|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: smeg Śro Mar 09, 2016 16:22 |
Odmiany które najbardziej się podobają |
Autor |
Wiadomość |
Tarpatka
|
Wysłany: Śro Mar 09, 2016 12:47 Odmiany które najbardziej się podobają
|
|
|
Jakie odmiany wam się najbardziej podobają? Ten temat założyłam żeby był widoczny i żeby zasugerować trochę hodowcom oczekiwania wasze i moje. No więc mi najbardziej podobają się agouti
Ja nie wiem jak się robi ankietę ale jak by ktoś mógł w tym temacie wypisać odmiany sierści to by było extra i dać to w ankietę |
|
|
|
|
Chester
Szczurza mamusia
|
|
|
|
|
ema0505
|
Wysłany: Śro Mar 09, 2016 14:35
Zwierzątka: 5 szczurzych panów i pies Collie nie border |
|
|
To jest raczej kwestia gustu jeśli chodzi o odmiany. A dla hodowców ważniejsze jest, żeby miot był jak najzdrowszy i z jak najlepszym charakterem niż to jak szczurek będzie wyglądał. I wątpię żeby hodowcy kierowali się upodobaniami chętnych. |
_________________ Ze mną: Borys, Bobby Singer, Cookie spod Husarskich Skrzydeł, Gambit of Zirrael, Zen Rotta Taivas, Zick Rotta Taivas, Dave Incredible Rats <3
Za TM: Nodi vel Zdzichu, Scooby vel Pindol, Hienek, Arnold, Harry, Mortimier Pierwszy, Majki, Jessie, Tutek, Czarny
Nasz temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=15302
Zapraszam
|
|
|
|
|
Rusałka
|
Wysłany: Śro Mar 09, 2016 14:51
|
|
|
Podpisuję się pod tym, co napisała ema0505. Przede wszystkim należy postawić na zdrowie szczurów, wygląd jest sprawą drugorzędną. |
|
|
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Śro Mar 09, 2016 15:05
|
|
|
No dobrze, ale nie udawajmy, że nie mamy swoich ulubionych odmian Myślę, że po prostu wystarczy przenieść ten temat do innego działu lub połączyć z istniejącym |
_________________ moje szczuraki
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
|
Vaco
phage the Chihuahua
|
Wysłany: Śro Mar 09, 2016 15:24
|
|
|
Podpisuję się pod Niamey Wystarczy przenieść do bardziej offtopowego działu.
Osobiście najbardziej ze znaczeń lubię down under, variegated, essex i blazed
Kolory topaz, mink, american blue, cinnamon i wszystkie burmy. Uszy obojętne, sierść lubię każdą (jej brak też) |
|
|
Rusałka
|
Wysłany: Śro Mar 09, 2016 15:34
|
|
|
Ja ogromnym sentymentem darzę dumbo; albinoski, ivorki, siamese seal point, russian blue siamese, russian fawn i russian beige |
|
|
|
|
Senthe
|
Wysłany: Śro Mar 09, 2016 15:51
|
|
|
Preferuję uszy standard, czarne oczy, miękką sierść bez żadnych łysień. Znaczenia i kolory prawie że dowolne, choć szczególnie lubię siamese, a do tegoczarne i ciemne selfy blazed/essex oraz jasne berkshire : ) |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
|
|
|
|
ema0505
|
Wysłany: Śro Mar 09, 2016 17:03
Zwierzątka: 5 szczurzych panów i pies Collie nie border |
|
|
Wiadamo, że każdy ma swoje ulubione odmiany. Po prostu wątpię żeby hodowcy przy dobieraniu szczurów w pary tym się kierowali, bo istotniejsze są inne rzeczy w tym wypadku. Każdy hodowca ma jakieś plany hodowlane i nie będzie ich zmieniał, bo ktoś lubi tak i takie szczury .
Ja mam słabość do łysoli, rexów i double rexów. Kocham uszy dumbo . Oczy i barwa nie mają dla mnie znaczenia. Ze znaczeń blazed, possum, patched, capped |
_________________ Ze mną: Borys, Bobby Singer, Cookie spod Husarskich Skrzydeł, Gambit of Zirrael, Zen Rotta Taivas, Zick Rotta Taivas, Dave Incredible Rats <3
Za TM: Nodi vel Zdzichu, Scooby vel Pindol, Hienek, Arnold, Harry, Mortimier Pierwszy, Majki, Jessie, Tutek, Czarny
Nasz temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=15302
Zapraszam
|
|
|
|
|
Tarpatka
|
Wysłany: Śro Mar 09, 2016 17:12
|
|
|
A to prawda że łyse szczury mają wady genetyczne i że się nie powinno ich rozmnażać? |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Śro Mar 09, 2016 17:27
Zwierzątka: brak |
|
|
Tarpatka, łyse szczury odmiany sphinx - tak. Nie są przez to rozmnażane w Polsce. Szczury odmiany fuzz mają inne geny i nie mają tych problemów. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
Tarpatka
|
Wysłany: Śro Mar 09, 2016 21:35
|
|
|
Czym się różni fuzz od sphinxa? |
|
|
|
|
Vaco
phage the Chihuahua
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|