|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Wybiegi? |
Autor |
Wiadomość |
Szczurek98
|
Wysłany: Pią Lut 23, 2018 00:56 Wybiegi?
|
|
|
Prywatny wybieg dla szczurów ISTNIEJE COŚ TAKIEGO? |
|
|
|
|
Senthe
|
Wysłany: Pią Lut 23, 2018 03:14
|
|
|
Eee. Wybieg dla szczurów organizuje się w swoim mieszkaniu - na łóżku albo po pokoju. Generalnie szczurów nie należy zabierać poza dom, przebywanie na obcym terenie to dla nich bardzo duży stres. |
|
|
|
|
Albireo
|
Wysłany: Pią Lut 23, 2018 20:28
|
|
|
Jakby na to spojrzeć nieco inaczej, to każdy ma swój własny, prywatny wybieg w swoim mieszkaniu Niektórzy pozwalają szczurom biegać po całym mieszkaniu, inni przystosowują dla stada pokój czy łóżko. Inni ogradzają jakiś kąt, np. z kablami, żeby ogony nie miały tam dostępu. |
_________________ "Zawsze przy mnie, lecz nie ze mną": Spika, Irina, Akne, Rosika, Spock, Flawia sHS, Flora sHS, Xilesia of ZR, Yldritta od ZR [*] |
|
|
|
|
SnakeP
|
Wysłany: Pon Lut 26, 2018 13:10
|
|
|
Mój kolega kiedyś zbudował coś na kształt prywatnego wybiegu, były to tunele z płyt osb co jakiś czas oddzielone płytami z plexi. Taki labirynt z dużą przestrzenią startową i kilkoma innymi tynelami. Położone to było na podłodze, a szczury cały czas w tym rozrabiały |
|
|
|
|
Senthe
|
Wysłany: Pon Lut 26, 2018 13:12
|
|
|
U mnie całkiem nieźle sięsprawdza zamek z pudełek i kartonów. Trzeba w nich powycinać trochę dziur, posklejać taśmą, powsadzać jakieś szmatki i szczury mają plac zabaw : ). Ale oczywiście jest to tylko dodatek do wybiegu właściwego, który stanowi cały pokój. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|