|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Klatka FRODO |
Autor |
Wiadomość |
RudaWilczyca
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2016 08:43 Klatka FRODO
|
|
|
(Jeśli jest temat, proszę o scalenie)
Więc pomyślałam sobie, że Inter-Zoo Frodo jest na tyle popularną klatką z tej niższej półki cenowej, że można by założyć dla niej osobny temat. Tutaj można dyskutować na wszystkie tematy związane z klatką i zadawać pytania do osób, które takową posiadają.
Ja pierwsza!
Mam pytanie - jak zabezpieczacie u siebie podesty, ewentualnie na co je zamieniliście? Bo trzymają się do półek na słowo honoru i moja Fela już dwa ostatnio przetrąciła, na szczęście nie spadła całkiem i nic sobie nie zrobiła ale trochę się obawiam że by mogła. |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2016 11:13
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
RudaWilczyca, większość osób po prostu ich nie instaluje w klatce, ale rozumiem, że nie o taką odpowiedź Ci chodziło |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
agathe1988
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2016 11:48
Zwierzątka: Cała 16 w <3 |
|
|
RudaWilczyca, czytam sporo postów na grupach fb i tam posiadacze Frodo montują pochylnie na trytytki. Robią dziurki i tak przyczepiają |
_________________ Na zawsze w sercu: Dumbo [*] Dabi [*] Abu [*] Dropsik [*] Gucio [*] Bubuś [*] Mount [*] Tadeusz of Zirrael Rattery [*] Everest [*] Homer [*] Thor [*] Dover [*] Otto [*] Puci [*] Navaho Incredible Rats [*] Powhatan Incredible Rats [*] |
|
|
|
|
RudaWilczyca
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2016 16:19
|
|
|
quagmire Nie, nie o taką bo narazie nie mam dla nich alternatywy a jak je usunę to połowa klatki będzie dla szczurci niedostępna. Czekam do 10, żeby dokupić wyposażenie na fullwypas Poza tym będę teraz w Warszawie to poszyję mebelki na maszynie u mamy.
agather1988 Właśnie tak chyba spróbuję, albo na trytytki albo na koluszka od kluczy. |
_________________ U mnie: Felicja zwana Felą + szukamy...
Za TM: Hugo, Michael zwany Ciapą |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2016 16:35
|
|
RudaWilczyca, no tak, dla staruszków są niezbędne. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
tuśka
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2016 22:26
Zwierzątka: Labrador, szczury |
|
|
Dla starszych szczurków faktycznie są niezastąpione, ale dla młodych być nie muszą. Ja mam Frodo i rzeczywiście szlak mnie trafiał, jak co chwola musiałam je montować na nowo. W końcu się wkurzyłam i je wypierdzieliłam. Szczurki bez nich super sobie radzą. Przeskakują po mebelkach. Zresztą mój Parszi jest tak skocznym szczurem, że dla niego nawet odległość między półkami, bez pochylni, jest za mała Pochylnie postanowiłam wykorzystać w sposób nie standardowy, tj jako narożne półeczki a raczej podpórki. Oto coś takiego, np do podtrzymania koszyczka , a i szczurek sobie obok przycupnie
|
_________________ Obecnie ze mną Alex, Parszywek,Carlos, Denzel
ZA TM min: Manfred [*] Zosia [*] Halina [*] Czarna [*] Alexander [*] Scotty [*] Hania [*] Alina [*] Sasha [*] Mała [*] i wiele wiele innych [*]...
|
|
|
|
|
Rusałka
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2016 22:44
|
|
|
tuśka ciekawa koncepcja. Chociaż świętej pamięci Stokrotka zaraz by ją rozpracowała
RudaWilczyca napisał/a: | Właśnie tak chyba spróbuję, albo na trytytki albo na koluszka od kluczy. |
Kółeczka od kluczy będzie chyba trudniej zamontować. Czarne trytytki będą wyglądać bardziej estetycznie + są jak dla mnie łatwiejsze w montażu >>Klik<< |
|
|
|
|
RudaWilczyca
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2016 23:29
|
|
|
Dla sprostowania, Fela nie jest szczurkiem starszym, znaczy ma około roku Ale po prostu panicznie boi się skakać - dla niej jeśli siedzi mi na ręce i położę ją nad kolanem to zeskoczenie z 10 cm to jest za wielkie wyzwanie i tylko kręci mi się na ręce i patrzy jak by tu zejść. Z jednej strony, chciałabym żeby mogła sobie w klatce poskakać jak już będą hamaczki i szczurołapki, ale z drugiej dzięki temu jak ją puszczę na lóżko to mam 99% pewności, że z niego nie zeskoczy z własnej woli za żadne skarby.
