NIEPOLECANE karmy dla szczurów - temat ogólny |
Plebiscyt na najgorszą karmę ;) |
Vitapol |
|
33% |
[ 181 ] |
EuroZoo |
|
5% |
[ 31 ] |
Animals |
|
24% |
[ 133 ] |
Megan |
|
13% |
[ 72 ] |
Nestor |
|
4% |
[ 22 ] |
Koliber |
|
8% |
[ 45 ] |
Vitakraft Emotion |
|
1% |
[ 6 ] |
Deli Nature |
|
0% |
[ 1 ] |
Tropifit |
|
1% |
[ 10 ] |
Versele Laga Prestige Premium |
|
2% |
[ 12 ] |
Natura Szczura |
|
1% |
[ 9 ] |
Versele Laga Rat Crispy |
|
0% |
[ 2 ] |
Sluis Superior |
|
0% |
[ 4 ] |
Vitakraft Menu |
|
2% |
[ 13 ] |
|
Głosowań: 305 |
Wszystkich Głosów: 541 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
ESTI [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lis 27, 2005 21:48 NIEPOLECANE karmy dla szczurów - temat ogólny
|
|
|
Jak w temacie, jakie jedzonko nie polecacie dla naszych milusińskich?
Dołączam ankietę - plebiscyt na najgorszą karmę (karmy zebrane z tego tematu), falka. |
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream Pon Lis 19, 2012 11:59, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
foka_z_zakonu [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lis 27, 2005 22:24
|
|
|
nie jestem pewna ale chyba "animals"... po otwarciu pudełka z karmą, wyleciały z niej robale ( a w środku pełno jajeczek było ) okropieństwo!! raz się nadziałam i tej firmie podziękuję... |
|
|
|
|
KAKA
|
Wysłany: Pon Lis 28, 2005 09:19
Zwierzątka: szczur(y) |
|
|
Vitapol nie polecam. Beznadziejne, malo urozmaicone, prawie sama przenica której moje ogony niecierpią |
|
|
|
|
Elbereth
|
Wysłany: Nie Paź 22, 2006 22:15
Zwierzątka: szczury, psy, patyczaki |
|
|
foka_z_zakonu napisał/a: | "animals" |
Też nie polecam, 2 razy znalazłam w tym robactwo . Oprócz tego pełno w tym tych kolorowych chrupek . |
_________________ Moje ogoniaste słoneczka:
Dziewczyny: Kora, Bella, Nela
Chłopaki: Ferdinand, Kit, Nevis
Po Drugiej Stronie Tęczy: Nora, Vani, Franz |
|
|
|
|
Chyna [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 14:49
|
|
|
Nie straszcie mnie, ja mam sianko Animals...
Ale żadnych robali czy czegoś tam nie uświadczyłam... |
|
|
|
|
sachma
Zaproszone osoby: 15
|
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 15:25
|
|
|
Vitapol, Animals i wszystkie jedzonka dla szczurow "podstawowy pokarm" w tekturowych pudelkach... wszedzie sama pszenica i czasem robale... wybrobowalam juz wiele... przewaznie od razu wybieralam "najlepsze" z najgorszych kaski a reszte wywalalam... smieciami szczurow karmic nie bede... zreszta maja swoj rozum i takiego czegos ruszyc nie chca... |
|
|
|
|
Mangusta
ICanHasASnake!
|
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 16:26
|
|
|
z zasady wszystkie "kartony" za bardzo ponętną cenę (zazwyczaj jakieś 3,50) są z żywą wkładką... nie ma co tego kupować... najlepiej jest mieć karmę na wagę, wtedy dokładnie widzimy co kupujemy. |
_________________ Gadzinowe: Haribo, Gary; Czterokołowe: Hondziaszek, Granatowa Krowa |
|
|
|
|
wanna
|
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 17:08
Zwierzątka: Gupik Niesmiertelny |
|
|
też nie polecam karm w kartonach... już nie pamiętam jakich używałam na początku ale nie były urozmaicone, za to Kolibra pamiętam, bo znalazłam tam spleśniałe groszki i pszenice... i jakieś małe ćmy zaczęły latać mi po domu... Nie miałam odwagi dać tego szczurci... |
|
|
|
|
Chyna [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 19:12
|
|
|
Idę wywalić im to z michy, przeraziłam się czytając. |
|
|
|
|
Mangusta
ICanHasASnake!
|
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 12:45
|
|
|
ostatnio musiałam babiszczom kupić zamiast tradycyjnie, megana na wagę, megan w wiaderku dla szynszyli...
strasznie się zawiodłam za 5,50 siano, siano, siano, trochę pestek z dyni i suszona marchewka. nie opłaca się kompletnie (w odróżnieniu od megana na wagę z którego jestem bardzo zadowolona i płacę mniej). |
_________________ Gadzinowe: Haribo, Gary; Czterokołowe: Hondziaszek, Granatowa Krowa |
|
|
|
|
Chyna [Usunięty]
|
Wysłany: Śro Gru 13, 2006 23:16
|
|
|
KAKA napisał/a: | Vitapol nie polecam. Beznadziejne, malo urozmaicone, prawie sama przenica której moje ogony niecierpią |
A ja jak na razie do Vitapolu nic nie mam...
Dziś kupiłam opakom Warzywny pokarm dla gryzoni i Drops menu orzechowe.
Mieszają w misce i coś tam sobie wybierają. |
|
|
|
|
nev! [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Gru 16, 2006 01:17
|
|
|
a moim nie smakują suszone warzywa z Natury Szczura. Zobaczę jak resztę >> chipsy brokułowe na przykład zjedzą... poza tym nie lubią owsa. |
|
|
|
|
Asaurus
Arg!
|
Wysłany: Sob Gru 16, 2006 09:47
Zwierzątka: Raum,Godryk,Fejn,Qworonog,Castiel,Inias,Lugh,Liczący,Lekki |
|
|
Co do megana nasze szczury wyjadają wszystko oprócz zielonych bobków. Zastanawia mnie czy to nie przypadkiem suszony szpinak Wybierać im tego nie będę same doskonale to robią, a jak w misce tylko zielone zostaje to ostentacyjnie ją wywracają wysypując wszystko lub do niej sikają aby zademonstrować, że już pusta i trzeba napełnić. |
|
|
|
|
Margo
|
Wysłany: Czw Sty 11, 2007 19:21
|
|
|
Vitapol (na początku Stefan jadł granulat, chrupki i pestki słonecznika. Teraz nawet tego nie ruszy - woli moje musli), Animals, ROL-EXPRES Wrocław - od tego najprawdopodobniej mój Stefan zaraził się pasożytami !! |
|
|
|
|
Kagero
wyobraźnia kury.
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pią Sty 12, 2007 01:28
Zwierzątka: wszystkie za TM. |
|
|
Vitapol rzeczywiście nie nadaje się do niczego - no chyba, że ktoś ma digging-box, to wtedy można wsypać te wszystkie ziarenka i może coś wyrośnie. skład karmy raz, że nie odpowiada opisowi, dwa, że oprócz ziaren (które są bazą karmy), których szczury nie ruszają, można tam znaleźć kilka kolorowych chrupek i jakichś farfocli. stracone 3,50. |
_________________ I'm sick and I'm twisted, I'm broken - you can't fix it.
reality is truly scaring me
I'm gonna eat your brains and gain your knowledge! |
|
|
|
|
|