|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
W czym prać szczurze rzeczy? |
Autor |
Wiadomość |
nimka
|
Wysłany: Śro Lut 25, 2015 17:46
Zwierzątka: Pies, 3 Koty + u rodziców: Kot i Pies |
|
|
Ja się natomiast boję, że manusan nie zadziała i pozarażam sobie szczury...
Manusan jest w końcu do mycia ciała, a nie otoczenia... musi być łagodny, inaczej by skórę wyżarł. |
_________________ Nasz wątek: [KLIK] |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2015 15:17
Zwierzątka: brak |
|
|
nimka, ale bakterie zabija. I tylko o to chodzi - przecież nie chcesz wyżerać z klatki kamienia, rdzy albo jej wybielać. Ja też kiedyś stosowałam do mycia klatki mocno rozcieńczony wodą domestos z rozpylacza - nawet to wystarczyło, żeby wyżarł mi białe plamy na ubraniu (dobrze, że akurat sprzątałam w piżamie ). |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2015 20:12
|
|
|
Ja jako alergik bardzo źle reaguję na preparaty z chlorem, dlatego do mycia szczurzych klatek używam manusanu, od lat i super się sprawdza. Dobre są też preparaty Frosch, zwłaszcza z ekstraktem z winogron. Pięknie pachnie i dobrze działa, a przy tym jest ekologiczny. |
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
|
metalowa
|
Wysłany: Wto Mar 03, 2015 21:33
Zwierzątka: fretka |
|
|
Przeczytałam temat i widziałam, że to pytanie już padło, ale pomyślałam, że może coś się w tej kwestii zmieniło. Do osób, które piorą szmatki w Persilu: zauważyliście, żeby uczuliło wasze szczury? |
|
|
|
|
bolek
|
Wysłany: Wto Mar 03, 2015 21:47
Zwierzątka: szczury, pies |
|
|
Ja piore rzeczy dla szczurów w płynie do naczyń. |
_________________ Ze mna: Bolek (ur. 10.09.2014) Lolek (ur. 16.12.2014) Bilbo (ur. listopad 2014)
Nasz temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=16993 |
|
|
|
|
nikoś
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2015 12:48
Zwierzątka: kot,5 szczurków |
|
|
Ja piorę normalnie w proszku najpierw w wannie ,płucze a póżniej do pralki na odwirowanie. |
_________________ Szczur potrzebuje szczura,taka jego natura.
Szczurki-Nikoś, Sammi,Filip,Julek,Amorek
Kot-Klemens |
|
|
|
|
akiko
|
Wysłany: Sob Paź 10, 2015 11:11
|
|
|
Ja osikane rzeczy najpierw zalewam wrzątkiem, jeśli bardzo śmierdzi to jeszcze kiszę przez noc w wodzie z proszkiem, a następnie do pralki. |
|
|
|
|
czartoria
|
Wysłany: Czw Paź 15, 2015 13:00
Zwierzątka: Gucio, Bryś, Amorek, psy i rybki |
|
|
My pierzemy w hipoalergicznym płynie do prania Biały Jeleń. |
_________________ http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=11606
Za TM: Dumbusia, Tchórzyczka, Tentej, Drechu, Tfety, Zygmunt, Borsuk, Sylwuś, Malinka, Maciusiu, Suszi, Sziszunek, Kreciu, Nesti, Abies, Holly, Czili, Liczi, Kofi
|
|
|
|
|
monijjca
PaniPasiukowa
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2015 07:31
Zwierzątka: pasiukowe |
|
|
Polecam kapsułki do prania Ja w nich piere i ładnie wszystko pachnie, no i nie uczula |
_________________ INCREDIBLE Rats hodowla szczurów rodowodowych
Tosia, Zosia, Lola, Pepper, Temida, Amelia, Fleur, Thyri, TraumTanzerin zwana Alicją, Catwoman, Czarna pcheła, Francessca ♡
(*) Nikt nam nie powiedział kiedy mamy się pożegnać, ile mamy czekać aby znowu się pojednać.. - Na zawsze w moim
|
|
|
|
|
Alive
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2015 16:48
|
|
|
metalowa napisał/a: | Przeczytałam temat i widziałam, że to pytanie już padło, ale pomyślałam, że może coś się w tej kwestii zmieniło. Do osób, które piorą szmatki w Persilu: zauważyliście, żeby uczuliło wasze szczury? |
U mnie nie wystąpiła żadna reakcja alergiczna, ale dla pewności zmienię na Białego Jelenia lub płatki mydlane (dla niemowląt). Nie chcę ryzykować. :p |
|
|
|
|
Hoggu
|
Wysłany: Pon Sty 04, 2016 18:14
|
|
|
Ja mogę polecić to . Ładnie pachnie, nie kichają, jest okej. |
_________________ Pozdrawiam! |
|
|
|
|
tuśka
|
Wysłany: Nie Sty 17, 2016 02:29
Zwierzątka: Labrador, szczury |
|
|
Ja też, tak jak Bolek piorę w płynie do naczyń. Jeszcze nigdy żadnego mojego ogona to nie uczuliło. Wcześniej próbowałam różnych alternatyw, min zwykłe mydło, biały jeleń, proszek dla dzieci itp i zawsze któryś z moich ogonów kichał. Wszystkim nie dało rady dopasować. A odkąd stosuję zwykłego Ludwika, szczuraski mają się dobrze. Ostatnio czyściłam im półki chusteczkami dla niemowląt i Alex zaczął psikać jak najęty. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy faktycznie ten zapach mu przeszkadza. Spróbuję i zaobserwuję następnym razem. Mam nadzieję, że to przypadek, bo nie usmiecha mi się wyciaganie półek za każdym razem, gdy zobaczę na nich siuśki i moczenie ich w płynie |
_________________ Obecnie ze mną Alex, Parszywek,Carlos, Denzel
ZA TM min: Manfred [*] Zosia [*] Halina [*] Czarna [*] Alexander [*] Scotty [*] Hania [*] Alina [*] Sasha [*] Mała [*] i wiele wiele innych [*]...
|
|
|
|
|
Coccolinka
|
Wysłany: Nie Sty 17, 2016 18:57
|
|
|
Ja piorę razem z kocami i chodnikami z mieszkania na 60-90 stopni w żelu Ariel i płynie do płukania. Żaden się nie uczulił, nie kichają. I wszystko się pięknie dopiera. |
|
|
|
|
Slabonska
|
Wysłany: Śro Sty 20, 2016 22:20
Zwierzątka: york, jemniak, jeż oraz trzy szczurze damy |
|
|
Ja piorę wszystko co szczurze w wodzie z mydłem. Wszystko ładnie się dopiera i panienek nie uczula |
_________________ <:3 )~
Ze mną : Hitomi, Szatan i Chanel
Za TM : Wendy ZR, Willow ZR |
|
|
|
|
atarawa
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2016 13:23
|
|
|
Ja prałam w orzechach piorących w pralce 60-90 stopni |
_________________ Za TM: Tozi, Harpun, Diabeł, Albert, Zefir, Dubiel of RR, Neus [*] |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|