| 

|  | Alloszczur Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

|  

| Przesunięty przez: Karena Pią Sty 29, 2016 21:25
 | Miot P Rat`s Troop - WAŻNE! |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | nezu   

Zaproszone osoby: 1

| 

|  Wysłany: Wto Maj 13, 2008 21:25 |   
 |  
               | 
 |  
               | Plora, transporter dziś doszedł do mnie. Powiedz tylko kiedy będzie ci pasowało wysłanie Pandy w podróż do Warszawy i się jakoś uwinę (byle nie jutro, jutro będę w Tczewie...).  W ogóle.. Panda mnie wpędza w jakieś kompleksy.. Czego bym nie robiła i tak jest najmniejsza i najchudsza w miocie. Typ łasicy bez krztyny tłuszczu... Już tracę pomysły co robić, żeby tego nadaktywnego zwierza trochę utuczyć.   

I poskarżę się na te paskudy, Pequenowe zapędy do gryzienia przejawiają też inne babki z tego miotu, a wiecie kto w tej chwili najbardziej znęca się nad Strzygą??
 Właśnie Panda.
 Strzyga co i rusz leży na łopatkach i płacze o pomoc. A ta zołza ją podgryza, boksuje i po niej skacze, coby pokazać że taka jest silna i nieugięta. Nie wiem, nadrabia gabaryty zaciętością?
   Poza tym w życiu nie miałam tak skocznego szczura, skok wzwyż na wysokość jakiś 40 centymetrów i z miejsca nie stanowi dla tej myszy najmniejszego problemu...

Fibi za to ma durny zwyczaj wyrzucania jedzenia poza obręb klatki. Bierze kawałek żarcia, suchego czy mokrego i przepycha przez pręty tworząc poza klatką wielką kupę niedojedzonych resztek. Idzie się pochlastać.

A co do Pralinki i Penelopki.. Jutro jadą do Poznania...
   Normalnie wielkie bu..
   Nienawidzę żegnać się z wnukami...
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | plora   kocham i kochac bede :*

| 

|  Wysłany: Śro Maj 14, 2008 10:25 Zwierzątka: 4psy,2koty,7szczorków(4moje),4papugi,rybki i zółw wodny
 |   
 |  
               | 
 |  
               | ooo strasznie długo szedł, jednak nie opłaca się brać priorytetu skoro idzie nawet dłużej, kochana poczta polska   mi praktycznie codziennie pasuje z wyjątkiem soboty i niedzieli, bo na uczelni jestem, ale wtedy małą mógłby odebrać mój zaszczurzony TZ lub siostra

co do  Pandy to widzę, że druga Fearie- mały łobuziak(choć pewnie trochę się uspokoi jak F.)
  z tego co mówisz wynika, że ma identyczny charakter i gabaryty  Fearie do tej pory jest szczupła i wygląda jak by była wciąż "szczeniorkiem"...właśnie teraz zmieniła dietę i staram się ją utuczyć razem z wetem, więc Pandą też się zajmę  takie małe szczurki też mają coś w sobie ![:] :]](images/smiles/krzywy.gif)  |  
				| _________________ PLORA/ tylko i wyłącznie moje /
 szczuraski: Mynia, Fearie, Tchiba, Irina
   psy: Golden Mila i York Flapi
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Oli   

| 

|  Wysłany: Śro Maj 14, 2008 15:51 |   
 |  
               | 
 |  
               | dużo energii 	  | plora napisał/a: |  	  | takie małe szczurki też mają coś w sobie ![:] :]](images/smiles/krzywy.gif)  | 
   |  
				| _________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
 na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | nezu   

| 

|  Wysłany: Śro Maj 14, 2008 16:29 |   
 |  
               | 
 |  
               | No też nie znoszę pp.. już wiele razy zalazła mi za skórę niestety.   
 Ech... Pojechały dziewczynki...
   Panda i Fibi są przygaszone... mi smutno... w klatce jakoś pusto... bu..

[ Dodano: Sro Maj 14, 2008 21:09 ]
 Domki to czasem nie mają litości...

Pancia Penelopki, nieforumowa, zadzwoniła jak tylko odebrała małą, a po wiadomościach od Ren ni widu, ni słychu...
   U jej chopa się włącza tylko poczta głosowa a ona ma ciągle zajęte. No nie wiem, Jeszcze ze 2 godziny i zacznę się martwić...

<edit>

No dobra, "alarm" odwołany. Telefon był, babcia uspokojona..
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Ren [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Czw Maj 15, 2008 13:37 |   
 |  
               | 
 |  
               | nezu, jak już mówiłam, wybacz  Usilnie proszę o brak zbiorowego linczu  Ciężka sprawa rodzinna (oczywiście nie cierpiąca zwłoki - jak to zwykle w takich przypadkach) wymagająca obgadania przez telefon... Wiem, że jestem brzy i nie dobra, kajam się o wybaczenie   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Pacyfka   

| 

|  Wysłany: Czw Maj 15, 2008 14:32 Zwierzątka: Brownie
 |   
 |  
               | 
 |  
               | Specjalnie dla babci Nezu miziankowe zdjęcia     
     z pozdrowieniami i dla rodzeństwa, i rodziców
   |  
				| _________________ Moje potworki
   W serduchu moje aniołki: Tanisek, Denzelek, Ibiś, Aspiś, Daimonek, Portosik, Bluesik, Rokoko, Postrzałek, Lukierek [']

