|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Miot STAROŻYTNY HS |
Autor |
Wiadomość |
quagmire
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2017 11:10
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Jakie one są obłędne |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
Ogoniasta
<:3 )~<:3 )~
|
Wysłany: Sob Kwi 08, 2017 20:56
Zwierzątka: 11 szczuraskowych piękności :) |
|
|
Siostrzyczki w jajecznym klimacie
|
W sercu: Meggy [*], Pampuszek [*], Fibi [*], Rossa [*], Vilemo [*], Sasha [*], Celica vel Chunni SunRat's [*], Lexi [*], Seventh Heaven [*], Delicja [*], Izzie [*], Lily [*], Muffinka [*], Foxy Lady [*], Brook [*], Brandy [*], Shandy [*], Lucynka [*], Whisky [*], Bajka [*] Daisy [*], Morelka [*], Impala [*], Tessa [*], Tequila [*], Iliada HS [*], Wydra Serduszko [*], Brie [*], Mary [*] |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Pon Kwi 10, 2017 13:33
|
|
Boskie panny
Trudno uwierzyć, że te potwory mają już prawie 11 miesięcy |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
Ogoniasta
<:3 )~<:3 )~
|
Wysłany: Pon Maj 15, 2017 20:54
Zwierzątka: 11 szczuraskowych piękności :) |
|
|
STO LAT naszym kochanym starożytnym skarbom!
Iliada w prezencie urodzinowym dostała wycieczkę do weta i szpilora w pupalka. Od wczoraj wydaje dźwięki jak traktorek. Dostała antybiotyk.
Z Iliadą ogólnie mam mały problem. Czy u któregoś z rodzeństwa pojawiały się jakieś problemy skórne?
W styczniu u Iliady pojawiły się strupki. Na karku, na pleckach, na boczkach. Oczywiście pierwsze podejrzenie - świerzb. Chociaż nie wyglądały typowo. Dostała serię odrobaczania. Nie zeszło. Zeskrobina nic nie wykazała. Wetka stwierdziła, że możliwa jest jakaś alergia. Dostała steryd. Zeszło. Niestety w marcu powtórka z rozrywki. Znowu zeskrobina, znowu czysto. Dla pewności znowu całe stado zostało odrobaczone. Po kuracji Iliada nadal miała strupy. Nie było ich dużo. 3-4 rozsiane na tułowiu. Znowu pomogło leczenie sterydem. Teraz znowu pojawiły się dwa strupy. Dostałyśmy steryd. Nie mam pojęcia co może ją uczulać Karma nie zmieniona, warzywa, owoce - nic nowego nie dostawały.
Jakieś pomysły?? Coś się u was działo? |
W sercu: Meggy [*], Pampuszek [*], Fibi [*], Rossa [*], Vilemo [*], Sasha [*], Celica vel Chunni SunRat's [*], Lexi [*], Seventh Heaven [*], Delicja [*], Izzie [*], Lily [*], Muffinka [*], Foxy Lady [*], Brook [*], Brandy [*], Shandy [*], Lucynka [*], Whisky [*], Bajka [*] Daisy [*], Morelka [*], Impala [*], Tessa [*], Tequila [*], Iliada HS [*], Wydra Serduszko [*], Brie [*], Mary [*] |
|
|
|
|
Senthe
|
Wysłany: Pon Maj 15, 2017 22:09
|
|
|
U Solkana wszystko w porządku, urósł chłop na schwał, trochę pulchniutki, za to silny, zwinny, wszystkim zainteresowany i kochany . Nie ma żadnych problemów zdrowotnych, poza podejrzeniem mykoplazmozy u całego stada. Wszystkie potwory od miesięcy trochę kichają, raz były przeleczone antybiotykiem. Nie przerodziło się to kichanie póki co w nic poważniejszego. Są pod stałą obserwacją pod tym kątem.
Ogoniasta, Solkan nie miał żadnych problemów skórnych. |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Pią Maj 19, 2017 16:23
|
|
Finn miał kiepskie urodziny, bo ja się czasowo nie ogarniam w tym tygodniu, jak pisałam na FB w prezencie miał wycieczkę pociągiem, bo Mati jechała na echo serca, a jak ma się 3 szczury, to jedzie całe stado
Waży 570 gramów. Fajny jest - i z budowy, i z wyglądu, i z charakteru
Jakiś czas temu też miał jakieś pojedyncze strupki, ale stado dostało Stronghold i jak na razie się nie pojawiły. Teraz kończy antybiotyk, bo mocno się zakatarzył, ale to tyle jak na razie.
|
|
|
|
|
Senthe
|
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Wto Sie 22, 2017 11:14
|
|
Cudowny jest |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|