|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Layla Czw Sie 07, 2008 18:11 |
Klatka ocynkowana i jej czyszczenie... |
Autor |
Wiadomość |
Natalia
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 19:06
|
|
|
Hmm, widzę że nikt nie wie, jak ten Bref rozcieńczyć . A ja wczoraj zaryzykowałam, nalałam prawie całą 10 litrową miskę wody i dodałam 50 ml Brefa. No i polałam klatkę, a potem po 10 min spłukałam. I nie widzę żadnego efektu . |
|
|
|
|
Asaurus
Arg!
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 07:15
Zwierzątka: Raum,Godryk,Fejn,Qworonog,Castiel,Inias,Lugh,Liczący,Lekki |
|
|
Natalia, samo polanie i spłukanie nie da większego efektu, no chyba, że to kwas będzie. Trzeba jeszcze szorstką gąbką troche poszorować aby zeszło. A co do rozcieńczenia to ja robię tak aby było na tyle dużo wody aby spryskiwacz się nie zapychał i na tyle dużo detergentu aby się jeszcze pieniło. Przy domestosie jest to około 1:10 - 1:8. |
|
|
|
|
Natalia
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 08:05
|
|
|
Hm, to myślałam że domestosa w sprayu się już nie rozcieńcza? |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 08:15
|
|
|
Natalia, możesz kupić w spray i nie rozcieńczać albo możesz kupić zwykły, w butelce i rozcieńczać. Jak wolisz. |
|
|
|
|
Asaurus
Arg!
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 08:57
|
|
My kupujemy domestosa w macro w 5l baniakach, potem to rozcieńczam wodą i wlewam do sprayu, wychodzi duuuuużo taniej |
|
|
|
|
landrynka
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 14:03
|
|
|
a ja po prostu nalewam go trochę na gąbkę i ją moczę. zmywa brud i siki, ale białego i czarnego nalotu nie. |
|
|
|
|
Asaurus
Arg!
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 18:48
|
|
Musi chwilę się przegryźć, dlatego stosuję domestosa w sprayu, zostawiam na chwilę przed spłukaniem. Też zależy do jakiego stanu chcesz domyć klatkę, nasze kratki po dwóch latach są poczerniałe i już żaden domestos ani inny środek wiele tutaj nie pomogą. Pionowe ściany klatek trzymają się dużo lepiej, ale wiadomo, że są dużo mniej eksploatowane. Po prostu dużo dłużej klatka posłuży gdy jest regularnie czyszczona, ale po dwóch latach nie będzie wyglądała jak nowa. |
|
|
|
|
Natalia
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 19:51
|
|
|
Słuchajcie, a ja NIGDZIE nie mogę znaleźć Domestosa w sprayu. Nawet w Carrefourze . |
|
|
|
|
Asaurus
Arg!
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 22:57
|
|
Kup zwykły i rozcieńcz wodą, wyjdzie cię dużo taniej. |
|
|
|
|
Natalia
|
Wysłany: Wto Sie 19, 2008 08:32
|
|
|
Chyba kupię taki, ale przeleję do jakiegoś pustego opakowania po środku czystości w sprayu. Bo wolę tak . A jakich używacie rodzajów? I widzieliście, wyszedł nowy domestos "zero kamienia". Ciekawe czym się różni od zwykłego... |
|
|
|
|
Asaurus
Arg!
|
Wysłany: Wto Sie 19, 2008 10:21
|
|
Jak dla mnie różne rodzaje domestosa różnią się tylko gęstością, dlatego do wszystkiego używam tego samego koncentratu tylko w różnym rozcieńczeniu. |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 07:33
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
Ha! Umyłam wiewiórkie rozcieńczonym Domestosem i jest rewelacja Myślałam, że te poczerniałe ślady nigdy nie zejdą Po umyciu zostawiłam klatkę na chwilę, pobawiłam się ze szczurami a potem wróciłam spłukać. |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
Asaurus
Arg!
|
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 08:06
|
|
Ja zawsze uważałem, że domestos jest najlepszy do wszystkiego |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 08:13
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
Asaurus, no właśnie, tylko że ja nie lubię detergentów i ich unikam z uwagi na środowisko. Czy soda z sokiem z cytryny dałaby radę? Jak sądzisz? |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
|
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 08:25
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Layla, a może z sodą? |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|