|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Kocie drapaki |
Autor |
Wiadomość |
Oli
|
Wysłany: Czw Kwi 17, 2008 22:49 Kocie drapaki
|
|
|
Wypróbowane i sprawdzone mamy już budki dla psów/fretek z materiału.
A co sądzicie o kocich drapakach?
Moje szczury (dokładniej jedno stado) przejawia wyjątkowe zamiłowanie do wspinaczki po nogach od krzeseł, skakanie na ww domek materiałowy i po nodze także lubią się wdrapać. Zastanawiałam się nad inwestycją w koci drapak. Byłby on dostępny dla szczuraków tylko podczas wybiegu. Myślicie, że ma to szanse spełnić swoją funkcję (no i moje oczekiwania oczywiście )?
Podoba mi się np. taki http://animalia.pl/produkt.php?id=7605&kat=52 |
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 10:28
|
|
|
Olimpia napisał/a: | A co sądzicie o kocich drapakach? | mnie się marzy posiąście takiego drapaka. Nigdy nie było okazji do wypróbowania tego, ale wydaje mi sie, że cała 9 byłaby zachwycona.
Ja bym sie tylko jedną rzeczą martwiła. Ja to cholerstwo umyć/wyprać? Kartony sa świetne, bo wywalasz i luz. A to? Przecież chłopaki zasikają w tri miga..
Ten jest obłęęęędny:
|
|
|
|
|
babyduck
Duckling
|
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 10:50
|
|
|
Myślę, że ten: http://animalia.pl/produkt.php?id=8097&kat=52 mógłby się moim pannom podobać. Ma dużo dziurek do wchodzenia i przechodzenia. Czuję, że zrobiłyby z tego spiżarnię. |
_________________ W : Fretka, Borsuk, Shiba, Kreta, Corleone RL, Happy Hour AR, Pavan AR, Ex Aequo SR, Roux, Bonus, Muminek EM, Willy Wonka SR, Amor Vincit SR, Tea |
|
|
|
|
mataforgana [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 14:29
|
|
|
no dobraaa, ale ja mam wątpliwości podobne do Vissowych - jak toto z czasem doczyścić i zdezynfekować? znając zdolności ogonów to będzie waliło jak szambo po pewnym czasie |
|
|
|
|
L.
wtulony kropek.
Zaproszone osoby: 21
|
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 15:08
|
|
|
dokładnie.
Mnie też od jakiegoś czasu kusi cos takiego, ale perspektywa czyszenia tego ? jakos dla mnie jest z kosmosu. |
|
|
PALATINA
[']
|
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 15:18
Zwierzątka: pies, 2 koty, 2 knurki morskie... i rybeczki :) |
|
|
Mnie perspektywa czyszczenia skutecznie zniechęca. |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 20:55
|
|
|
Hehe, widzę, że wszyscy mają ten sam dylemat, który skłonił mnie do założenia tematu.
Ja myślałam o uszyciu jakiś pokrowców, a ten zamsz najpierw obłożyć folią. Poza tym tego na pewno nie da się zdjąć i wyprać? Koty też chyba w jakimś stopniu są w stanie to zabrudzić.
Viss, to co wkleiłaś to już nie drapak a drapacz chmur - cudowny pałac! |
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
|
Natalia
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Sob Kwi 19, 2008 09:10
|
|
|
Myślę że to fajny pomysł, ale raczej dla ludzi mających większe stado.
(usunęłam niedziałający link do Allegro - limomanka) |
Ostatnio zmieniony przez limomanka Sob Maj 17, 2014 19:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mataforgana [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Kwi 19, 2008 09:19
|
|
|
Natalia napisał/a: | dla ludzi mających większe stado |
i większe mieszkanie
jakbym fundnęła paskudom pałacyk, który zapodała Viss, to prawdopodobnie musiałabym się osobiście przeprowadzić pod most, zostawiając mieszkanie do dyspozycji zwierzy:]
ale prawda, można i mniejszy drapak kupić
Oli, kurcze, mnie zawsze zastanawiało, że niektórzy właśnie obkładają np. półki folią - bo u moich czortów takie rozwiązanie nie ma prawa bytu natychmiast zostaje przerobione na wióry...
hmm, proponuję, by ktoś zaryzykował i nabył taki drapak, a później zdał relację |
|
|
|
|
yoshi
|
Wysłany: Sob Kwi 19, 2008 09:22
|
|
|
perwol do dywanow czy rozowa sila i szorowac |
_________________ (\_/)
( O.o)
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Mushroom, Alcest , Maja, łysy Pink, Floyd, Bąbel, Niunia, Niunia II, Emilka |
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 19:48
Zwierzątka: 7 kotów, 2x chomik + pies |
|
|
Wbrew pozorom wypranie takiego cuda nie jest tak trudne U mnie w domu jest 6 kotów, więc mam 2 drapaki, jeden mały, drugi większy. Większy jest bardzo podobny do tych z pierwszego posta, tylko nie ma półek na górze, zamiast tego jest bodajże hamak (obecnie drapak jest rozłożony, leży na strychu bo śruba pękła a nie moge takiej nigdzie znaleźć)
Drugi to zwykła budka z dwoma półkami ustawionymi w pionie. Z tym małym szczury miały styczność i były nim zachwycone. Niestety nie bardzo zdał egzamin bo z drapaka nie dało sie wejść na półke, ciury są za małe
Gdybym miała większy pokój pewnie wzięłabym ten duży do siebie Niestety sie nie zmieści mimo, że mam duuuże mieszkanie. |
_________________ Ze mną:
Kotowate: Mefisto, Mocca, Mia, Manga, Rambosz, Nyks i Hades. [*] Maura [*]
Chomik dżungarski: Ekler; Chomik syryjski : Truskawka
W pamięci 'stare stado': H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F i 'nowe stado': G, B, M, T, Z, MM, W, P, P i LL |
|
|
|
|
sachma
Zaproszone osoby: 15
|
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 11:31
|
|
|
Ninek, a jak to pierzecie? te pokrycia sie zdejmuje? |
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 14:47
Zwierzątka: 7 kotów, 2x chomik + pies |
|
|
sachma napisał/a: | Ninek, a jak to pierzecie? te pokrycia sie zdejmuje? |
Niestety nie. Szczotka do ręki i tyle Później na słońce/koło grzejnika. Tylko nie można za mocno moczyć, chyba, że wcześniej ściągnie sie pokrowce i zaimpregnuje podstawe.
U mnie przy kotach i tak pokrowce trzeba zmieniać, bo zaraz podarte są, więc pranie jest sporadyczne. |
_________________ Ze mną:
Kotowate: Mefisto, Mocca, Mia, Manga, Rambosz, Nyks i Hades. [*] Maura [*]
Chomik dżungarski: Ekler; Chomik syryjski : Truskawka
W pamięci 'stare stado': H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F i 'nowe stado': G, B, M, T, Z, MM, W, P, P i LL |
|
|
|
|
TarI
|
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 14:41
Zwierzątka: Dwa-Golaski,Bullka,Bokserek,dwa-kociaki i Kundelek |
|
|
moje golaski też uwielbiaja drapaczek ja swoj kupiłam w biedronce za 30zł i sprawdza sie super wspinają sie skacza ponim jak małpki ma półke nózke i mostek. |
_________________ "Kiedy ludzie jedzą mięso zwierzęta-płaczą!!!"
"Powstanie bullteriera było nieuchronne-świat przecież zawsze potrzebował odrobiny sportowego piekna"
(Eva Weatherill Souperlative Kennel)
|
|
|
|
|
Oli
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|