Tak czy inaczej, w przyszłości pewnie wymienię te półeczki na prostokątne materiałowe podesty albo coś... No zobaczę |
_________________ U mnie: Felicja zwana Felą + szukamy...
Za TM: Hugo, Michael zwany Ciapą |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Pią Mar 04, 2016 00:42
|
|
RudaWilczyca, ale może przecież chodzić po prętach, moje tak robią. |
|
|
|
|
aresarma
|
Wysłany: Nie Cze 19, 2016 12:55
|
|
|
Klatka jest świetna, jestem bardzo zadowolona. Jedyny mankament to małe drzwiczki, ale w porównaniu z resztą klatek i tak jest super, poza tym rekompensuje to otwierana góra. |
|
|
|
|
Mo-Wu
|
Wysłany: Nie Cze 19, 2016 23:03
Zwierzątka: Szczurze gamonie <3 |
|
|
Drewniany mostek. Mozna kupić na hipcio.sklep.pl. Ten dłuższy. Idealnie pasuje od szpary po pochylni do pretow bocznej ściany. Warunkiem jest zabezpieczenie półek żeby nie jeździły. Na to polecam trytytki. albo rura z trixie przymocowana na trytytki. możesz luknac na fotke w temacie mojego stada (link w podpisie).
Mi w tej klatce przeszkadza jedynie ten plastik w dachu bo jest obgryzany systematycznie. No i jest za mała. |
_________________ Ze mną: Scarlett Johansson IR, Endorfina IR, Incredible Empress IR, Mi Corazón IR
Za TM: Aurora, Kofeina, Coma, Dopamina, Abby, Ruby, Cola (vel Pchełka vel Mrówka)
Nasz temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=18197 |
|
|
|
|
Ala Kanclerzews
|
Wysłany: Śro Lis 09, 2016 08:31
Zwierzątka: dwie szczurze córeczki: Alien i Milka, |
|
|
Witam, mam problem odrobinę z innej beczki. Posiadam klatkę Frodo, ogółem bardzo dobrze się sprawuje, ale zastanawiam się nad wzięciem trzeciego szczurka (samiczki) i co za tym idzie, będę musiała klatkę rozbudować. Czy zna ktoś może jakieś w miarę tanie klatki z kuwetą w rozmiarze podobnym do Frodo? A może 3 szczury zmieszczą się w "klasycznej" wersji? |
|
|
|
|
ema0505
|
Wysłany: Śro Lis 09, 2016 09:57
Zwierzątka: 5 szczurzych panów i pies Collie nie border |
|
|
Ala Kanclerzews, frodo jest na 4 szczurki |
_________________ Ze mną: Borys, Bobby Singer, Cookie spod Husarskich Skrzydeł, Gambit of Zirrael, Zen Rotta Taivas, Zick Rotta Taivas, Dave Incredible Rats <3
Za TM: Nodi vel Zdzichu, Scooby vel Pindol, Hienek, Arnold, Harry, Mortimier Pierwszy, Majki, Jessie, Tutek, Czarny
Nasz temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=15302
Zapraszam
|
|
|
|
|
Ala Kanclerzews
|
Wysłany: Śro Lis 09, 2016 17:36
Zwierzątka: dwie szczurze córeczki: Alien i Milka, |
|
|
ema0505 Dzięki. Może faktycznie jak odpowiednio zagospodaruję... |
_________________ 🐭💗🐭
|
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Czw Lis 10, 2016 07:31
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
Ala Kanclerzews, zmieści nawet więcej: http://forum.szczury.biz/...p=961635#961635 |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|