|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Nasze klatki vol. 2 |
Autor |
Wiadomość |
jokada
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2017 12:47
|
|
|
Zdecydowanie warto przechodzone drewniane wyposażenie zmianic na nowe
przy szczurach lepiej sie sprawdza plastikowe, w które nie wchłania sie mocz.
Jako półki - mozna użyć tacek, plastikowych koszyczków
No albo oczywiście półek/tarasów firmy Ferplast |
_________________ Skunksik / Robin <:3 )~
|
|
|
|
|
Senthe
|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2017 12:50
|
|
|
klapouszek29, no no, klatka pierwsza klasa : D. Faktycznie 80 złotych to jak za darmo przy takim metrażu. Pewnie nie wiesz, co to za model? I trochę nie czaję rozwiązania na dole, to jest jakaś płytka kuweta + kratka? |
|
|
|
|
klapouszek29
|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2017 13:54
Zwierzątka: szczurki |
|
|
klatka obecnie przebywa daleko ode mnie, została zakupiona w weekend, więc jeszcze jej dokładnie nie widziałam, dopiero pomacam za jakiś czas ale na dniach osoba która ją odbierała będzie ją składać żeby zrobić mi dokładniejsze zdjęcia bo oczywiście babska ciekawość mnie zżera... Modelu nie znam, wcześniej w niej żyły fretki z tego co wiem. Wygląda własnie jakby na dole była taka półka "podłoga" na trocinki a nad nią kratka jako górna "podłoga". Tylko czytam że wiele z Was odradza takie rozwiązania, że niedobre dla szczurzych nóżek. Pomyslę co z tym zrobić. Własnie przeglądam różne pomysły tutaj na forum na zagospodarowanie tego wielkoludka.. a pomysłów tutaj tyle, że aż nie wiadomo na co patrzeć, takie cuda
Półeczki planuje właśnie jakieś plastikowe porobić- na początek może kupić koszyczki jako półki, albo takie podstawki jak z suszarek do naczyń, poszyć hamaczki, kupić rury. Pokombinuję coś.. ciesze się bardzo, bo naprawdę, klatucha jest wielka i kosztowała malutko jak na taką wielkość.. jest na kółkach jak widać.. Nie wiem czy te drewniane części śmierdzą czy nie, bo klatka została kupiona juz złozona i spakowana przez właściciela, także musze poczekac aż zostanie rozpakowana i poniuchana może nie będzie źle i na początek wystarczy dobrze zabezpieczyć.. trochę cięzko mi kupować wyposażenie nie widząc klatki, ale chociaż część może da radę.. Cieszę się że dołączam do szczurzej rodzinki tutaj.. Szczurki kupie lokalnie od hodowcy, myslałam początkowo o zakupie z rejestrowanych u nas hodowli, ale miałabym dużo zachodu żeby je przewieźc do siebie do domku zagranicę, bo to dużo badań i innych takich. Więc kupię lokalnie od hodowców. Tym bardziej że nie mogłabym ich tutaj przetrzymać przeed wyjazdem, babcia się boi a tata i siostra uczuleni na sierść...
Idę dalej oglądać wasze pomysły, i czytać porady... To forum to kopalniaaaaaa.....
[ Dodano: Śro Wrz 27, 2017 20:41 ]
Senthe napisał/a: | klapouszek29, no no, klatka pierwsza klasa : D. Faktycznie 80 złotych to jak za darmo przy takim metrażu. Pewnie nie wiesz, co to za model? I trochę nie czaję rozwiązania na dole, to jest jakaś płytka kuweta + kratka? |
https://majazoo.pl/gryzonie/910-klatka-dla-gryzoni-142-cm-4-pietra-drewniane-polki.html
nie wiem czy można tu takie linki wstawiać ? w kazdym razie - wow, jestem w szoku, klatka baaaardzo podobna do mojej, i wymiarowo i wyglądowo. a cena ? dzis widziałam moją na kamerze i fotkach z bliska, jest w bardzo dobrym stanie, drewniane półeczki nic nie śmierdzą, są ładne, domek i inne niepoobryzane, niezasikane. a róznica w cenie ? jak się to ma do moich 80zł ? jestem dumna z zakupu i nie mogę się doczekać pochwalić się jak jest urzadzona i moimi nowymi domownikami... |
|
|
|
|
Borówka
Miłośniczka brzuszków
|
Wysłany: Nie Paź 08, 2017 19:56
Zwierzątka: Roe i Amazonka |
|
|
Niezła klatka
Jeśli chodzi o tą kratkę nad kuwetą, ona zabezpiecza ją przed pogryzieniem i wysypywaniem się ściółki. W większości klatek jest, z tego co wiem, wysuwana, może tutaj też będzie. Jeśli nie, to można ją jakoś wyciąć albo wyłożyć jakimś kocykiem. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|