|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Rzeczy niejadalne, ale zjadane - papier, mydło, kosmetyki |
Autor |
Wiadomość |
Lowenstein
|
|
|
|
|
mała
|
Wysłany: Śro Mar 30, 2016 20:04 Tektura, korki i torebki foliowe
|
|
|
Moje ptysie podczas zabawy nie raz gryzą i zjedzą zabawki. Czy tektura gazety, korki po winie lub foliowe torebki im zaszkodzą?
Proszę o poprawną pisownię oraz używanie znaków interpunkcyjnych. Poprawiłam tekst na bardziej czytelny. |
Ostatnio zmieniony przez oxxy Śro Mar 30, 2016 20:39, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
oxxy
|
Wysłany: Śro Mar 30, 2016 20:36
Zwierzątka: koty sztuk dwie |
|
|
mała, przeniosłam post do odpowiedniego tematu. Następnym razem użyj opcji "szukaj", zanim założysz nowy temat. Poprawiłam także błąd ortograficzny w temacie.
W większości przypadków szczury rozrywają tylko wymienione przez Ciebie rzeczy, nie zjadają ich. Jednakże musisz pilnować ich podczas wybiegów, nie możesz pozwalać na zjadanie torebek foliowych, bo mogą im zaszkodzić. |
_________________ "Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś." |
Ostatnio zmieniony przez agathe1988 Pią Kwi 01, 2016 11:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Myszata
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2016 09:57
Zwierzątka: Tosiek, PePe |
|
|
ja mam takie pytanie zauważyłam że mój Tosiek je pellet. używam pelletu Pinio zielona herbata. Czy nic mu nie bedzie po takim posiłku czy mam mu zmienic? i ewentualnie na co? |
|
|
|
|
Senthe
|
Wysłany: Śro Maj 11, 2016 13:32
|
|
|
Dlaczego miałoby mu się coś stać, to zwykłe aromatyzowane drewno. Nie jest pożywne, ale jeśli mu zależy, to niech sobie je : P. Moje szczury też czasem próbują. No chyba że u Ciebie wchłania ten pellet w jakichś niezwykłych ilościach, wtedy bym się zaniepokoiła. |
|
|
|
|
Myszata
|
Wysłany: Czw Maj 12, 2016 08:10
Zwierzątka: Tosiek, PePe |
|
|
A nie wiem może troche spanikowalam :Pale wolałam sie upewnic u kogoś kto zna sie lepiej niż ja:) nie no dużo tego nie je ale troche skubnie |
|
|
|
|
Senthe
|
Wysłany: Pon Sie 01, 2016 14:16
|
|
|
Merlin czasami zdejmuje ze ściany i zjada... farbę. Nie tynk, tylko płatki farby, i nie obgryza, tylko bierze i je. Spotkałyście się z czymś takim? Jak zauważam, to mu przerywam to jedzenie, i zwykle potem o tym zapomina, ale zdumiewa mnie, że w ogóle mu to przychodzi do głowy. |
|
|
|
|
rebelpizza
|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2016 17:50
Zwierzątka: Szczur |
|
|
Hej ! Mam pytanie, a nie mogłam znaleźć odpowiedzi na nie nigdzie, więc liczę na Wasza pomoc.
Mój szczurek ma chłonne , granulowane podłoże na gryzoni z dodatkiem zapachu zielonej herbaty i potrafi czasami usiąść i zaczać je jeść. Mimo pełnej miski swojego jedzenia, smakołyków. Czy jest się czym martwić?
[ Komentarz dodany przez: limomanka: Czw Paź 06, 2016 11:53 ]
Scaliłam dyskusję z tematu zbiorczego. |
|
|
|
|
FaerielDeVille
RCPL
|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2016 17:54
Zwierzątka: soon the adventure will begin... again |
|
|
rebelpizza, chodzi o żwirek drewniany? Jeśli tak, to nie ma się czym martwić, nie jest toksyczny.
Czy drugi szczurek też podjada podłoże? |
_________________ Rodent Club PL |
|
|
|
|
rebelpizza
|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2016 18:05
|
|
FaerielDeVille napisał/a: | rebelpizza, chodzi o żwirek drewniany? Jeśli tak, to nie ma się czym martwić, nie jest toksyczny.
Czy drugi szczurek też podjada podłoże? |
Tak to drewniany żwirek , z drzew iglastych, świerk, sosna i podobno bez dodatków chemicznych.
Na razie mam tylko jednego szczurka, kupiłam go pare dni temu i czekamy na drugiego, ponieważ w sklepie był tylko jeden . |
|
|
|
|
agathe1988
|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2016 18:12
Zwierzątka: Cała 16 w <3 |
|
|
rebelpizza, nie kupuj, adoptuj. Wiele szczurków poszukuje dobrego domu, a my na forum nie popieramy kupowania zwierząt w sklepach. |
_________________ Na zawsze w sercu: Dumbo [*] Dabi [*] Abu [*] Dropsik [*] Gucio [*] Bubuś [*] Mount [*] Tadeusz of Zirrael Rattery [*] Everest [*] Homer [*] Thor [*] Dover [*] Otto [*] Puci [*] Navaho Incredible Rats [*] Powhatan Incredible Rats [*] |
|
|
|
|
rebelpizza
|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2016 18:19
|
|
agathe1988 napisał/a: | rebelpizza, nie kupuj, adoptuj. Wiele szczurków poszukuje dobrego domu, a my na forum nie popieramy kupowania zwierząt w sklepach. |
Ja tez nie popieram kupowania, ale nie mogłam znaleźć strony gdzie moge adoptować.
Moje dwa psy i kot z ulicy i schroniska Jeżeli moglibyście polecić jakąś strone czy schronisko gdzie moge znaleźć bezdomne szczurki to proszę o podesłanie. |
|
|
|
|
FaerielDeVille
RCPL
|
|
|
|
|
rebelpizza
|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2016 18:29
|
|
Dziękuje bardzo |
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2016 21:28
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
rebelpizza, u nas na forum też jest cały dział adopcyjny |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|