|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Dwarf Rats |
Autor |
Wiadomość |
Clown
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 17:25 Dwarf Rats
Zwierzątka: szczury |
|
|
Sa w polsce szczurki miniaturki? |
_________________ Clown`s HypocRats t Berlina |
Ostatnio zmieniony przez LunacyFringe Pon Wrz 22, 2008 21:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
sachma
Zaproszone osoby: 15
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 17:27
|
|
|
Nie ma. Nie sprowadzamy i nie chcemy takich hodowac, przynajmniej hodowcy zrzeszeni w SHSRP |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 17:28
|
|
|
Nie ma, przynajmniej żadnych oficjalnych. |
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
|
wuwuna
Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 18:31
Zwierzątka: Koronolo i jego królestwo |
|
|
Clown, ile one ważą ? |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 19:04
|
|
|
boze, to juz nawet sa szczury miniaturki? ludzie sa powaleni. |
|
|
|
|
Clown
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 19:23
|
|
A co jest takiego zlego przy miniatukach? Warza tylko 1/3 jak normale szczurki. Nie maja zadnych wad.
Sa kroliki miniaturki i tez jest ok. Muj pjes warzy 3 kg i tez jest zrowy. A wjec jaki macie problem z Dwarf????
Wjadomo ze nie wolne je krzyrzyc z normalnymi duzymi szczurami (Standart samie x Dwarf samica). Ale u psach tez nie wolno, wjadomo, tak jak wszedzie gdzie eksistuja mini.
Powalone jest dla mnie rozmnazanie szczurow co nie maja wlosow lubi patchwork. Albo bez ogonow!!!
Ale naprawde chial bym wjedziec jakie macie argumentacje, jek nawet nie wiedzieliscie ze takie typy sa!
tu pic
http://www.colourful-worl...Dwarf/Dwarf.jpg |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 19:25
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
Cytat: |
Powalone jest dla mnie rozmnazanie szczurow co nie maja wlosow |
Przecież fuzzom (nie sphynxom!) brak włosów w niczym nie szkodzi |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 19:26
|
|
|
Clown napisał/a: | jek nawet nie wiedzieliscie ze takie typy sa!
|
Niektórzy wiedzą. Ja osobiście jestem przeciw, bo sam szczur jest dla mnie już tak małym zwierzęciem, że posiadanie szczura karła nie podobałoby mi się. Jakbym chciała coś tak małego to bym sobie mysz kupiła. Ja lubię duże szczury i dlatego też nie kupiłabym karła. Psy też mam raczej takie powyżej 10 kg, bo małych nie lubię. To są moje osobiste, subiektywne argumenty. |
|
|
|
|
Szura
Wasza Wyskokowość
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 19:31
|
|
|
Layla napisał/a: | Cytat: |
Powalone jest dla mnie rozmnazanie szczurow co nie maja wlosow |
Przecież fuzzom (nie sphynxom!) brak włosów w niczym nie szkodzi |
No a tu padło pytanie, w czym szkodzi miniaturyzacja. |
_________________ Jeśli powstaniesz choć jeden raz więcej niż upadłeś, uda ci się. |
|
|
|
|
Mangusta
ICanHasASnake!
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 19:32
|
|
|
link nie działa.
faktycznie też nie widzę sensu hodowli szczurów karłowatych, właśnie z tego względu że można sobie kupić równie dobrze mysz(choć inteligencją wiadomo szczura nie przewyższy). za to szczury giganty to by było coś
to skarłowacenie na pewno nie ma żadnych negatywnych odbić na zdrowiu? |
_________________ Gadzinowe: Haribo, Gary; Czterokołowe: Hondziaszek, Granatowa Krowa |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 19:41
|
|
|
Mazoku napisał/a: | to skarłowacenie na pewno nie ma żadnych negatywnych odbić na zdrowiu? |
Na pewno ma, tak samo jak i u psów, czy właśnie królików. Przede wszystkim skrócenie długości życia (to u królików), zbyt mało miejsca na mózg czy inne narządy (np. oczy, to u psów). Każde wkroczenie przez człowieka w naturę niesie za sobą jakieś konsekwencje. |
|
|
|
|
Clown
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 20:50
|
|
Do tej pory nie ma zadnych wad, tak jak pisza hodowle w USA.
Szczura kupuje sobie bo lubie chraktery tych zwierząt. A jak ma sie male to nawet można trzymac więcej szczurow, jak sie lubi. Mysza to nie szczur w żadnym kontekscie.
Jeżeli uważacie ze Fuzzy to super zdrowe i tak dalej i mozna je normalnie trzymac no to OK, nie musze na to nic odpowiadac.
p.s. mam pudla, ktory jest bardzo zdrowy, napewno zyje tez dluzej jak wilczur, tak ze to sie nie zgadza co mowisz.
tez lubie duze szczury, uwielbiam.
Poprawiłam wszystkie błędy ,LunacyFringe.
Wiem, że jesteś z Berlina, ale postaraj się chociaż trochę szanować język polski. |
Ostatnio zmieniony przez LunacyFringe Pon Wrz 22, 2008 21:38, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 20:53
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
A co z przypadkami przerostów narządów wewnętrznych? Szczególnie serca. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
wuwuna
Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 20:55
Zwierzątka: Koronolo i jego królestwo |
|
|
Clown, jak masz to pokaż jakieś foty,bo ten link nie działa
Masz u siebie może takie,czy planujesz może? |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
|
|
|
|
Mangusta
ICanHasASnake!
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 21:05
|
|
|
Clown, spokojnie, przecież nikt na Ciebie nie naskakuje ani nic, jesteśmy po prostu nieufni, to chyba normalne? ja tam niekoniecznie ufam hodowlom amerykańskim, oni jakby mogli to by skrzyżowali psa z kaloryferem albo hubą.
miło by było jakbyś pokazał jakieś naukowe strony mówiące o karłowatych szczurach, bo jak już pisałam wcześniej ten poprzedni link nie działa. |
_________________ Gadzinowe: Haribo, Gary; Czterokołowe: Hondziaszek, Granatowa Krowa |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|