|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Zirrael Rattery |
Autor |
Wiadomość |
CzerwonaAnulka
|
Wysłany: Śro Lut 17, 2016 22:27
|
|
|
Na stronie SHSRP pisze że twoja hodowla została zawieszona na twoją prośbę. Dlaczego? |
|
|
|
|
zirrael
|
Wysłany: Śro Lut 17, 2016 23:22
Zwierzątka: szczur(y), koty |
|
|
hodowla w SHSRP została zawieszona w 2008 roku ze względu na poważne problemy i zawirowania w życiu osobistym
Do hodowli wróciłam w 2013 roku acz jako członek innych związków hodowców - wszystko jest napisane w pierwszym poście tego tematu |
|
|
Kunia86
|
Wysłany: Śro Lut 17, 2016 23:50
|
|
|
To dlaczego nie wróci pani do SHSRP? Coś jest nie na rękę w ich regulaminie? Zapytałam panią na pw o malucha a pani tak wrednie mi odpisała, zero taktu i empatii ani wytłumaczenia brak. Ja rozumiem że pani jako dość sędziwa osoba może nie mieć cierpliwości do pytań ale bez przesady. |
_________________ Pinia [*] Dania [*] Elwirka [*] Lucy [*] Endi [*] Karmelek [*] Klops [*] Pepsi [*] Mona [*] |
|
|
|
|
Nakota
Światowy transporterek
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2016 00:10
Zwierzątka: Dużo szczurów i kot |
|
|
Kunia86, odpowiedź na Twoje pytanie znajduje na poprzedniej stronie tego tematu... |
_________________ Kto walczy przegrywa czasem, kto nie walczy przegrywa zawsze.
Per aspera ad astra.
|
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
zirrael
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2016 06:33
Zwierzątka: szczur(y), koty |
|
|
Kunia86 napisał/a: | Zapytałam panią na pw o malucha a pani tak wrednie mi odpisała, zero taktu i empatii ani wytłumaczenia brak. |
No cóż jeśli szanowna Pani poczuła się urażona moją odpowiedzią (załączam ją bo nie bardzo rozumiem te "radosne stwierdzenia" ) to bardzo przepraszam, nie wiedziałam że na proste pytanie o dostępność malca opisanego jako pozostający w hodowli powinnam wykazywać takt i empatię i pewnie jeszcze zrezygnować z własnych planów hodowlanych... A co do wyjaśnienie to jaśniej niż napisałam już się nie da chyba...
zirrael napisał/a: | Co jest niejasnego w adnotacji że ten malec zostaje w hodowli? Wyjaśniam - nie, nie jest na sprzedaż, zostaje u mnie w domu. Generalnie raczej nie zostanie z tego miotu żaden wolny malec, po rezerwacjach osób z listy oczekujących. |
Rozumiem że czytanie ze zrozumieniem dla niektórych jest sprawą skomplikowaną wiec zamieszczam krótką legendę z objaśnieniami adnotacji przy malcach z miotów:
- wolny - malec jest wolny można o niego aplikować przesyłając ankietę
- oczekiwanie na potwierdzenie rezerwacji/wstępna rezerwacja - malec raczej wolny nie będzie ale można obserwować temat i w razie zmiany adnotacji na "wolny" aplikować (wcześniej raczej nie ma sensu bo na maluchy zazwyczaj jest kolejka)
- zostaje w hodowli/rezerwacja - malec ma już dom i nie ma sensu o niego pytać |
|
|
jokada
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2016 08:39
|
|
|
Widać w czeskim związku lepiej i bardziej zorganizowanie
i z tego co się orientuje Zirrael poza granice jeździ też na wystawy |
_________________ Skunksik / Robin <:3 )~
|
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2016 11:10
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Kunia86, Zirr była jedną z założycielek SHSRP, główną siłą napędową Stowarzyszenia i pierwszą przewodniczącą. Statut i wiele regulaminów Jej zawdzięcza swój kształt. Twoje słowa są bardzo nie na miejscu w tym przypadku. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
gijane
pani Rolnik :)
|
Wysłany: Pon Paź 01, 2018 10:07
|
|
|
Bardzo się cieszę że Zirrael aktywowała hodowlę, miałam jednego z chłopców z miotu G (2006) rok, i dożył niemalże wieku 3 lat (bez jednego miesiąca), co świetnie świadczy o decyzjach hodowcy. W szczurzych sprawach nie siedzę od śmierci tegoż malucha (2009), więc może starania hodowców poszły już tak daleko, że dozycie wieku 3 lat jest standardem. Wtedy nie było
Moje kontaltu z Zirrael były zawsze profesjonalne i dobre. Zawsze czułam, że najważniejsze jest dla niej dobro szczurów, kropka. Dobro ludzi i "klientów" było na miejscu drugim, co uważam za najwłaściwszą kolejność priorytetów. Najpierw szczurasy, potem ludzie. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|