|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Kołowrotek |
Autor |
Wiadomość |
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Wto Cze 02, 2015 13:04
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
smeg, pisał, że 28 cm. |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
nikoś
|
Wysłany: Nie Cze 07, 2015 18:12
Zwierzątka: kot,5 szczurków |
|
|
Tak dokładnie 28 cm i mam 6 mc szczurki.Ten kołowrotek jest naprawdę wielki. |
_________________ Szczur potrzebuje szczura,taka jego natura.
Szczurki-Nikoś, Sammi,Filip,Julek,Amorek
Kot-Klemens |
|
|
|
|
FOXI
|
Wysłany: Śro Cze 10, 2015 19:14 Nauka biegania w kołowrotku
Zwierzątka: 2 szczurze panny |
|
|
Jak nauczyć szczurka biegania w kołowrotku? Mam dość duży. Dawałam smakołyki do niego ,ale znikały i szczurki nie wchodziły tam. Raz tam je włożyłam i zakręciłam ,ale nie zrozumiały o co chodzi Może mi ktoś pomóc? Zależy mi na tym bo moje ciury potrzebują wybiegania się
Jeżeli taki temat się pojawił bardzo przepraszam. |
_________________ Nasz wątek:
http://forum.szczury.biz/...1002558#1002558
|
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Pią Cze 12, 2015 22:50
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
FOXI, jeśli szczury nie mają ochoty ani potrzeby biegać w kołowrotku, to nic z tym nie zrobisz. Z tego, co piszą inni na forum, są ogony, które to kochają - Twoje widać do nich nie należą |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
bolek
|
Wysłany: Sob Cze 13, 2015 07:22
Zwierzątka: szczury, pies |
|
|
Moje tez by do kołowrotka nie weszły, a jeśli szczurasy potrzebują wybiegania się to najlepsze są wybiegi poza klatką minimum 4 godz dziennie, bo kołowrotek im tego nie zastąpi jak sama zauważyłaś nawet nie chcą do niego wejść |
_________________ Ze mna: Bolek (ur. 10.09.2014) Lolek (ur. 16.12.2014) Bilbo (ur. listopad 2014)
Nasz temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=16993 |
|
|
|
|
FOXI
|
Wysłany: Czw Cze 18, 2015 05:52
Zwierzątka: 2 szczurze panny |
|
|
Dobrze dziękuje. Jedna się w nim kręci, ale druga się boi. |
_________________ Nasz wątek:
http://forum.szczury.biz/...1002558#1002558
|
Ostatnio zmieniony przez Devona Czw Cze 18, 2015 10:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
monijjca
PaniPasiukowa
|
Wysłany: Czw Cze 18, 2015 19:00
Zwierzątka: pasiukowe |
|
|
bolek, szczur nie musi biegać min.4 godziny dziennie.... Dwie zdecydowanie wystarczą, ale wiadomo że im więcej tym lepiej |
_________________ INCREDIBLE Rats hodowla szczurów rodowodowych
Tosia, Zosia, Lola, Pepper, Temida, Amelia, Fleur, Thyri, TraumTanzerin zwana Alicją, Catwoman, Czarna pcheła, Francessca ♡
(*) Nikt nam nie powiedział kiedy mamy się pożegnać, ile mamy czekać aby znowu się pojednać.. - Na zawsze w moim
|
|
|
|
|
ney
|
Wysłany: Pon Cze 22, 2015 22:33
Zwierzątka: 4 ogony |
|
|
monijjca napisał/a: | bolek, szczur nie musi biegać min.4 godziny dziennie.... Dwie zdecydowanie wystarczą, ale wiadomo że im więcej tym lepiej |
Off-Topic: | Po internecie krąży założenie, że ma to być godzinka dziennie minimum. Pamiętam, że na początku szczurzej przygody przykładałam ogromną wagę do czasu wybiegów - a teraz po prostu jest tak jak się uda. Jak jest napięty dzień to 30 min musi wystarczyć, jak jest luz to i kilka godzin się zdarza… No i od chęci chłopaków też dużo zależy. Nie zawsze chce im się długo biegać |
|
_________________ Ze mną: Omiś SR, Jaskier ZR, Racuszek ZR
Nasz temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=16092
Za TM: Harry, Potter |
|
|
|
|
Naamah
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2016 15:00 .
Zwierzątka: Szczur |
|
|
................................ |
Ostatnio zmieniony przez Naamah Czw Wrz 14, 2017 12:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Skarpetka
100% bawełny
|
Wysłany: Nie Lip 31, 2016 12:44
Zwierzątka: Dorito, Vin, Nacho, Trufel |
|
|
A co sądzicie nie o średnicy, ale o szerokości tego kołowrotka? (zabudowany plastikowy trixie)
http://hipcio.sklep.pl/pr...kowy-33cm-61012
Wlasnie do mnie taki przyszedl, i wydaje mi sie strasznie wąski : /
Mial byc dla myszki, ale z mysla, ze w przyszlosci pobiegaja tez na nim szczurki, poki beda nieduze i jesli beda chcialy. |
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Nie Lip 31, 2016 15:31
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
Skarpetka, dla myszy to standardowa szerokość, szczury musisz sprawdzić eksperymentalnie U mnie nigdy nie było chętnych do biegania w kołowrotku, ale kto wie - podobno takie ogony się zdarzają. |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Wto Sie 02, 2016 08:40
Zwierzątka: brak |
|
|
Moje młodsze samiczki biegały w 21 cm Trixie, nie był za wąski (był za mały, ale tylko maluchy z niego korzystały) Ten też powinien być ok, jeśli nie masz wielkich samców. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
szczurkai
|
Wysłany: Wto Sie 02, 2016 10:55
Zwierzątka: szczury i żółw |
|
|
a moje nałogowo w pralce biegają |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|