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | nezu   

| 

|  Wysłany: Czw Maj 15, 2008 14:38 |   
 |  
               | 
 |  
               | No, u mnie też taki był.   
 A ty Ren się nie kajaj bo nie musisz, ja się martwiłam a nie denerwowałam..
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Pacyfka   

| 

|  Wysłany: Czw Maj 15, 2008 14:39 Zwierzątka: Brownie
 |   
 |  
               | 
 |  
               | nezu, sama słodycz     |  
   W serduchu moje aniołki: Tanisek, Denzelek, Ibiś, Aspiś, Daimonek, Portosik, Bluesik, Rokoko, Postrzałek, Lukierek [']

|  |  
		|   |  |  
		|  |  

| 

|  Wysłany: Czw Maj 15, 2008 16:21 Zwierzątka: 4psy,2koty,7szczorków(4moje),4papugi,rybki i zółw wodny
 |   
 |  
               | 
 |  
               | a kiedy moja Panda wyruszy w podróż  ? |  
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | nezu   

| 

|  Wysłany: Pią Maj 16, 2008 10:04 |   
 |  
               | 
 |  
               | Dziś po 16stej zawita w Warszawie..   
 Jż tylko Fibi ze mną jest, żeby nie czuła się samotnie, Strzyga dalej z nią mieszka...
 Ech.. tak pusto, coraz bardziej.

Szczęśliwej podróży Pandeczko..

[ Dodano: Pią Maj 16, 2008 15:49 ]
 I bu.. Nic z tego...

Za Gdynią był jakiś wypadek... opóźnienia są już ponadtrzygodzinne. Nie było sensu ślęczeć na dworcu do kolacji i czekać na nie wiadomo co... Panda pojedzie do domku dopiero jutro...
 Ech...nienawidzę PKP
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  

| 

|  Wysłany: Sob Maj 17, 2008 21:24 Zwierzątka: 4psy,2koty,7szczorków(4moje),4papugi,rybki i zółw wodny
 |   
 |  
               | 
 |  
               | no i Panda jest u mnie  dziewczyny strasznie się cieszyły jak tylko doszło do zapoznawania  mała jest strasznie odważna   
 [ Dodano: Sro Cze 04, 2008 12:28 ]
 nezu, przepraszam że tak długo, ale mam teraz sesję i strasznie zalatana jestem...nie wiem czy się wyrobię wszystko pozaliczać
  jak tylko znajdę więcej wolnej chwili to lecę na pocztę i wysyłam Ci kopie umowy itd. |  
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | nezu   

| 

|  Wysłany: Czw Lip 10, 2008 20:08 |   
 |  
               | 
 |  
               | Proszę ratatę o jak najszybsze odesłanie Pacyfce metryki i umowy Portosa. Porto i reszta miotu P ma już ponad 3 miesiące i ratata miała dość czasu na wysłanie tej metryki i umowy pacyfce, mogła też oddać metrykę i umowę Portosika kiedy pacyfka małego odbierała, ale zapomniała. Chciałabym też zobaczyć umowę kupna  Pyzy.

Umowa Pandy również jeszcze nie dotarła. Tak szczerze mówiąc to jedyne umowy które w tej chwili mam to umowa Pequeny, Fibi i Penelopy, Nie dotarła do mnie ani umowa Pralinki (wiem akurat dlaczego i nie mam żalu do ren) ani Padme, ani Portosa(z wiadomych przyczyn), ani Pandy, ani Pyzy.

<edit>
 Ja naprawdę nie wymagam wiele i jestem dość cierpliwą osobą, chciałabym po prostu zobaczyć w domu te umowy podpisane i z doczepionym do nich kserem dowodu osobistego...
 W miarę docierania do mnie tych papierów będę ten temat aktualizować. Mam nadzieję, że dotrą wszystkie.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Pacyfka   

| 

|  Wysłany: Czw Lip 31, 2008 21:48 Zwierzątka: Brownie
 |   
 |  
               | 
 |  
               | Portosik postanowił pochwalić się jaki wielki chłop z niego wyrósł  Wiem, wiem, troszkę sadełko mu zwisa, ale wreszcie dostaliśmy swoje jedzonko i będziemy pracować nad linią  Misio z niego straszny, przytulanka i zawadiaka  Przy tym wielka ciapula, z której jest kupa śmiechu  W hierarchii stada jest miej więcej myślę, że z Ibim po Aspimi. Wielki facet pozdrawia siostrzyczki i rodziców i ciekaw jest co tam u nich słychać i co za piękne panny z nich wyrosły   

Na więcej zdjęć zapraszamy http://forum.szczury.biz/...p=192680#192680

[ Dodano: Pon Wrz 29, 2008 10:31 ]
 Wszystkiego najlepszego dla półroczniaków
       |  

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Ren [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Nie Mar 29, 2009 09:47 |   
 |  
               | 
 |  
               | Dziś Piękne kluski kończą roczek         Pralinka jest śliczną, zdrową, wesołą samiczką, największą w moim stadzie (waży ponad 400 gram).  A jak tam rodzeństwo?
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | nezu   

| 

|  Wysłany: Nie Mar 29, 2009 19:52 |   
 |  
               | 
 |  
               | Wszystkiego najlepszego myszeńki.   
       |  |