplywa na futerko:) a moje to dzisiaj dostaly i jadly az im sie uszy trzęsly
i Pralka nie mogla tego chomikowac w koncu papki nie przeniesie w paszczy |
|
|
|
|
|